SDP

SDP:n Skinnari: Nuoriin on satsattava eikä leikkauksiin ole varaa

Jaa
SDP esittää nuorisokutosta eli kuutta keinoa, joiden avulla lisätään lasten ja nuorten hyvinvointia tulevalla vaalikaudella.
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

SDP:n varapuheenjohtaja, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari esitteli puolueen tavoitteet torstaina 2.3. Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto piti tilaisuudessa kommenttipuheenvuoron.

SDP esittää ensi vaalikaudelle kuusi tavoitetta, joilla parannetaan lasten ja nuorten hyvinvointia sekä puututaan ongelmiin. Näitä ovat kouluihin panostaminen, harrastustakuu, nuorisotakuun uudistaminen, toimivat mielenterveyspalvelut, varhainen puuttuminen ongelmiin ja mahdollisuus uuteen alkuun.

- Sote-palveluista ei ole varaa leikata miljardia, kuten kokoomus on esittänyt. Sen sijaan esimerkiksi nuorten palveluihin on panostettava vaikeiden vuosien jälkeen, linjaa Skinnari.

Harrastustakuu on laajennettava kaikkiin kuntiin ja kouluihin sekä myös toiselle asteelle. Harrastustakuun avulla varmistetaan, että jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus vähintään yhteen maksuttomaan harrastukseen.

- Liikuntaolosuhteet on saatava kuntoon koko Suomessa, jotta nuorille harrastaminen on tehty mahdollisimman helpoksi. On koko yhteiskunnan asia, että nuoret voivat hyvin, toteaa Skinnari.

SDP:n tavoitteena on lisäksi vahvistaa nuorisotakuuta, joka on yhteiskunnan nuorelle tekemä lupaus siitä, että jokaiselle nuorelle turvataan paikka yhteiskunnassa.

- Viime päivinä olemme saaneet lukea nuorista, jotka ovat jääneet palveluiden ulkopuolelle. Tämä kertoo siitä, että tällä hetkellä tuo lupaus ei toteudu riittävän hyvin, toteaa Skinnari.

Skinnarin mukaan lasten ja nuorten mielenterveysongelmiin on puututtava vahvemmin. SDP:n päämääränä on, että seitsemän päivän hoitotakuu kattaa kaikki mielenterveyden ongelmat ja hoitoon pääsee viikossa kaikkialla Suomessa. Palveluita on myös oltava tarjolla siellä, missä lapset ja nuoret muutoinkin ovat.

- Suomalainen koulutusjärjestelmä tavoittaa kaikki lapset ja nuoret. Siksi koulut ovat paras paikka edistää lasten ja nuorten hyvinvointia. Tulevalla vaalikaudella on huolehdittava riittävistä resursseista ja varmistettava, että yksilöllistä tukea oppimiseen on saatavilla kaikilla koulutusasteilla, Skinnari sanoo.

Korona-aika toi esiin monia nuoria jo pitkään vaivanneita ongelmia, jotka kärjistyivät poikkeusoloissa. Yksinäisyys, eriarvoisuus, mielenterveysongelmat ja oppimistulosten eriytyminen vaikuttavat nuorten koko elämään.

- Lasten ja nuorten ongelmista puhutaan säännöllisesti ja erityisesti vaalien alla. Ongelmista on tärkeää puhua, mutta nuorten asiat ovat myös paljon muuta. On surullista ja väärin, mikäli keskustelu nuorten hyvinvoinnista jää vain rikostilastojen tasolle, huomauttaa Skinnari.

- Vaikeudet johtavat joskus väkivaltaan tai muihin yhteiskunnallisiin ongelmiin, mutta paljon useammin syrjäytymiseen ja toivottomuuteen. Nämä eivät näy yhtä voimakkaasti ulospäin, mutta ovat nuoren kannalta aivan yhtä merkittäviä ongelmia, joista pitää muistaa puhua, muistuttaa Perholehto.

Ongelmiin puuttuminen varhain on tärkeää. Esimerkiksi tehokas puuttuminen jengiytymiseen edellyttää monenlaisia keinoja, joista avainasemassa on ennaltaehkäisy.

- On tärkeää, että rikoksiin syyllistyneet nuoret kantavat vastuun teoistaan. Jotain on silti pielessä, kun meillä on Suomessa puolueita, jotka tuntuvat haluavan lähinnä mahdollisimman kovia rangaistuksia nuorille. Näissä keskusteluissa vaikuttaa unohtuvan, että kyseessä ovat nuoret, joilla pitäisi olla vielä koko elämä elämässä. Jokaisella nuorella tulee olla oikeus uuteen mahdollisuuteen, Skinnari painottaa.

Lue koko kuuden kohdan ohjelma täällä: https://www.sdp.fi/nuorisokutonen/

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP
SDP
Siltasaarenkatu 18-20 C
00530 HELSINKI

09 478 988 (vaihde)http://www.sdp.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

SDP:n Matias Mäkynen: Työuupumukseen sairastuneilla tulisi olla oikeus sairauspäivärahaan22.3.2023 10:40:26 EET | Tiedote

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkysen mielestä työssään uupuneilla tulisi olla oikeus sairauspäivärahaan uupumuksen perusteella. Tällä hetkellä monella työuupumukseen sairastuneella ei ole varaa pitää tarvitsemaansa sairauslomaa, sillä työuupumusta ei ole määritelty tautiluokitusjärjestelmässä sairaudeksi, joka oikeuttaisi sairauspäivärahaan.

Puoluesihteerit vetoavat vaalirauhan puolesta21.3.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Eduskuntapuolueiden puoluesihteerit vetoavat vaalirauhan puolesta vuoden 2023 eduskuntavaaleissa. Demokraattisten oikeuksien on oltava loukkaamattomia ja vaalityön kaikin tavoin turvallista ehdokkaille, tukiryhmille ja puolueiden järjestöaktiiveille. Vaalirauha tarkoittaa jokaisen vapaata oikeutta kannattaa haluamaansa mielipidettä, äänestää haluamaansa ehdokasta, jokaisen oikeutta asettua ehdolle ja jokaisen oikeutta äänestää turvallisesti. Vaalirauha tarkoittaa sananvapautta, johon sisältyy velvollisuus toisten mielipiteiden ja hyvin tapojen kunnioittamiseen. Emme hyväksy minkäänlaista ehdokkaisiin kohdistuvaa väkivaltaa, uhkailua tai painostamista, epäasiallista viestintää tai valheellisten tietojen levittämistä. Ilkivalta yhtä puoluetta vastaan on hyökkäys kaikkia puolueita vastaan. Sitoudumme toimillamme kaikin tavoin edistämään aktiivista äänestämistä eduskuntavaaleissa 2023. Antton Rönnholm, SDP Arto Luukkanen, perussuomalaiset Kristiina Kokko, kokoomus Riikka Pirkkalainen, kesk

SDP:n puheenjohtaja Sanna Marinin puhe puoluevaltuustossa 19.3.202319.3.2023 13:40:28 EET | Tiedote

SDP:n puheenjohtaja Sanna Marinin puhe SDP:n puoluevaltuustossa Helsingissä 19.3.2023. Hyvät ystävät, arvoisat puoluevaltuutetut, hyvät median edustajat, hyvät kuulijat, On hienoa kokoontua tänään kanssanne keskustelemaan siitä, miten SDP nostetaan kahden viikon kuluttua pidettävissä eduskuntavaaleissa jälleen Suomen suurimmaksi puolueeksi. Kuten tänään Narinkkatorilla, viime viikot on ollut suuri ilo päästä tekemään kampanjaa yhdessä teidän kaikkien kanssa. SDP:n viestistä ollaan poikkeuksellisen kiinnostuneita ja siksi meidän täytyy yhdessä jatkaa vaihtoehdostamme kertomista ja innolla tehdä työtä aina vaalipäivään asti. Hyvät ystävät, Vaaleja käydään nyt erittäin tasaisissa ja tiukoissa asetelmissa. Kokoomus vaatii SDP:tä nöyrtymään jääkylmän leikkauspolitiikkansa edessä ennen kuin yhtäkään ääntä on annettu. Perussuomalaiset haluavat rajat kiinni, unohtaa ilmastonmuutoksen ja sulkea Suomen ulos kansainvälisestä yhteisöstä juuri silloin, kun sitä kaikkein eniten tarvitaan. Yhdessä nä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme