SDP EDUSKUNTA

SDP:n Werning: Ravintoloiden välttämätön sulkeminen on tehty yrityksiä unohtamatta

Jaa

Kansanedustaja Paula Werning (sd) pitää ravintoloiden sulkemista valitettavana, mutta välttämättömänä keinona yhteiskuntamme turvaamiseksi.

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

Ravintola-ala työllistää reilusti yli 50 000 henkilöä, työllistäen myös tuhansia vuokratyöntekijöitä. Ravintoloiden sulkemisesta tulee aiheutumaan niin työttömyyttä kuin lomautuksia ja monelle yrityksille taloudellisia haasteita.

- On itsestään selvää, että ravintoloiden sulkeminen tulee vaikuttamaan monien elämään joko välittömästi tai välillisesti, riippumatta siitä, toimitko yrittäjänä vai työntekijänä, kansanedustaja Paula Werning (sd) toteaa.

Hallitus on toiminut määrätietoisesti auttaakseen yrityksiä taloudellisesti tässä varoittamatta eteen tulleessa ongelmassa.

- Hallitus tekee kaikkensa auttaakseen yrityksiä ja ne voivat hakea rahoitusta selvitäkseen koronaviruksen aiheuttaman akuutin tilanteen yli. Yritykset voivat hakea rahoitusta eri paikoista yrityksen koosta riippuen. On erittäin tärkeää, että myös yrittäjien työttömyysturvaan on tulossa helpotusta, Werning sanoo.

Rahoitusta voi myöntää esim. oma pankki tai rahoittaja, Finnvera, Business Finland, ELY-keskukset ja kunnat.

- Yksinyrittäjät voivat hakea määräaikaista tukea kunnilta kaikkiin yritystoiminnasta aiheutuviin kuluihin kuten vuokraan. Pienyrityksille, joilla on enintään 5 työntekijää, tukea on luvassa ELY-keskuksien kautta. Pk-yrityksille tukea antavat Business Finland ja Finnvera, Werning täsmentää.

Lähtökohtana hallituksella on ollut, että jokaisen suomalaisen toimeentulo turvataan ja kaikista pidetään huolta. Hallitus tulee tekemään kaikkensa, että yritykset selviävät tästä kriisistä.

- Varmaankaan keinot eivät ole satsauksista huolimatta vielä riittäviä ja siksi tämän eteen tehdään töitä jatkuvasti, Werning toteaa.

- Olemme tilanteessa, jonka kehittymistä kukaan ei pysty tarkasti arvioimaan. Koronavirus on aiheuttanut maailmanlaajuisen lamaannuksen, josta toipuminen vie aikaa. Toivon, että suomalaiset ymmärtävät tilanteen vakavuuden ja pysyvät kotona, jotta pystymme selättämään epidemian mahdollisemman nopeasti. Tämä taisto käydään yhdessä ja vasta sitten yhteiskuntamme toipuminen voi alkaa, Werning kiteyttää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Niina Malm: Työelämän eriarvoistuminen on pysäytettävä26.5.2020 14:52:00 EESTTiedote

Vuoden 2019 työolobarometrin ennakkotietojen mukaan sosioekonomisten ryhmien väliset erot näkyivät erityisesti etätyöskentelyn mahdollisuuksissa. Barometrin mukaan ylemmistä toimihenkilöistä lähes kolmasosa oli tehnyt etätyötä viikoittain tai useammin viimeisen vuoden aikana, kun taas työntekijöistä vastaava osuus oli vain kaksi prosenttia. Kansanedustaja Niina Malm (sd.) huomauttaa, että erityisesti koronakriisin aikana työelämän eriarvoisuus on nostanut päätään. - Vaikka etätyö onkin yleistynyt viime vuosina yhä enemmän, on kuitenkin koronakriisin aikana korostunut, että kaikkea työtä ei edes pystytä muuttamaan etätyöksi. Siitä huolimatta on olemassa paljon muita kohtia, joihin panostamalla voidaan pitää huoli siitä, ettei eriarvoisuus työelämässä pääse kasvamaan. Esimerkiksi työntekijöiden kouluttaminen ja vaikutusmahdollisuuksien parantaminen työelämässä ovat tärkeä osa eriarvoisuuden torjuntaa, Malm toteaa. Sosioekonomiset erot näyttäytyvät tällä hetkellä myös koulutusmahdollisuuk

SDP:n Kim Berg: Pohjanmaa pääsi mukaan EU-kaupunkikehittämiseen20.5.2020 16:54:19 EESTTiedote

Vaasa, Seinäjoki ja Kokkola on otettu mukaan kestävän kaupunkikehittämisen hankkeeseen, jolla mahdollistetaan kaupunkien ja valtion tiiviimpi yhteistyö tutkimuksen, kehityksen ja innovaatioiden tueksi. Kansanedustaja Kim Berg (sd) pitää pohjalaisten kaupunkien mukaan ottamista EU-taustaiseen hankkeeseen hienona uutisena. - Sopimuksilla kehitetään innovaatiotoiminnan ekosysteemejä eli tiiviitä yhteistoimintaverkostoja, vahvistetaan osaamiskärkiä ja lisätään vaikuttavuutta. Samalla kootaan tutkimusta ja sitä hyödyntäviä verkostoja isommiksi osaamiskeskittymiksi, Kim Berg iloitsee. Sopimukset solmitaan pääkaupunkiseudun sekä muiden yliopistokaupunkien ja yliopistokeskuskaupunkien kesken. Pohjalaisten mukaan tulon myötä ekosysteemissä on nyt 18 kaupunkia. Mukana on erilaisia suomalaisia alueita ja kaupunkeja, joissa jokaisessa on erilaista osaamispotentiaalia. Ekosysteemisopimukset toteutetaan osana uutta EU:n alue- ja rakennepolitiikan 2021-27 ohjelmaa, joka toteuttaa EU:n kestävän kaupun

SDP:n Heidi Viljanen: Kahdelta luukulta kohti kokonaisuutta20.5.2020 12:12:40 EESTTiedote

SDP:n kansanedustaja Heidi Viljanen on tyytyväinen siihen, että hallitusohjelmakirjaus toimeentulotuen kokonaisuudistuksesta nytkähtää eteenpäin lähiaikoina. Lain uudistamista valmisteleva työryhmä asetetaan pian ja se on tärkeä askel kohti lain epäkohtien korjausta ja käytännön toimintamallien parantamista. - On erityisen tärkeää tarkastella perustoimeentulotuen siirtoa Kansaneläkelaitoksen vastuulle. Miten siinä onnistuttiin ja missä on korjattavaa? Nyt meillä on mahdollisuus korjata järjestelmää niin, että se tukee ihmistä, eikä tiputa yhteiskunnan rattaiden ulkopuolelle. Toimeentulotukilain uudistuksessa perustoimeentulotuki siirtyi Kansaneläkelaitoksen vastuulle vuoden 2017 alusta. Täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki säilyivät edelleen kuntien vastuulla. Uudistuksessa palvelut hajautuivat, mikä vaikuttaa juuri heikoimmassa asemassa oleviin ihmisiin. – Vanhassa työssäni päihdekuntoutujien parissa näin hyvin läheltä sen, miten heikosti tällainen hajanainen systeemi palvelee ihmi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme