SDP EDUSKUNTA

SDP:n Viljanen: Huolehditaan sosiaalialan vetovoimasta ja panostetaan työntekijöiden jaksamiseen

Jaa

Kansanedustaja Heidi Viljanen pitää tärkeänä, että myös sosiaalihuollon palvelut ja tulevaisuus huomioidaan vahvasti päätöksenteossa. Kevan viime viikolla julkaiseman raportin viesti siitä, että juuri sosiaali- ja terveydenhuollon työvoimapulan ennustetaan kasvavan entisestään, tulee kuunnella vakavasti. Viljanen näkee, että tilanteen korjaamiseen tarvitaan yhteistyötä laajasti niin päättäjien, kuin koulutuksen tarjoajien ja työnantajien keskuudessa.

- Tilanne on menossa huolestuttavaan suuntaan. Tähän kehitykseen puuttumalla voidaan kuitenkin muuttaa suuntaa, jotta meillä on tulevaisuudessa osaavaa ja työssään jaksavaa henkilökuntaa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa, Viljanen sanoo.

On tärkeää huolehtia työntekijöiden jaksamisesta ja siitä, että alan työolot saadaan kuntoon. Tulevaisuudessa pohdittavaksi tulevat asiakasmitoituksen lisäksi koulutuspaikkojen lisääminen ja se, että sosiaali- ja terveysalasta saadaan vetovoimainen.

Viljanen on tyytyväinen, että hallitusohjelmaan kirjattu lastensuojelun asteittain kiristyvä asiakasmitoitus etenee.

- Jo pitkään on puhuttu lastensuojelun työntekijöiden jaksamisen ongelmista. Nyt vihdoin tähän ongelmaan puututaan ja asiaa korjataan. Tavoitteena on asteittain kiristyvä lastensuojelun asiakasmitoitus, mikä laskee yhdellä sosiaalityöntekijällä olevien lasten määrää. Sen ansiosta tärkeään työhön on enemmän aikaa, ja jaksaminen sekä työn houkuttelevuus lisääntyy, Viljanen toteaa.

Viljanen korostaa, että elämme nyt koronan vuoksi poikkeuksellisessa tilanteessa. Tilanteesta syntyvä palveluvelka sosiaalialalla tulee näkymään viiveellä ja siksi panostukset niin lastensuojelutyöhön, kuin aikuissosiaalityöhön ovat erittäin tärkeitä tulevaisuustekoja.

- Hallituksen suunnitelma sosiaalityön kehittämiseen on oikeansuuntainen. Sosiaalialalla tehdään vaativaa ja tärkeää työtä lasten ja perheiden parhaaksi. Asiakasmäärien tulee olla kohtuullisia, jotta sosiaalityön ammattilaiset pystyvät tekemään työnsä hyvin ja uupumatta, Viljanen päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n kansanedustaja Anneli Kiljunen: Lasten ja nuorten hyvinvointiin on panostettava25.2.2021 17:32:33 EETTiedote

- Kesä tuo tullessaan toivoa. Vaikka tätä päivää varjostavat uutiset tulevista poikkeusoloista, suuntaa hallitus lisätalousarviossaan katsetta tulevaan. Nuorten harrastus- ja kesätoiminnan lisäämiseksi ja kehittämiseksi sekä nuorten kesäyrittäjyys- ja työelämätaitojen tukemiseen ehdotetaan yli 2,5 miljoonaa euroa, iloitsee SDP:n kansanedustaja Anneli Kiljunen. Nuoria tuetaan myös koulutuksen puolella. Ammatillisen koulutuksen puolella rahoitetaan tukitoimia, joilla ehkäistään opintojen keskeyttämistä, lisätään opiskelijoiden hyvinvointia ja tasoitetaan opiskelijoiden osaamiseroja. Lisäksi kunnille osoitetaan sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyvien valtionavustusten kautta 17,5 miljoonan euron lisäystä lasten, nuorten ja perheiden tukemiseen. - Koronapandemia on koetellut nuoria kohtuuttomasti. Pitkittyneet rajoitustoimet ovat herättäneet valtavasti oikeutettua huolta nuorten jaksamisesta ja tulevaisuudesta. On tärkeää, että pandemian vielä jatkuessa lapsille ja nuorille osoitetaan ri

SDP:n Viitanen: EU:n ulkopuolisten verkkokauppojen verovapauden poisto tärkeä uudistus25.2.2021 14:00:29 EETTiedote

Hallitus antoi tänään etämyynnin arvonlisäverotusta koskevan esityksen, jolla muun muassa poistetaan verovapaus EU:n ulkopuolelta Suomeen tuoduilta alle 22 euron pikkulähetyksiltä 1.7.2021 alkaen. - Tämä on tärkeä uudistus, jolla turvataan veropohjaa digitaalisessa alustataloudessa ja parannetaan suomalaisten yritysten kilpailukykyä. Esimerkiksi kiinalaiset ja amerikkalaiset verkkokaupat ovat saaneet verovapaudesta kohtuutonta etua. Kotimaiset yritykset ovat kärsineet, kun EU:n ulkopuoliset pikkulähetykset ovat kasvaneet jo 16,5 miljoonaan kappaleeseen vuodessa, sanoo eduskunnan valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtaja, kansanedustaja Pia Viitanen (sd.). Valtiovarainministeriön arvion mukaan EU:n ulkopuolisten etämyyntien verovapauden poisto lisää suoraan verotuloja ja vähentää harmaata taloutta, sillä myös arvokkaampia lähetyksiä on tuotu Suomeen ilmoittamalla myyntihinta alakanttiin. Yhteensä verotuottojen arvioidaan kasvavan vuositasolla 60 miljoonaa euroa. - Juuri verovält

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme