SDP EDUSKUNTA

SDP:s riksdagsledamöter Kim Berg och Matias Mäkynen om sin kommunturné: Det här har vi väntat på!

Jaa

Socialdemokratiska riksdagsledamöterna Kim Berg och Matias Mäkynen inleder en kommunturné som omfattar 40 österbottniska kommuner. Idag måndag besöker man de första orterna i turnén som blir Vörå och Nykarleby. Turnén pågår ända till november.

Kuvat: Jukka-Pekka Flander
Kuvat: Jukka-Pekka Flander

”Det är fint att äntligen komma iväg. På grund av coronaepidemin var vi tvungna att ställa in vår tidigare turné, så vi har väntat på en ny möjlighet”, berättar riksdagsledamot Matias Mäkynen.

I programmet för kommunturnén ingår besök hos lokala företag, möten med kommunala beslutsfattare samt offentliga tillställningar. Tanken är att det i samband med varje turnébesöksdag ska finnas åtminstone en offentlig tillställning där alla från närområdet har möjlighet att träffa riksdagsledamöterna.

”Turnéns mångsidiga program garanterar att vi har möjlighet att på bred front höra synpunkter från olika håll i Södra Österbotten, Mellersta Österbotten och Österbotten”, säger riksdagsledamot Kim Berg.

”Kommunturnén är en fin tradition som Jutta Urpilainen startade och som vi för vår del vill fortsätta med”, konstaterar riksdagsledamöterna Mäkynen och Berg avslutningsvis.

Tidtabell:

13.6. Vörå och Nykarleby
18.6. Laihela, Korsholm och Vasa
20.6. Storå, Bötom, Kauhajoki och Östermark
14.7. Perho, Halso, Vetil och Kaustby
15.8. Jakobstad, Kronoby, Pedersöre och Larsmo
22.8. Seinäjoki, Ilmola och Kurikka
23.8. Storkyro, Lappo och Kauhava
3.10. Lestijärvi, Toholampi, Kannus och Karleby
7.10. Alavo och Kuortane
8.10. Soini och Etseri
24.10. Evijärvi, Lappajärvi, Vindala och Alajärvi
11.11. Kristinestad
12.11. Kaskö, Närpes, Korsnäs och Malax

På Matias Mäkynens och Kim Bergs sociala medier-kanaler kommer närmare information om evenemangens plats och tid publiceras efterhand.

Yhteyshenkilöt

Kim BergEduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja - riksdagsledamot

Puh:050 514 3196

Kuvat

Kuvat: Jukka-Pekka Flander
Kuvat: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Päihdeasiakkaat eivät tule autetuksi pelkästään terveydenhuollon toimin30.6.2022 14:53:32 EEST | Tiedote

- Kaikista tehokkainta päihdetyötä on ehkäisevä päihdetyö. Hyvä ehkäisevä päihdetyö tukee yksilöitä erilaisissa elämänvaiheissa. Päihdehoito ja -kuntoutus tulee järjestää yksilöllisesti ja esimerkiksi lääkkeettömät hoitomuodot ja tarpeeksi pitkät hoito- ja kuntoutusajat ovat monelle tärkeitä. Kaikilla on oltava yhtäläiset oikeudet saada asianmukaista ja juuri heille sopivaa hoitoa. Tärkeää on myös huomioida selkeämmin läheisten oikeus apuun ja tukeen, Mäkisalo-Ropponen toteaa. Hallituksen esityksen luonnoksen lausuntoaika päättyi 23.6.2022 ja esitys sai lukuisia lausuntoja, joissa vaadittiin asian korjaamista. Tätä vaativat erityisesti erilaiset sosiaalialan ja päihdetyön järjestöt, jotka olivat huolissaan sosiaalipalveluiden tulevaisuudesta osana kokonaisvaltaista päihdetyötä. - Uudistuksen tavoitteet ovat hyviä, mutta tällaisenaan lakiesitys voi viedä asioita jopa huonompaan suuntaan, sillä pelkästään terveydenhuollon toimin päihdeasiakkaat eivät tule autetuksi. Päihdetyön painopiste

SDP:n Johan Kvarnström: Rakkaus voittaa! Pride-viikon viesti on kuultava ja turvallisuus taattava29.6.2022 11:51:00 EEST | Blogi

Pride-tapahtumiin kohdistuu herkästi uhkaa ja väkivaltaa. Suomen suurimman ihmisoikeustapahtuman, Helsinki Priden, järjestäjät ovat olleet syystä huolissaan kuluneen Pride-viikon turvallisuudesta. Huoli kohdistuu erityisesti lauantain kulkueeseen ja pääjuhlaan. Huoli on ymmärrettävä, valitettavasti. On masentavaa ja surullista, että tilanne on tämä 2020-luvulla. Kenenkään ei pitäisi joutua pelkäämään sitä, että puolustaa oikeutta olla oma itsensä, tai että puolustaa ihmisoikeuksia ja rakkautta. Meidän olisi jo pitänyt päästä pidemmälle, ja osittain olemme päässeetkin. Emme saa unohtaa kaikkea edistystä ja myönteistä kehitystä, kaikkea parempaa ymmärtämystä ja kaikkea lisääntynyttä tietoisuutta sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöistä ja moninaisuudesta. Näillä voimme osoittaa, että arvokonservatiiviset voimat kuuluvat menneeseen aikaan, ja että vapaus voimistuu. Vapautta täytyy vaalia joka päivä kaikilla tasoilla. Tämän vuoden Pride-tapahtuman teema, Kohtaamisia, on erinomainen. Kun kuunt

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme