SDP EDUSKUNTA

SDP:n Väätäinen: Lapsilla ja lapsiperheillä on lupa odottaa yhteiskunnalta kykyä ennakoida tulevaa

Jaa

Suomi tarvitsee pitkäjänteistä, hallituskaudet ylittävää yhteistyötä lapsi- ja perhemyönteisemmän yhteiskunnan rakentamiseksi. Antti Rinteen hallitus on sitoutunut lapsi- ja perhemyönteisen lapsistrategian luomiseen.

- Monessa perheessä ei tarvitse keskustella jättääkö lapsi jääkiekon vai jalkapallon harrastamisen. Ei tarvitse, koska heillä ei tähänkään asti ole ollut mahdollisuutta harrastaa perheen taloudellisen tilanteen vuoksi. Talouden niukkuuden lisäksi lapsia ja nuoria ahdistaa yleinen yhteiskunnan tilanne. Eriarvoisuus ja osattomuus. Kiusatuksi tulemisen kokemukset, perheeseen vaikuttavat terveyden ja työttömyyden vaikeudet, kertoo Väätäinen.

- Tilanteen korjaamiseksi ei riittää yksi tai kaksi toimenpidettä. Kaikilla hallinnontasoilla joudutaan miettimään toimenpiteitä, jotta lapsiperheiden tilanne korjaantuisi pysyvästi. Jokaisen meidän elämässä on yllättäviä käänteitä, joihin on vaikea ennalta varautua, mutta lapsilla ja lapsiperheillä on lupa odottaa yhteiskunnalta kykyä ennakoida tulevaa, korostaa Väätäinen.

- Hallituksen tae jokaisen lapsen mahdollisuudesta osallistua maksuttomaan ja mieluisaan harrastukseen koulupäivän aikana vähentää eriarvoisuutta ja parantaa lasten sekä perheiden hyvinvointia. Me tiedämme, että korjaavat toimet ovat kalliimpia kuin ennaltaehkäisevä työ. Ennen kaikkea ennaltaehkäisevä työ vähentää pysyviä vahinkoja, sanoo Väätäinen.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Eduskunnassa keskustelualoite vammaisten oikeuksien sopimuksesta13.12.2019 12:06:46 EETTiedote

Eduskunnan vammaisasian yhteistyöryhmä (VAMYT) on jättänyt keskustelualoitteen puhemiehistölle YK:n vammaisten oikeuksien sopimuksen toteutumisesta Suomessa. Aloitteen on allekirjoittanut kaikkiaan 125 kansanedustajaa kaikista puolueista, mikä osoittaa, että keskustelulle on selkeää tarvetta. ”Eduskunta on oikea paikka keskustella vammaisten oikeuksien sopimuksen toteutumisesta, sillä viesti asian tärkeydestä on lähdettävä täältä. Esimerkiksi Vammaisfoorumi on selvittänyt kyselytutkimuksella miten vammaisten oikeudet toteutuvat Suomessa. Kyselyn tulokset kertovat karulla tavalla, että vammaisten ihmisten oikeudet toteutuvat sopimuksesta huolimatta huonosti tai erittäin huonosti.” sanoo VAMYT-ryhmän puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen. Eduskunnan vammaisasiain yhteistyöryhmä on vuodesta 1999 saakka toiminut puoluerajat ylittävä ryhmä, joka toimii vammaisten osallisuuden, työllisyyden, vammaispalvelujen sekä esteettömän ympäristön puolesta. VAMYT-johtoryhmässä on jäseniä kaikista edusk

Valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen on tyytyväinen Hämeen alueen liikennehankkeiden ja opiskelijoiden terveydenhuollon lisärahoitukseen talousarvioesityksessä12.12.2019 17:14:53 EETTiedote

Hämeen alueelle tärkeisiin liikennehankkeisiin kohdennettiin eduskuntakäsittelyn aikana yhteensä miljoona euroa lisärahoitusta. Rahoituksella parannetaan liikenneturvallisuutta ja helpotetaan ihmisten liikkumista. Humppilan valtatie 2:n aloittamiseen varataan 400 000 euroa. Valtatie kuuluu EU:n TEN-T kattavaan verkkoon ja sillä on merkittävä rooli sekä henkilö- että raskaan liikenteen reittinä valtakunnallisesti. Lisäksi Rantasalmi, Pyhäniemi – Hollola välisen kevyenliikenteen väylän rakentamisiin varataan 600 000 euroa. Ammattikorkeakoulujen opiskelijoiden terveydenhuolto laitetaan nyt kuntoon. Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiön opiskelijaterveydenhuolto laajennetaan koskemaan ammattikorkeakouluopiskelijoita. Hämeen kannalta tärkeää uudistusta vauhditetaan 1,4 miljoonan euron lisämäärärahalla. Hallitusohjelman linjaukset liikenneverkon sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä alkavat nyt näkyä, toteaa valiokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme