SDP EDUSKUNTA

SDP:n Tuula Väätäinen: Olen iloinen opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksestä säilyttää Varastokirjasto Kuopiossa

Jaa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on tänään tiistaina 13.10. tiedottanut Varastokirjaston tulevaisuudesta. Ministeriön päätöksellä nykyään Kuopiossa sijaitseva Varastokirjasto säilyy itsenäisenä ministeriön alaisena laitoksena ja toimipaikkana pysyy Kuopio. Varastokirjasto on valtakunnallisesti toimiva kirjasto, joka palvelee maamme muita kirjastoja nimensä mukaisesti vähentämällä kirjastojen kokoelmatilatarvetta ja varmistaa, että varastokirjaston kokoelmaan otettu aineisto on käytettävissä kustannustehokkaasti.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Opetus- ja kulttuuriministeriössä ja valtion keskushallinnon tasolla on jo pitkään pohdittu Varastokirjaston mahdollista yhdistämistä Helsingin yliopiston yhteydessä toimivaan Kansalliskirjastoon. Asiassa ei ole kuitenkaan merkittävää edistymistä puoleen tai toiseen ennen nyt saatua opetus- ja kulttuuriministeriön päätöstä. Helsingin yliopiston ehtona Kansalliskirjaston ja Varastokirjaston yhdistymiselle on ollut Varastokirjaston siirtäminen Mikkeliin, jossa yliopistolla on muutakin toimintaa.

Kansanedustaja Tuula Väätäinen on ilahtunut opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksestä pitää Varastokirjasto itsenäisenä virastona ministeriön alaisuudessa ja, että kirjaston sijainti pysyy jatkossakin Kuopiossa.

 Varastokirjaston toiminta Kuopiossa on ollut kustannustehokasta ja kirjaston palvelu nopeaa. Tämän puolesta puhuvat käyttäjäkunnan tyytyväisyys tarjottuihin palveluihin. En näe mitään syytä miksi varastokirjaston siirtoa Mikkeliin olisi pitänyt lähteä yrittämään. Varastokirjasto on toiminut hyvin Kuopiossa ja lakisääteiset tehtävät on hoidettu kunnialla. Olen iloinen, että asiaan on nyt vihdoin saatu selkeä päätös ja kirjasto saa jatkaa toimintaansa Kuopiossa. Näin turvaamme laadukkaan varastokirjastotoiminnan myös tulevaisuudessa, sanoo Väätäinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Nurminen: Uudenmaan soterahoitukseen liittyvät väitteet eivät pidä paikkaansa24.10.2020 17:55:09 EESTTiedote

SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Ilmari Nurminen ottaa osaa Helsingin Sanomien artikkelin (24.10.) nostamaan keskusteluun sote-uudistuksen rahoituksesta ja oikoo artikkelissa esitettyjä väitteitä. - Kokemukseni mukaan on hyvä, että soten rahoituksesta keskustellaan. Mediassa heitellään hyvin erilaisia lukuja ja väitteitä rahoituksesta. Se on ymmärrettävää, sillä kyseessä on hyvin monitahoinen ja vaikea kokonaisuus. Keskustelua tulee jatkaa, jotta ennakkoluuloja voidaan hälventää ja korjata virheellisiä tietoja, Nurminen toteaa. HS:ssa esitetyt väitteet Uudenmaan soterahoituksen 300 miljoonan leikkauksista Nurminen toteaa virheellisiksi. Soten kokonaisrahoitus on nykyisellään 19,9 miljardia euroa ja reaalikasvu palvelutarpeen perusteella vuosina 2022-29 tulee olemaan vähintään 1,7 miljardia euroa vuotuisella 1,2 % kasvulla. Sen päälle valtio tekee alueille täysimääräisen inflaatiokompensaation ja korvauksen kaikista lakisääteisistä uusista t

SDP:n Pia Viitanen: Hallitus satsaa edelleen myös hengen ravintoon23.10.2020 18:58:04 EESTTiedote

Koronakriisin aiheuttamassa talousahdingossakaan Marinin hallitus ei ole unohtanut tuiki tärkeää hengen ravintoa, sillä kulttuurista ja taiteesta nauttiminen lisää tutkitusti hyvinvointia ja terveyttä, iloitsee valtiovarainvaliokunnan sivistys- ja tiedejaoston jäsen ja ex-kulttuuriministeri kansanedustaja Pia Viitanen (sd.) - Lisäbudjetissa nyt tehdyt satsaukset ovat tervetullutta jatkoa jo kevään lisätalousarviossa tehdyille välttämättömille rahoitustoimille, joilla autettiin kulttuuria ja sen toimijoita selviytymään koronapandemian aiheuttamIsta vaikeuksista. Taiteen ja kulttuurin tukeminen on välttämätöntä, sillä alan ammattilaisten työtilaisuudet tyssäsivät pandemian takia kuin seinään ja jättivät tekijät tyhjän päälle, Viitanen toteaa. Tulonmenetysten korvaamiseen ja jatkuvuuden turvaamiseen hallitus esittää lisätalousarviossaan 23 miljoonaa euroa. Taiteen edistämiskeskukselle ehdotetaan 7 miljoonaa euroa jaettavaksi apurahoina taiteen ja kulttuurin toimijoille. Veikkauksen rahape

SDP:n kansanedustajat Kiljunen ja Heinäluoma: Etelä-Karjalan malli tarjoaa uusia eväitä vakavan koulukiusaamisen ehkäisyyn koko Suomessa21.10.2020 10:44:29 EESTTiedote

Koulukiusaamisen vakavammat muodot ovat herättäneet viime aikoina paljon keskustelua ja huolta. Kyseessä on hyvin vakava asia, jonka ennaltaehkäisemiseksi koulut tarvitsevat lisää työkaluja. Kansanedustajat Eveliina Heinäluoma ja Anneli Kiljunen ehdottavat, että Etelä-Karjalan toimintamalli, jossa yhteistyötä paikallisten viranomaisten kanssa on sujuvoitettu, otettaisiin laajemmin käyttöön muuallakin Suomessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme