SeaLife Helsinki Oy

SEA LIFEn nelisilmäpienokaiset muuttivat Unkariin

Jaa

Helmikuussa 2018 SEA LIFEssa syntyneiden nelisilmäpoikasten matka kohti uutta kotia, Unkaria ja Budapestin eläintarhaa, alkoi eilen, tiistaina. Budapestin eläintarhassa pienokaiset pääsevät aloittamaan uuden elämänsä vieraalla maalla. SEA LIFEn näyttelyyn jää asustelemaan poikasten vanhemmat sekä niiden muita sisaruksia.

Nelisilmiä – vai illuusiota?

Nelisilmäinen tämä hauskannäköinen laji ei sentään ole, vaan nimi juontaa juurensa lajin kahtia jakautuneista pupilleista, joiden avulla kala näkee veden ylä- ja alapuolelle. Tämä matalassa ja lämpimässä vedessä viihtyvä laji poikkeaa useista kalalajeista, sillä nelisilmät synnyttävät eläviä, noin 4 cm mittaisia poikasia. Poikasia voi syntyä kerrallaan jopa kymmenen. Akvaariolajina nelisilmä on haasteellinen vaativuutensa takia. Nelisilmä on haluttu, mutta melko harvinainen laji akvaarioissa. Viihtyäkseen akvaariossa laji tarvitsee suuren altaan ja tehokkaan suodatuksen.

Nelisilmien raskautta voi olla haasteellista todeta. SEA LIFEn tarkkasilmäiset akvaristit onnistuivat huomaamaan raskauden ajoissa ja poimimaan emon karanteeniin, jossa poikaset syntyivät noin kolmen kuukauden raskausajan jälkeen. Poikasten vanhemmat ovat saapuneet SEA LIFEen Saksasta, Wilhelm Zoosta vuonna 2015. Varsin kansainvälinen perhe siis kyseessä!

SEA LIFE toivottaa hyvää matkaa ja onnellista elämää näille reippaille nelisilmäpienokaisille!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antavat:
Intendentti Markus Dernjatin
p. 040 589 0869
markus.dernjatin@sealife.fi

Markkinointipäällikkö Nora Sulander
p. 050 543 5001
nora.sulander@sealife.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SeaLife Helsinki Oy
SeaLife Helsinki Oy
Tivolitie
00510 HELSINKI

09 5658 2024, marketing@sealife.fihttp://www.sealife.fi

SEA LIFE on Suomen johtava akvaario ja yksi Helsingin suosituimmista elämyskohteista. SEA LIFE tarjoaa kävijöille elämyksiä ja tietoa vedenalaisesta elämästä ja sen suojelun tärkeydestä. SEA LIFEssa vierailee noin 250 000 kävijää vuosittain. SEA LIFE on osa Merlin Entertainments Groupin omistamaa SEA LIFE -ketjua, joka on maailman suurin yleisöakvaariotuotemerkki. Merlin Entertainments Group on maailman toiseksi suurin elämyskohdetoimija yli 100 elämyskohteella neljällä mantereella ja 23 eri maassa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SeaLife Helsinki Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme