SeaLife Helsinki Oy

SEA LIFEn nelisilmäpienokaiset muuttivat Unkariin

Jaa

Helmikuussa 2018 SEA LIFEssa syntyneiden nelisilmäpoikasten matka kohti uutta kotia, Unkaria ja Budapestin eläintarhaa, alkoi eilen, tiistaina. Budapestin eläintarhassa pienokaiset pääsevät aloittamaan uuden elämänsä vieraalla maalla. SEA LIFEn näyttelyyn jää asustelemaan poikasten vanhemmat sekä niiden muita sisaruksia.

Nelisilmiä – vai illuusiota?

Nelisilmäinen tämä hauskannäköinen laji ei sentään ole, vaan nimi juontaa juurensa lajin kahtia jakautuneista pupilleista, joiden avulla kala näkee veden ylä- ja alapuolelle. Tämä matalassa ja lämpimässä vedessä viihtyvä laji poikkeaa useista kalalajeista, sillä nelisilmät synnyttävät eläviä, noin 4 cm mittaisia poikasia. Poikasia voi syntyä kerrallaan jopa kymmenen. Akvaariolajina nelisilmä on haasteellinen vaativuutensa takia. Nelisilmä on haluttu, mutta melko harvinainen laji akvaarioissa. Viihtyäkseen akvaariossa laji tarvitsee suuren altaan ja tehokkaan suodatuksen.

Nelisilmien raskautta voi olla haasteellista todeta. SEA LIFEn tarkkasilmäiset akvaristit onnistuivat huomaamaan raskauden ajoissa ja poimimaan emon karanteeniin, jossa poikaset syntyivät noin kolmen kuukauden raskausajan jälkeen. Poikasten vanhemmat ovat saapuneet SEA LIFEen Saksasta, Wilhelm Zoosta vuonna 2015. Varsin kansainvälinen perhe siis kyseessä!

SEA LIFE toivottaa hyvää matkaa ja onnellista elämää näille reippaille nelisilmäpienokaisille!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antavat:
Intendentti Markus Dernjatin
p. 040 589 0869
markus.dernjatin@sealife.fi

Markkinointipäällikkö Nora Sulander
p. 050 543 5001
nora.sulander@sealife.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SeaLife Helsinki Oy
SeaLife Helsinki Oy
Tivolitie
00510 HELSINKI

09 5658 2024, marketing@sealife.fihttp://www.sealife.fi

SEA LIFE on Suomen johtava akvaario ja yksi Helsingin suosituimmista elämyskohteista. SEA LIFE tarjoaa kävijöille elämyksiä ja tietoa vedenalaisesta elämästä ja sen suojelun tärkeydestä. SEA LIFEssa vierailee noin 250 000 kävijää vuosittain. SEA LIFE on osa Merlin Entertainments Groupin omistamaa SEA LIFE -ketjua, joka on maailman suurin yleisöakvaariotuotemerkki. Merlin Entertainments Group on maailman toiseksi suurin elämyskohdetoimija yli 100 elämyskohteella neljällä mantereella ja 23 eri maassa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SeaLife Helsinki Oy

Maailman uhanalaisimpiin lukeutuvan kalan kanta kasvoi SEA LIFEssa31.5.2019 08:00:00 EESTTiedote

SEA LIFEn vuonna 2018 alkanut pandakillien (Cyprinodon bobmilleri) suojeluhanke tuottaa tulosta. Pandakillin ainoa tunnettu luonnonkanta elää pienessä, rikkipitoisessa Baño de San Ignacio -nimisessä lähteessä Nuevo Leónin osavaltiossa Meksikossa, jossa lajin tulevaisuus on vaakalaudalla. Kuluneen vuoden aikana SEA LIFE on keskittynyt pandakilleille suotuisan lisääntymisympäristön luomiseen ja projektin edetessä voidaan todeta, että ponnistelut suojeluhankkeen hyväksi ovat tuottaneet tulosta. Akvaariossa elävien yksilöiden määrä on viisinkertaistunut ja SEA LIFEn eläintenhoitotiimi valmistautuu kolmannen pandakillisukupolven syntymään. 22.5.2019 suojeluhankkeeseen ja sen edistymiseen kävi tutustumassa myös Meksikon Suomen suurlähettiläs, herra Ernesto Céspedes.

PANDAKILLI – MONIN VERROIN PANDAAKIN UHANALAISEMPI!7.9.2018 08:47:00 EESTTiedote

Pandakilli, pieni hammaskilleihin lukeutuva kalalaji, on osa SEA LIFE Helsingin uutta suojeluhanketta, jossa halutaan nostaa esille erityisesti makean veden ekosysteemien ja kalalajiston hälyttävää uhanalaisuutta. SEA LIFEen saapuneet pandakillit ovat syntyneet Wienin Haus des Meeres -akvaariossa, jonka kanssa SEA LIFE jatkaa yhteistyötä tämän uhanalaisen lajin säilymisen turvaamiseksi. Nykyään pandakillien ainoa tunnettu populaatio elää pienessä rikkipitoisessa Baño de San Ignacio -nimisessä lähteessä Nuevo Leónin osavaltiossa Meksikossa.

Kutsu: pandakillien julkistamistilaisuus SEA LIFEssa keskiviikkona 29.8.2018 kello 9.30 alkaen22.8.2018 13:30:00 EESTKutsu

SEA LIFE Helsinki esittelee pandakillit 29.8. järjestettävässä julkistamistilaisuudessa. Kyseinen laji on akvaariokeskuksen uuden suojeluhankkeen kohteena. Tilaisuuden aikana kuullaan lisää myös makean veden lajien uhanalaisuudesta ja tärkeästä suojelutyöstä. Oman tervehdyksensä tilaisuuteen tuo myös Meksikon Suomen suurlähettiläs, herra Ernesto Céspedes. Ilmoittauduthan tilaisuuteen 24.8. mennessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme