SDP EDUSKUNTA

SDP:n Seppo Eskelinen: Hallitus vastaa kuljetusalan yrittäjien hätään

Jaa

-Voimakkaasti nousseet polttoaineiden hinnat ovat ajaneet monia kuljetusalan yrittäjiä kestämättömään tilanteeseen. Onneksi hallitus on reagoinut tilanteeseen julkistamalla laajan toimenpidepaketin kuljetusalan tilanteen helpottamiseksi, sanoo kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Seppo Eskelinen (sd).

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Hallitus esitteli tänään laajan tukipaketin, johon sisältyivät kustannustuki kuljetusyrittäjille, Finnveran lainatakaukset ja tuen kaasurekkojen hankintaan. Samalla tulee edelleen hakea keinoja yksityisautoilun kustannusten nousun hillitsemiseksi.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja sitä seuranneet talouspakotteet ovat nostaneet raakaöljyn hintaa voimakkaasti, mikä on merkinnyt polttoaineiden nopeaa hinnannousua. Erityisesti kuljetusalalle tärkeän dieselin hinta on kivunnut bensiiniä nopeammin. Tämä on ajanut etenkin pienet kuljetusyritykset ahdinkoon.

-Nyt on ensiarvoisen tärkeää, että turvaamme yhteiskunnan ja teollisuuden kannalta välttämättömien kuljetusten jatkumisen, Eskelinen jatkaa.

Hallitus ilmoitti jo aiemmin kuljetusyrittäjille suunnatun ammattidieselin valmistelun aloittamisesta, mutta nyt on tärkeää, että tilanteen nopean muuttumisen takia nopeita toimenpiteitä jatketaan tilanteen helpottamiseksi.

-Öljyn maailmanmarkkinahinnan kohoamiselle emme voi kotimaisen politiikan oloissa paljoa, mutta omin päätöksin voimme helpottaa ihmisten ja yritysten tilannetta ja hillitä hintojen nousupaineita, Eskelinen painottaa.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Salonen: Pandemian aiheuttamaa oppimisvajetta on paikattava poliittisin toimin vielä pitkään25.5.2022 14:31:11 EEST | Tiedote

Kansanedustaja ja sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Kristiina Salonen pitää hallituksen lisätalousarviossa esitettyä 120 miljoonan tukipakettia lapsille ja nuorille välttämättömänä korona-ajan oppimisvajeen paikkaamiseksi. Lapsiasiavaltuutetun kertomus koronavuodesta 2021 alleviivaa pandemian kasvattaneen lasten eriarvoisuutta. Erityisesti mahdollisuudet etäopetuksessa menestymiseen ovat vaihdelleen lasten ja nuorten välillä merkittävästi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme