SDP

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen: Kokoomus ei edes itse usko puheitaan

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkynen vaatii kokoomusta selkeyttämään puheitaan tulevan vaalikauden leikkaustavoitteistaan. Mäkysen mukaan Petteri Orpon viime päivien ristiriitaisista ulostuloista on käynyt ilmi, ettei kokoomusjohtaja enää itsekään tiedä, mikä puolueen leikkaustavoite tulevalle vaalikaudelle on.

- Kokoomus ei myöskään ole esittänyt suunnitelmaa siitä, miten miljardien menosopeutus tehtäisiin. Heidän muilta vaatimiaan sopeutuskeinoja on saatu kasaan noin kahden miljardin edestä ja loput ovat epäselvää höttöä, josta peruutetaan kysyttäessä kerran toisensa jälkeen. Kokoomus myös ajaa edelleen julkisesta taloudesta piittaamatta miljardin veronkevennyksiä, jotka hyödyttävät pääasiassa varakkaimpia, ja esittää lisäpanostuksia yhteen jos toiseenkin kohteeseen. Tässä valossa puheet jopa kuuden miljardin leikkauksista vaikuttavat vaalipuheilta, joilla pyritään vakuuttamaan laskevasta kannatuksesta huolestuneita kannattajia.

Mäkysen mukaan päivästä toiseen vaihtelevat leikkauspuheet tuovatkin hyvin esille kokoomuksen ongelman: puolue haluaa näyttäytyä tiukan talouskurin kannattajana, mutta tietää samaan aikaan, että suomalaiset eivät halua sen ajamia miljarditason leikkauksia sosiaali- ja terveyspalveluihin ja sosiaaliturvaan. 

- Kokoomuksessa ei uskota edes itse omia puheita. Silloin lopputuloksena on väkisinkin tyhjää puhetta. Todelliset leikkauskohteet paljastetaan vasta vaalipäivän jälkeen.

Mäkynen huomauttaa, että kaikki puolueet ovat yhtä mieltä siitä, että julkista taloutta tulee vahvistaa tulevalla vaalikaudella. Erimielisyyttä on vain keinoista.

- SDP ei ole valmis laittamaan pienituloisia ja heikoimmassa asemassa olevia sopeutuksen maksajiksi. Emme myöskään halua tehdä lyhytnäköisiä leikkauksia, jotka johtavat vain siihen, että neljän vuoden päästä joudumme jälleen korjaamaan niiden tekemää vahinkoa lisämenoilla. Meillä täytyy olla rohkeutta ja näkemystä panostaa niihin asioihin, joilla Suomi menestyy myös pidemmällä aikavälillä. Kokoomuksella ei tällaista näkemystä ole, vaan puolue on toistamassa jälleen samaa leikkauslinjaa, joka on todettu jo 90-luvun laman ja finanssikriisin jälkeen toimimattomaksi.

Mäkysen mielestä on myös aiheellista kysyä, mitä kokoomus on valmis uhraamaan leikkaustavoitteidensa nimissä.

- Kokoomus ja perussuomalaiset ovat kovaa vauhtia lähentymässä toisiaan. Jos perussuomalaiset lupaa sitoutua kokoomuksen leikkauslinjaan, mikä tulee tämän sinimustan porvarihallituksen hinnaksi? Onko kokoomus valmis peruuttamaan ilmastonmuutoksen torjunnassa ja EU-politiikassa, vaikka ennen vaaleja muuta väittää? Tämä olisi reilua kertoa äänestäjille ennen vaalipäivää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP
SDP
Siltasaarenkatu 18-20 C
00530 HELSINKI

09 478 988 (vaihde)http://www.sdp.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

SDP:n Matias Mäkynen: Työuupumukseen sairastuneilla tulisi olla oikeus sairauspäivärahaan22.3.2023 10:40:26 EET | Tiedote

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkysen mielestä työssään uupuneilla tulisi olla oikeus sairauspäivärahaan uupumuksen perusteella. Tällä hetkellä monella työuupumukseen sairastuneella ei ole varaa pitää tarvitsemaansa sairauslomaa, sillä työuupumusta ei ole määritelty tautiluokitusjärjestelmässä sairaudeksi, joka oikeuttaisi sairauspäivärahaan.

Puoluesihteerit vetoavat vaalirauhan puolesta21.3.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Eduskuntapuolueiden puoluesihteerit vetoavat vaalirauhan puolesta vuoden 2023 eduskuntavaaleissa. Demokraattisten oikeuksien on oltava loukkaamattomia ja vaalityön kaikin tavoin turvallista ehdokkaille, tukiryhmille ja puolueiden järjestöaktiiveille. Vaalirauha tarkoittaa jokaisen vapaata oikeutta kannattaa haluamaansa mielipidettä, äänestää haluamaansa ehdokasta, jokaisen oikeutta asettua ehdolle ja jokaisen oikeutta äänestää turvallisesti. Vaalirauha tarkoittaa sananvapautta, johon sisältyy velvollisuus toisten mielipiteiden ja hyvin tapojen kunnioittamiseen. Emme hyväksy minkäänlaista ehdokkaisiin kohdistuvaa väkivaltaa, uhkailua tai painostamista, epäasiallista viestintää tai valheellisten tietojen levittämistä. Ilkivalta yhtä puoluetta vastaan on hyökkäys kaikkia puolueita vastaan. Sitoudumme toimillamme kaikin tavoin edistämään aktiivista äänestämistä eduskuntavaaleissa 2023. Antton Rönnholm, SDP Arto Luukkanen, perussuomalaiset Kristiina Kokko, kokoomus Riikka Pirkkalainen, kesk

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme