SDP EDUSKUNTA

SDP:n Väätäinen ja Piirainen: Suomi tarvitsee vahvaa aluepolitiikkaa

Jaa

SDP:n kansanedustajat Tuula Väätäinen ja Raimo Piirainen pitävät vahvan aluepolitiikan toteuttamista välttämättömänä, jotta koko Suomi kehittyisi. Siksi Väätäinen ja Piirainen pitävät tervetulleena, että pääministeri Antti Rinteen hallituksen ohjelmassa aluepolitiikka on otettu hyvin ja oikeudenmukaisesti huomioon.

− Hallitusohjelma perustuu vahvasti ajatukseen siitä, että koko Suomen elämisen ja yrittämisen edellytykset tulevat huomioiduiksi. Tämä on erittäin hyvä lähtökohta uuden hallituksen aluepolitiikalle. Koheesiorahoitusta tarvitaan myös Itä- ja Pohjois-Suomeen, jolloin hyöty koituu koko Suomen parhaaksi, Väätäinen ja Piirainen toteavat.

Kansanedustajat katsovat, että hallitusohjelman vahvan aluepolitiikan painotus antaa hyvät edellytykset eduskunnalle tehdä Itä- ja Pohjois-Suomen alueet ja asukkaat huomioivaa politiikkaa. 

− Rinteen hallitusohjelman kirjaukset luovat pohjaa Itä- ja Pohjois-Suomen menestykseen ja parempaan huomiseen. Niin harvaan asutut alueet, keskisuuret maakuntakeskukset kuin kaupunkiseudutkin voivat näiden suuntaviivojen osalta luottaa siihen, että hallitus ei koko Suomen politiikkaa tule unohtamaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n pirkanmaalaiset kansanedustajat iloitsevat Pirkanmaalle tulevista tärkeistä liikennehankkeista18.9.2019 14:33:36 EESTTiedote

Rinteen hallitus on päättänyt antaa liikenneministeri Sanna Marinin esityksestä rahoitusta kahteen tärkeään liikennehankkeeseen Pirkanmaalle. Valtatie 9:n parantamiseen saadaan 10,5 miljoonaa euroa, jolla rakennetaan ohituskaista Orivedelle välille Yliskylä-Oritupa ja valtatie 12:n parantamiseen taas 1,6 miljoonaa Ellivuoren risteusjärjestelyjen parantamiseen.

SDP:n Lindtman: Suomi viedään leikkauslinjalta uudistuslinjalle17.9.2019 19:47:39 EESTTiedote

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanin mukaan Rinteen hallituksen ensimmäinen talousarvioesitys vuodelle 2020 osoittaa, että Suomi viedään nyt leikkauslinjalta uudistus- ja investointilinjalle. Vuosien leikkausten jälkeen katse on nyt tulevaisuuden kestävässä kasvussa ja hyvinvoinnissa. Eriarvoisuuden kasvuun puututaan riuskoin ottein ja ilmastonmuutoksen torjunta sekä luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen otetaan tosissaan. - Suomi elää osaamisesta ja panostukset koulutukseen näkyvät kasvussa pitkällä aikavälillä. On tärkeää, että hallituksen lupaama koulutuksen ja sivistyksen kunnianpalautus näkyy jo heti ensimmäisessä budjetissa. Siksi hallitus panostaa jo ensi vuonna koulutukseen ja osaamiseen yhteensä 256 miljoonaa euroa. Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen perusrahoitusta korotetaan täysimääräisesti 60 miljoonalla jo ensi vuonna. Myös esimerkiksi ammatillisen koulutuksen tilannetta parannetaan selvästi. Lindtmanin mukaan oikeudenmukaisuus on hallituksen keskeinen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme