SDP EDUSKUNTA

SDP:n Torsti iloitsee Oodi-kirjaston vastaanotosta: Oodi on kaikenlaisten ihmisten moderni kirjasto

Jaa

Helsinkiläinen kansanedustaja Pilvi Torsti iloitsee siitä, että kaupunkilaiset ovat ottaneet upean ja uljaan Oodi-kirjaston omakseen. Keskustaan on saatu julkinen tila, jossa kaikki kaupunkilaiset voivat kokoontua. Torsti uskoo, että Oodi on oiva kokoontumispaikka myös vuodenvaihteen lomien aikana.

- Oodi on tarkoitettu kaikille. Siellä saa vierailla niin vanhat kuin nuoretkin, terveet ja sairaat, ihan kaikki ihmiset. Oodi on kaikenlaisten ihmisten kohtaamispaikka. Se ilmentääkin suomalaisen yhteiskunnan arvoja, mutta samalla se katsoo tulevaisuuteen. Pärjätäkseen Suomi tarvitsee yhä enemmän tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta, sanoo Torsti.

Kirjastot ovat kuuluneet suomalaiseen sivistykseen ja tasa-arvoiseen yhteiskuntamalliin. Torsti ei lainkaan yhdy kriittisiin kommentteihin kirjojen määrästä tai ompelukoneiden tarpeellisuudesta. Hänen mukaansa Oodi vie kirjaston uudelle tasolle moderneilla ratkaisuilla.

- Kirjat ovat kaiken ytimessä, mutta moderni kirjasto ei ole vain kirjoja. Tulevaisuudessa sivistys on yhä tärkeämpää ja siksi on keskeistä, että kirjastojen roolia pystytään kehittämään. Oodi on tästä oiva esimerkki ja edelläkävijä myös kansainvälisesti.

Suomen valtio ja Helsingin kaupunki päättivät rakentaa Oodin lahjana 100-vuotiaalle Suomelle.

- Päättäjälle Oodi on ollut hieno hanke. Budjetit pitivät ja lopputulos on hienompi kuin sinällään upeat havainnekuvat. Oodi ja etenkin ylimmän kerroksen kirjataivas herättää ainakin minussa valtavasti tunteita, Torsti päättää.

Yhteyshenkilöt

Elli Luukkainen
050-433 3171

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Tasa-arvopolitiikassa tyhjillä sanoilla pelaamisen aika on ohi – tarvitaan tekoja19.3.2019 14:31:34 EETTiedote

Tulevaisuuden Suomen on oltava jokaiselle hyvä maa elää. Jotta huomenna olisi paremmin kuin eilen ja jokainen voisi tavoitella omanlaistaan hyvää arkea ja innostavaa työelämää, on meidän varmistettava tasa-arvon toteutuminen suomalaisessa yhteiskunnassa. SDP:n eduskuntaryhmä on erityisen huolestunut iäkkäiden naisten ja lapsiperheiden köyhyyden kasvusta, mikä on hallituksen kylmän talouspolitiikan tulosta.

SDP:n Lindtman: Työeläkejärjestelmä on vahva näyttö sopimisen voimasta19.3.2019 13:01:47 EETTiedote

Eläketurvakeskuksen päivitetyn laskelman mukaan eläketurvan rahoitusnäkymät ovat vakaat seuraavat vuosikymmenet. – Suomen työeläkejärjestelmä on taloudellisesti kestävällä pohjalla. Työmarkkinajärjestöt ansaitsevat kiitoksen siitä, että työeläkejärjestelmää on onnistuttu päivittämään säännöllisesti, toteaa SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman. Lindtman muistuttaa, että työeläkejärjestelmän kehittämisessä kolmikantaista valmisteluperinnettä on osattu hyödyntää oikein. – Työeläkkeissä on yhteistyössä työnantajien, työntekijöiden ja valtiovallan kesken haettu yhteinen tilannekuva, jonka pohjalta on yhdessä sovittu tavoitteista ja keinoista. Sopimisen kulttuuri on ollut vahvaa ja tulokset ovat olleet sen mukaisia. Lindtman pahoittelee, että viime päivinä työnantajien piiristä on kuulunut paljon toisenlaistakin puhetta kolmikannasta ja sopimisesta. - Toivoisin, että kaikki elinkeinoelämän toimijat muistaisivat sopimisen olevan aina riitaa parempi. Mahtavatko kaikki työnantajal

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme