SDP EDUSKUNTA

SDP:n Väätäinen ja Piirainen: Elämisen edellytykset on turvattava joka puolella maata

Jaa

SDP:n kansanedustajat Tuula Väätäinen ja Raimo Piirainen pitävät välttämättömänä, että aluepolitiikalla turvataan suomalaisille elämisen edellytykset joka puolella maata. Väätäinen ja Piirainen muistuttavat, että väestön alueellinen keskittyminen suuriin kasvukeskuksiin ei ole väistämätöntä.

− Paljon puhutaan julkisuudessakin siitä, että väestön alueellinen keskittyminen olisi väistämätöntä. Näin ei kuitenkaan todellisuudessa ole. Moni suomalainen haluaa asua suurten kaupunkikeskusten ulkopuolella. Alueellisella ja paikallisella toiminnalla on siten merkitystä ja vaikutusta keskittymisen suuntaan, Väätäinen painottaa.

Väätäinen ja Piirainen muistuttavat, että monien tutkimusten mukaan ihmisten kokema subjektiivinen onnellisuus ja turvallisuuden tunne eivät kulje käsikädessä väestön keskittymisen kanssa.

− Tutkimusten mukaan juuri Pohjois- ja Itä-Suomessa elää tyytyväisempiä ihmisiä, kuin suurissa kasvukeskuksissa. Tästä syystä on tärkeää huomioida myös harvaan asuttujen alueiden näkökulmat. Siksi on erittäin perusteltua, että Rinteen hallituksen ohjelma lähtee ajatuksesta, että elämisen mahdollisuudet olisivat aidosti olemassa joka puolella maata. Tätä tavoitetta on vahvasti tuettava.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n pirkanmaalaiset kansanedustajat iloitsevat Pirkanmaalle tulevista tärkeistä liikennehankkeista18.9.2019 14:33:36 EESTTiedote

Rinteen hallitus on päättänyt antaa liikenneministeri Sanna Marinin esityksestä rahoitusta kahteen tärkeään liikennehankkeeseen Pirkanmaalle. Valtatie 9:n parantamiseen saadaan 10,5 miljoonaa euroa, jolla rakennetaan ohituskaista Orivedelle välille Yliskylä-Oritupa ja valtatie 12:n parantamiseen taas 1,6 miljoonaa Ellivuoren risteusjärjestelyjen parantamiseen.

SDP:n Lindtman: Suomi viedään leikkauslinjalta uudistuslinjalle17.9.2019 19:47:39 EESTTiedote

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanin mukaan Rinteen hallituksen ensimmäinen talousarvioesitys vuodelle 2020 osoittaa, että Suomi viedään nyt leikkauslinjalta uudistus- ja investointilinjalle. Vuosien leikkausten jälkeen katse on nyt tulevaisuuden kestävässä kasvussa ja hyvinvoinnissa. Eriarvoisuuden kasvuun puututaan riuskoin ottein ja ilmastonmuutoksen torjunta sekä luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen otetaan tosissaan. - Suomi elää osaamisesta ja panostukset koulutukseen näkyvät kasvussa pitkällä aikavälillä. On tärkeää, että hallituksen lupaama koulutuksen ja sivistyksen kunnianpalautus näkyy jo heti ensimmäisessä budjetissa. Siksi hallitus panostaa jo ensi vuonna koulutukseen ja osaamiseen yhteensä 256 miljoonaa euroa. Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen perusrahoitusta korotetaan täysimääräisesti 60 miljoonalla jo ensi vuonna. Myös esimerkiksi ammatillisen koulutuksen tilannetta parannetaan selvästi. Lindtmanin mukaan oikeudenmukaisuus on hallituksen keskeinen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme