SDP

SDP:n uudeksi puheenjohtajaksi kaksi ehdokasta – SDP järjestää neuvoa-antavan jäsenäänestyksen ja puheenjohtajakiertueen

Jaa
SDP valitsee uuden puheenjohtajan puoluekokouksessa Jyväskylässä 1.-3.9.2023. Ehdolle puheenjohtajaksi ovat ilmoittautuneet perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

SDP:n puoluevaltuuston keväällä 2022 hyväksymän vaalijärjestyksen mukaan järjestetään neuvoa-antava jäsenäänestys puolueen puheenjohtajasta, kun kisassa on enemmän kuin yksi ehdokas, jolla on takanaan vähintään 10 puolueosaston tai 250 äänioikeutetun jäsenen valitsijayhdistyksen tuki. Jäsenäänestys järjestetään 22.6. alkaen sähköisen äänestyksen ja postiäänestyksen yhdistelmänä. 

- Pääsemme ensimmäistä kertaa järjestämään neuvoa-antavan jäsenäänestyksen puolueen puheenjohtajasta. Vaalin tulos julkistetaan puoluekokouksessa Jyväskylässä, kommentoi SDP:n järjestöpäällikkö Pekka Tuuri.

Osana puheenjohtajan valintaa SDP järjestää myös usean paikkakunnan puheenjohtajakiertueen, joka huipentuu Porin Suomi Areenaan 28.6. SDP:n puoluepäivään.

- Kiertueen tarkoitus on tarjota puheenjohtajaehdokkaille mahdollisuus avata omia ajatuksiaan SDP:n tulevaisuudesta sekä samalla tarjota mahdollisuus puolueen jäsenille ja kannattajille sekä medialle kysyä ehdokkailta heidän näkemyksistään.

Krista Kiuru ja Antti Lindtman tavoittelevat puheenjohtajuutta

SDP:n puheenjohtajuutta tavoittelee kaksi ehdokasta, jotka ovat saaneet taakseen vaadittavan kannatuksen. Tarkemmat tiedot kannatuksesta löytyvät täältä: https://www.sdp.fi/puheenjohtajakiertue/.

Krista Kiuru on 48-vuotias perhe- ja peruspalveluministeri ja viidennen kauden kansanedustaja Porista.

– Lähden puheenjohtajavaaliin varmistaakseni, että me sosialidemokraatit teemme kaikkemme, jotta mahdollinen oikeistohallitus ei pääse leikkaamaan sosiaali- ja terveyspalveluista, koulutuksesta tai perusturvasta. Haluan omalta osaltani varmistaa, että puolueen jäsenet pääsevät valitsemaan, millä linjalla ja ohjelmalla SDP haastaa oikeistohallituksen, Kiuru kertoo.

Antti Lindtman on 40-vuotias SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja neljännen kauden kansanedustaja Vantaalta.

- Vaikuttaminen on ollut intohimoni jo nuoresta pitäen. Uskon, että politiikkaa ei tehdä vain tätä päivää tai huomista varten, vaan pidemmälle tulevaisuuteen. Sosialidemokraatit on aina ollut edistyksen ja yhteistyön puolue, joka rakentaa avointa, ennakkoluulotonta ja kansainvälistä Suomea. Jos tulen valituksi SDP:n puheenjohtajaksi, tällä tiellä haluan jatkaa, sanoo Lindtman.

SDP:n puheenjohtajaehdokkaista, kiertueesta ja neuvoa-antavasta jäsenäänestyksestä lisätietoja täältä: https://www.sdp.fi/puheenjohtajakiertue/. Kiertueen osalta paikkakunnat ja kellonajat tarkentuvat.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

SDP
SDP
Siltasaarenkatu 18-20 C
00530 HELSINKI

09 478 988 (vaihde)http://www.sdp.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen: Haluavatko suomalaiset heikomman ammattiyhdistysliikkeen?9.6.2023 10:23:08 EEST | Tiedote

Säätytalon neuvotteluista on tihkunut useita tietoja erilaisista tavoista heikentää liittojen asemaa. Jäsenmaksujen verovähennysoikeuden poistaminen, liittojen työttömyyskassojen korvaaminen esimerkiksi Kelan kassalla, lakko-oikeuden rajoittaminen sekä paikallisen sopimisen edistäminen lakiteitse heikentäen työntekijöiden edustusta ovat julkisuudessa liikuneiden tietojen mukaan ainakin pöydällä. Näinkin laajasta paketista edes keskusteltaessa on kysyttävä, haluaako Orpon oikeistokonservatiivijoukko todella heikentää ammattiyhdistysliikettä.

Kutsu medialle: SDP:n puheenjohtajaehdokkaiden valtakunnallinen Arvokiertue alkaa Helsingistä 9.6.2.6.2023 07:45:00 EEST | Kutsu

SDP:n puoluekokous valitsee puolueen seuraavan puheenjohtajan Jyväskylässä syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tätä ennen SDP:n jäsenet pääsevät äänestämään neuvoa-antavassa jäsenäänestyksessä omaa suosikkiaan. Osana neuvoa-antavaa jäsenäänestystä ja puheenjohtajan valintaa SDP järjestää usean paikkakunnan puheenjohtajakiertueen, jossa paikalla ovat puheenjohtajaehdokkaat Krista Kiuru ja Antti Lindtman. Alla koko kiertueaikataulu. Tilaisuuksia ei striimata, ellei toisin mainita. Pyydämme ystävällisesti ilmoittautumaan Helsingin tilaisuuteen 8.6. klo 12.00 mennessä tämän lomakkeen kautta. Mahdolliset erilliset haastattelutoiveet pyydetään toimittamaan SDP:n viestintäpäällikkö Miia Järvelle: miia.jarvi@sdp.fi Helsinki 9.6. klo 14-15.30 Hotelli Mestaritalli (os. Fredrikinkatu 51–53). Tilaisuus striimataan, striimiä voi seurata SDP:n Youtube-kanavalla täällä. Mikkeli 10.6. klo 10-11 Kauppakeskus Stellan tähtitori (os. Maaherrankatu 13) Lappeenranta 10.6. klo 13-14 (paikka tarkentuu) Hämee

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen: “Mielenterveyskriisin ratkaiseminen lääke myös julkiseen talouteen”17.5.2023 15:49:47 EEST | Tiedote

THL:n tuoreen Terve Suomi -väestötutkimuksen tulokset kertovat karua kieltä suomalaisten työikäisten eli 20-64-vuotiaiden mielenterveydestä. Työikäisistä enää joka toinen kokee elämänlaatunsa hyväksi ja joka viides kokee merkittävää psyykkistä kuormittuneisuutta. Tutkimuksen mukaan myös itsemurha-ajatukset ovat lisääntyneet erityisesti alle 50-vuotiailla. Aiemmin joka kymmenes, nyt joka kahdeksas alle 50-vuotias kertoi itsemurha-ajatuksistaan. Jo nyt Suomessa alle 45-vuotiaiden selkeästi yleisin työkyvyttömyyseläkkeelle siirtymisen syy on mielenterveyden sairaudet. Samaan aikaan OECD:n tilastojen mukaan Suomen mielenterveyspalveluihin käyttämä osuus julkisen terveydenhuollon kustannuksista on vertailumaiden pienimpiä. - Tutkimustulokset ja tilastot ovat erittäin huolestuttavia. Jos aliresursoitujen mielenterveyspalveuiden tilannetta ei saada kuntoon vaan ongelmat jatkavat paisumistaan, tulee työkyvyttömien määrä vain kasvamaan. Siksi viestini säätytalolle on, että mielenterveyspalvelui

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme