SDP EDUSKUNTA

SDP:n varapuheenjohtaja Malm: Suomalaiset päättävät, kannattavatko he kokoomuksen halpaa Suomea vai SDP:n vahvaa Suomea

Jaa

SDP:n varapuheenjohtaja Niina Malm kommentoi Petteri Orpon kokoomuksen puheenjohtajapäivillä pitämää puhetta.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Orpon ja kokoomuksen talouslinja on ollut koko kuluneen vuoden sekaisin sekä epäuskottavaa. Kokoomus on toisaalta ehdottanut leikkauksia pienituloisten suomalaisten sosiaalietuuksiin, mutta heti perään väläytellyt miljardin euron veronkevennyksiä ansiotuloverotukseen, milläpä muulla kuin velkarahalla, Malm hämmästelee.

- Kokoomuksen suunnitelmat talouden suunnan muuttamiseksi heikentävät tavallisten ihmisten arkea ja hyvinvointia. Jos tavoitteena on sopeuttaa valtion taloutta miljardilla per vuosi, ei ole mahdollista välttyä leikkauksilta koulutukseen ja terveydenhuoltoon. Kokoomus onkin profiloitunut innokkaana koulutuksen leikkaajana. Jokainen meistä muistaa puolueen koulutuslupaukset eduskuntavaaleissa 2015, jotka pian vaalien jälkeen muuttuivat historiallisen suuriksi koulutusleikkauksiksi, Malm toteaa.

- Marinin hallitus sen sijaan haluaa tukea suomalaisten arkea nousevien hintojen keskellä, ja onkin tehnyt viime budjettiriihessä paljon ihmisten ostovoimaa tukevia päätöksiä, Malm muistuttaa.

- Kokoomus sumuttaa kansalaisia myös verojen suhteen väittäessään, että Marinin hallitukselle veronkorotus olisi tavoiteltu tila. Päinvastoin, tällä vaalikaudella veroaste on alentunut. Vuonna 2019 se oli 42,2 % suhteessa bruttokansantuotteeseen ja ensi vuodelle valtiovarainministeriö ennustaa sen olevan 41,9 %. Ennusteen mukaan vuonna 2024 veroaste alenee 41,4 prosenttiyksikköön, joka olisi alhaisin lukema yli kymmeneen vuoteen. Kiitos Marinin hallituksen! Malm sanoo.

- Työllisyyden kasvu vahvistaa julkista taloutta. Marinin hallitus onkin saavuttanut työllisyystavoitteensa. Tehtyjen työtuntien määrä ei ole ollut vuosikymmeniin näin korkealla ja nuorisotyöttömyys on alimmalla tasolla 15 vuoteen. Työllisyysasteessa ero Ruotsiin on kaventunut pienimmäksi tämän vuosituhannen aikana. Marinin hallitus on tehnyt nipun työllisyystoimia, joista osa keinoista vaikuttaa nopeasti, kun taas osa pidemmällä aikavälillä. SDP:n tavoite on ensi vaalikaudella 80 prosentin työllisyysaste ja tämän jälkeen täystyöllisyys, keinot tähän olemme myös kertoneet, Malm toteaa.

- On hyvä, että puolueiden erot tulevat esiin. Silloin äänestäjät voivat päättää, kannattavatko he kokoomuksen halpaa Suomea vai SDP:n vahvaa Suomea, Malm päättää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Heidi Viljanen: Lähisuhdeväkivalta on maamme kipeimpiä epäkohtia - lisää toimia tarvitaan25.11.2022 18:36:53 EET | Tiedote

Orange Day ja YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen kansainvälinen päivä muistuttavat meitä tänään siitä, että naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta on yksi laajimmista ihmisoikeusrikkomuksista. Suomi on valitettavasti yksi niistä EU-maista, joissa naisiin kohdistuva väkivalta on yleisintä. Kansanedustaja Heidi Viljanen katsoo, että lähisuhde- ja perheväkivallasta on puhuttava avoimemmin ja väkivaltaa on vähennettävä eri tavoin. EU:n tutkimuksen mukaan 47 prosenttia suomalaisista naisista on kokenut fyysistä ja/tai seksuaalista väkivaltaa nykyisen tai aiemman kumppanin taholta tai toisen henkilön taholta 15-vuotta täytettyään. Suomessa myös 15-30 naista kuolee vuosittain väkivallan seurauksena. Kuudessakymmenessä prosentissa näistä tapauksista naisen tappoi kumppani tai entinen kumppani. Se tarkoittaa yhtä kuollutta naista kuussa. - Hyvinvointialueilla tulee panostaa lähisuhdeväkivallan ehkäisyyn muun muassa lisäämällä osaamista lähisuhdeväkivallan tunnistamisessa ja ilmoit

SDP:n Johan Kvarnström: Meidän pitää jatkossakin tehdä kaikkemme väkivallan ja naisvihan torjumiseksi25.11.2022 13:49:06 EET | Tiedote

Tänään ei ole ”Black Friday” vaan ”Orange Day” ja YK:n kansainvälinen naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen päivä. Kuten Istanbulin sopimuksen käsikirjassa todetaan, naisiin kohdistuva väkivalta ja perheväkivalta ovat edelleen yksi maailman yleisimmistä ihmisoikeusloukkauksista. Se vaikuttaa kaikkiin naisiin kulttuurisesta, uskonnollisesta, taloudellisesta, sosiaalisesta tai maantieteellisestä taustasta riippumatta.

Riksdagsledamot Kvarnström (SDP): Vi måste ständigt göra allt vi kan för att stoppa våld och kvinnohat.25.11.2022 11:49:40 EET | Tiedote

Det viktiga med denna dag är inte ”Black Friday” utan Orange Day och FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor. Precis som det står skrivet i Istanbulkonventionens handbok är våld mot kvinnor och våld i hemmet är fortfarande en av de mest genomgripande kränkningarna av de mänskliga rättigheterna i världen. Det drabbar kvinnor från alla delar av samhället, oberoende av kulturell, religiös, ekonomisk, social eller geografisk bakgrund.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme