SDP EDUSKUNTA

SDP:n Tuula Väätäinen: Hallitukselta tarpeellinen kädenojennus eläkeläisille ja etuuksien saajille

Jaa

Kansanedustaja Tuula Väätäinen (sd) on tyytyväinen hallituksen kehysriihen esitykseen siitä, että pienimpiin etuuksiin ja eläkkeisiin tehdään tänä vuonna ylimääräinen indeksikorotus.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Arkipäivän kustannusten nousu näkyy kaikkien kukkaroissa, mutta etenkin pienituloisten tilanne on vaikeutunut viime aikoina paljon. Ruoan, liikkumisen ja asumisen kustannukset ovat nousseet kovaa vauhtia ja pienituloisten toimeentulo on heikentynyt suhteessa nopeammin kuin muilla, Väätäinen toteaa.

- Vaikka suurin osa etuuksista, mukaan lukien kansan- ja takuueläkkeet on sidottu kansaneläkeindeksiin, niiden tarkistukset laahaavat nyt jäljessä, kun hinnannousu on nopeaa. Ei voida odottaa ensi vuoteen, vaan indeksitarkistukset on tehtävä aikaistettuna, Väätäinen linjaa.

- Siksi on erittäin hyvä, että hallitus on päättänyt tehdä elinkustannusten nousua vastaavan indeksikorotuksen etuuksin viimeistään elokuun alusta. On huomattava, että korotus heijastuu myös eläketulovähennykseen, eli se alentaa myös pieni- ja keskituloisten eläkeläisten verotusta, Väätäinen selvittää.

- Näinä vaikeina aikoina totutusta elintasosta joudutaan tinkimään. Oikeudenmukaisilla poliittisilla päätöksillä pystymme kuitenkin helpottamaan pienituloisimpien ihmisten toimeentuloa tässäkin ajassa, päättää Väätäinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Matias Mäkynen: “Lisätalousarviosta merkittäviä panoksia vihreään siirtymään ja huoltovarmuuden parantamiseen”20.5.2022 14:02:38 EEST | Tiedote

Hallitus esittää tänään päätetyssä vuoden toisessa lisätalousarviossa merkittäviä 175 miljoonan euron lisäpanostuksia vihreän siirtymän edistämiseen. Lisäksi Suomen huoltovarmuutta parantaviin toimiin esitetään yhteensä noin 293 miljoonan euron määrärahalisäyksiä. Toimenpiteet ulottuvat usealle eri sektorille liikenteessä, energiasektorilla, kotitalouksissa ja kiinteistöissä sekä teollisuudessa ja maataloudessa. Myös vihreän siirtymän investointien lupakäsittelyitä nopeutetaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme