SDP EDUSKUNTA

SDP:n Seppo Eskelinen: Kehysriihestä yhteinen turvepaketti

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

-Olen tyytyväinen, että hallituksen kehysriihen neuvotteluista saatiin tasapainoinen turvepaketti, joka takaa turvealan yrittäjille tukea ja auttaa etenkin pieniä laitoksia selviytymään siirtymäajasta ja antaa niille hieman lisäaikaa valmistautua turpeesta luopumiseen, sanoo maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Seppo Eskelinen (sd).

Hallitusohjelman tavoite puolittaa turpeen käyttö 2030 mennessä tulee tapahtumaan korkealle nousseen päästöoikeuden hinnan myötä jo lähivuosina. Samalla nopea muutos on asettanut monet turveyrittäjät kohtuuttoman tilanteen eteen.

-On tärkeää, että ilmastotoimet ovat myös taloudellisesti ja sosiaalisesti kestäviä. Tärkeää on myös turvata maatalouden ja ruoan tuotannon turpeen käyttömahdollisuudet, sekä esimerkiksi aktiivihiilen tuotanto, Eskelinen muistuttaa.

Riihessä hallitus päätti turvealle 60 miljoonan tukipaketin tälle vuodelle, sekä 10 miljoonan tuen ensi vuodelle lisäksi päätettiin, että turpeen verottoman laitoskohtaisen käytön alaraja nostetaan 5 000 MWh:sta 10 000 MWh:iin vuosien 2022-2026 ajaksi. Vuosille 2027-2029 alaraja on hallituksen päätöksen mukaan vielä 8000 MWh.

-Tämä paketti turvaa monen pienen lämpölaitoksen toiminnan siirtymäkauden yli, Eskelinen kiittää. Päätöksellä on merkittävät aluepoliittiset seuraukset ja sillä autetaan sosiaalisen oikeudenmukaisuuden nimissä turvealan yrittäjiä, joilta toimeentulo on vaarassa.

-Nyt tehdyt päätökset sisältyvät myös maaliskuisen turvetyöryhmän suosituksiin, joiden avulla luodaan turveyrittäjille siltaa yli vaikea ajan, Eskelinen kiittää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n eduskuntaryhmän ryhmäpuhe EU:n omien varojen järjestelmästä11.5.2021 14:25:14 EEST | Tiedote

Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän ryhmäpuhe 11.5.2021 Hallituksen esitys eduskunnalle Euroopan unionin omien varojen järjestelmästä annetun neuvoston päätöksen (EU, Euratom) 2020/2053 hyväksymisestä Kansanedustaja Anneli Kiljunen Muutokset puhuttaessa mahdollisia. Arvoisa puhemies, Olemme Suomen, suomalaisten ja Euroopan unionin kannalta erittäin tärkeän asian äärellä. Kyse on suomalaisten, täällä toimivien yritysten ja elinkeinoelämän tulevaisuudesta, kyse on työstä, hyvinvoinnista, osaamisesta osana Euroopan unionia. Kyse on lopultakin siitä haluammeko olla osa Euroopan unionia. Kyse on siitä pitääkö suomalaisten ja Suomen sana? Voiko meihin luottaa? Me sosialidemokraatit vastaamme kyllä. Me haluamme, että meihin voi edelleen luottaa ja me haluamme olla osa entistäkin vahvempaa ja toimivampaa Euroopan unionia. Hallituksen esitys ja elpymisväline ovat herättäneet erilaisia mielipiteitä. Palkansaajajärjestöt, elinkeinoelämä ja talousviisaat kannattavat Euroopan unionin rahoituspake

SDP:n Eveliina Heinäluoma: SDP pitää kiinni työvoiman saatavuusharkinnasta6.5.2021 16:24:52 EEST | Tiedote

Kansanedustaja Eveliina Heinäluoma ihmettelee perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purran syytöksiä siitä, että SDP pyrkisi romuttamaan työvoiman saatavuusharkinnan. Hallitus linjasi puoliväliriihessä, että työvoiman saatavuusharkintaa sujuvoitetaan yhtenäistämällä alueellisia linjauksia. Lisäksi niihin luodaan yhtenäinen, digitalisaatiota hyödyntävä malli, joka tukee lupakäsittelyn nopeutumista. Linjaus on täysin hallitusohjelman mukainen eikä tarkoita saatavuusharkinnasta luopumista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme