SDP EDUSKUNTA

SDP:n Tuula Väätäinen: Hallitus turvaa yliopistollisten sairaaloiden rahoituksen jatkuvuuden

Jaa

Kansanedustaja Tuula Väätäinen (sd.) iloitsee hallituksen päätöksestä lisätä Suomen yliopistollisia sairaaloja ylläpitävien hyvinvointialueiden rahoitusta, joista yksi on Pohjois-Savon hyvinvointialue ja Kuopion yliopistollinen sairaala. Yhteensä 116 miljoonan euron rahoitus varataan jo aikaisemmin päätetyn hyvinvointialueiden rahoituksen ulkopuolelta. Lisärahoitusta osoitetaan vuodesta 2024 eteenpäin yliopistosairaaloita ylläpitäville hyvinvointialueille.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Pidän tätä hallituksen päätöstä erittäin tärkeänä tulevan Pohjois-Savon hyvinvointialueen sekä Kuopion yliopistollisen sairaalan kannalta. Kuopion yliopistollisella sairaalalla on tärkeä rooli lääketieteellisen tutkimuksen sekä potilashoidon kehittämisessä. Yliopistosairaaloita ylläpitävien hyvinvointialueiden lisärahoitus hyödyttää pitkällä aikavälillä terveydenhuollon potilaita koko Suomessa, sillä yliopistosairaaloiden potilashoidon tutkimus- ja kehitystyö leviää lopulta koko terveydenhuollon laajuudelle, kertoo Väätäinen.

- Tällä lisärahoituksella turvaamme yliopistollisten sairaaloiden riittävän rahoituksen jatkuvuuden, vähentämättä muiden hyvinvointialueiden rahoitusta. On koko Suomen etu, että yliopistolliset sairaalamme ovat lääketieteellisen tutkimuksen sekä potilashoidon kehittämisen eturintamassa ja tässä voimme onnistua vain varmistamalla yliopistollisten sairaaloiden riittävän rahoituksen, korostaa Väätäinen.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme