SDP EDUSKUNTA

SDP:n Väätäinen: Lapsilla ja lapsiperheillä on lupa odottaa yhteiskunnalta kykyä ennakoida tulevaa

Jaa

Suomi tarvitsee pitkäjänteistä, hallituskaudet ylittävää yhteistyötä lapsi- ja perhemyönteisemmän yhteiskunnan rakentamiseksi. Antti Rinteen hallitus on sitoutunut lapsi- ja perhemyönteisen lapsistrategian luomiseen.

- Monessa perheessä ei tarvitse keskustella jättääkö lapsi jääkiekon vai jalkapallon harrastamisen. Ei tarvitse, koska heillä ei tähänkään asti ole ollut mahdollisuutta harrastaa perheen taloudellisen tilanteen vuoksi. Talouden niukkuuden lisäksi lapsia ja nuoria ahdistaa yleinen yhteiskunnan tilanne. Eriarvoisuus ja osattomuus. Kiusatuksi tulemisen kokemukset, perheeseen vaikuttavat terveyden ja työttömyyden vaikeudet, kertoo Väätäinen.

- Tilanteen korjaamiseksi ei riittää yksi tai kaksi toimenpidettä. Kaikilla hallinnontasoilla joudutaan miettimään toimenpiteitä, jotta lapsiperheiden tilanne korjaantuisi pysyvästi. Jokaisen meidän elämässä on yllättäviä käänteitä, joihin on vaikea ennalta varautua, mutta lapsilla ja lapsiperheillä on lupa odottaa yhteiskunnalta kykyä ennakoida tulevaa, korostaa Väätäinen.

- Hallituksen tae jokaisen lapsen mahdollisuudesta osallistua maksuttomaan ja mieluisaan harrastukseen koulupäivän aikana vähentää eriarvoisuutta ja parantaa lasten sekä perheiden hyvinvointia. Me tiedämme, että korjaavat toimet ovat kalliimpia kuin ennaltaehkäisevä työ. Ennen kaikkea ennaltaehkäisevä työ vähentää pysyviä vahinkoja, sanoo Väätäinen.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kymäläinen iloitsee Itärata-linjauspäätöksestä30.9.2020 18:18:05 EESTTiedote

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on tyytyväinen liikenne- ja viestintäministeriön päätöksestä jatkaa itäisen suunnan hankeyhtiöneuvotteluita Lentorata–Porvoo–Kouvola -raidelinjauksen pohjalta. - Päätös tästä niin kutsutusta Itäradasta itäisen suunnan nopean raideyhteyden oli erittäin toivottu ja odotettu. Sillä on merkittäviä vaikutuksia koko itäisen Suomen liikenneyhteyksien ja elinvoiman kannalta. Hallitusohjelman mukaisesti itäistä raideyhteyttä kehitetään tasaveroisesti Helsingistä länteen ja pohjoiseen suuntautuvien ratojen ohella, joten on hienoa, että nyt myös Itäradan osalta hankeyhtiöneuvottelut voivat edetä, kun raidelinjauksesta on päätetty, Kymäläinen painottaa. Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan neuvotteluja jatketaan Porvoo–Kouvola-linjauksen pohjalta, koska alueen toimijoiden vastausten perusteella kuntien rahoitusosuus, eli 34,3 miljoonaa euroa, Itäradan yhteensä noin 70 miljoonan euron suunnittelukustannuksista

SDP:n Heinäluoma: Poliisin virka-apu kuntien sosiaalitoimelle säilytettävä maksuttomana30.9.2020 17:44:18 EESTTiedote

SDP:n kansanedustaja Eveliina Heinäluoma ihmettelee muuttunutta linjausta poliisin virka-avun maksullisuudesta kuntien sosiaalitoimelle. Poliisihallituksen tuoreen ohjeistuksen mukaan poliisin virka-apu muuttuu maksulliseksi lokakuun alusta. - On ymmärrettävää, että virka-apu kuormittaa poliisia paljon. Tehtäviä on useita kymmeniä tuhansia vuosittain. Virka-avun maksullisuus ei kuitenkaan vähentäisi tehtävien määrää vaan johtaisi melkoiseen laskutusviidakkoon, sanoo kansanedustaja Heinäluoma. Poliisin virka-apu on keskeisessä roolissa esimerkiksi lastensuojelussa. Uudistus kuormittaisi kuntien sosiaaliviranomaisia paitsi rahallisesti, myös lisääntyvän byrokratian kannalta. - Tämä ei ole tarkoituksenmukaista. Toivonkin, että ministeri Ohisalo korjaa epäkohdan, jotta poliisin virka-apu pysyisi jatkossakin maksuttomana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme