SDP EDUSKUNTA

SDP:n valiokuntaryhmä: Suomen turvallisuutta ja sitä parhaiten turvaavia valintoja arvioitava uudelleen

Jaa

Hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen ajankohtaisselonteko käynnistää tänään Suomen kansallisen turvallisuutta koskevan päätöksentekoprosessin, sanovat eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan SDP:n ryhmän jäsenet Erkki Tuomioja, Kristiina Salonen, Kimmo Kiljunen ja Johannes Koskinen.

- Venäjän hyökkäys Ukrainaan muutti Euroopan turvallisuusrakenteita tavalla, joka pakottaa Suomen arvioimaan kansallisia turvallisuusratkaisujaan uudelleen. Selonteko itsessään ei tarjoa johtopäätöksiä, mutta antaa hyvän pohjan jatkokeskustelulle ja sitä seuraavalle päätöksenteolle, kansanedustaja Kristiina Salonen sanoo.

- Avoimelle ja parlamentaariselle keskustelulle ja rehelliselle riskien arvioinnille tulee antaa sen edellyttämä aika. Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittista linjaa ja mahdollista Nato-jäsenyyttä koskevissa päätöksissä on kyse painoarvoltaan historiallisesta valinnasta, jota on tarkasteltava viipyilemättä, mutta huolellisesti, Johannes Koskinen lisää.

- Keskiössä on kysymys suomalaisten turvallisuudesta ja siitä, mikä ratkaisu parhaiten takaa kansalaistemme ja maamme kokonaisturvallisuuden, Kimmo Kiljunen kommentoi.

Eduskunta käsittelee seuraavaksi hallituksen selontekoa eri valiokunnissa. Sen rinnalla toimii eduskunnan puhemiesten, puolueiden ja eduskuntaryhmien puheenjohtajien muodostama koordinaatioryhmä. Kansallisen prosessin lisäksi Suomessa seurataan tiiviisti turvallisuuspoliittisen keskustelun etenemistä Ruotsissa.

- Suomi jatkaa tiivistä keskusteluyhteyttä Ruotsiin, joka on turvallisuusyhteistyössä tärkein kumppanimme. Vaikka molemmat maat tekevät viime kädessä itsenäiset ratkaisunsa on toivottavaa että tiivis keskusteluyhteytemme johtaa siihen että päädymme samoihin ratkaisuihin, ulkoasianvaliokunnan varapuheenjohtaja Erkki Tuomioja sanoo.


Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Erkki TuomiojaKansanedustaja

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Matias Mäkynen: “Lisätalousarviosta merkittäviä panoksia vihreään siirtymään ja huoltovarmuuden parantamiseen”20.5.2022 14:02:38 EEST | Tiedote

Hallitus esittää tänään päätetyssä vuoden toisessa lisätalousarviossa merkittäviä 175 miljoonan euron lisäpanostuksia vihreän siirtymän edistämiseen. Lisäksi Suomen huoltovarmuutta parantaviin toimiin esitetään yhteensä noin 293 miljoonan euron määrärahalisäyksiä. Toimenpiteet ulottuvat usealle eri sektorille liikenteessä, energiasektorilla, kotitalouksissa ja kiinteistöissä sekä teollisuudessa ja maataloudessa. Myös vihreän siirtymän investointien lupakäsittelyitä nopeutetaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme