Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Sebastian Fagerlund Tapiola Sinfoniettan residenssitaiteilijaksi

Jaa

Tapiola Sinfonietta on nimittänyt kauden 2021/22 residenssitaiteilijaksi säveltäjä Sebastian Fagerlundin. Hänen residenssikaudellaan orkesteri esittää viisi Fagerlundin teosta, joista kolme on Tapiola Sinfoniettan uusia tilaussävellyksiä ja kaksi edustaa aikaisempaa tuotantoa.

Säveltäjä Sebastian Fagerlund kuva Simon von Boxtel.
Säveltäjä Sebastian Fagerlund kuva Simon von Boxtel.

Tapiola Sinfonietta kantaesittää syyskaudella 2021 Sebastian Fagerlundin huilukonserton ’Terral’, jossa solistina on Sharon Bezaly. Kevätkaudella 2022 kantaesityksen saavat kamarisinfonia ’Auroral’ sekä vielä työn alla oleva pianotrio. Teokset esitetään konserteissa, jotka Fagerlund on suunnitellut yhteistyössä orkesterin muusikoiden sekä kapellimestarien Ryan Bancroftin ja John Storgårdsin kanssa.

Fagerlundin aiemmasta tuotannosta ohjelmassa ovat kitarakonsertto ’Transit’ vuodelta 2013, jossa kitarasolistina on Ismo Eskelinen, sekä oktetto ’Autumn Equinox’ vuodelta 2017. Keväällä 2022 Tapiola Sinfonietta levyttää BIS-levymerkille molemmat uudet orkesteriteokset sekä okteton.

”Kontakti ja yhteistyö muusikoiden ja taiteilijoiden kanssa on aina inspiroinut minua sävellystyössäni. Tapiola Sinfonietta tunnetaan erityisen monipuolisena ja avarakatseisena orkesterina, joten on todella inspiroivaa aloittaa tiivis yhteistyö tämän ainutlaatuisen orkesterin residenssisäveltäjänä. Odotan suuresti yhteistä musiikillista matkaa ja jännittävää vuoropuhelua, jonka uskon antavan uusia kokemuksia ja impulsseja minulle, orkesterille ja yleisölle”, kuvailee Fagerlund tunnelmiaan.

Sebastian Fagerlund on aikamme merkittävimpiä eurooppalaisia säveltäjiä, jonka teoksia on esitetty maineikkaissa orkestereissa eri puolilla maailmaa. Sävellyksissään Fagerlund tarkastelee usein olemassaolon peruskysymyksiä. Vahva musikaalisuus ja virtuoosinen tapa käsitellä säveliä välittyvät kuulijalle musiikillisena draamana, jossa voimakas ilmaisu yhdistyy intensiteettiin ja elävään vuoropuheluun.

Esimakua Fagerlundin teoksista saadaan jo tänä keväänä, sillä Tapiola Sinfonietta esittää hänen Partita-teoksensa 13.5.2021 olevassa Serenadi keväälle -verkkokonsertissa.

Tapiola Sinfoniettan syyskauden 2021 ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan 21.5.2021 klo 9 orkesterin verkkosivuilla ja YouTube-kanavalla. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helena Ruhkala
Markkinointisuunnittelija
Tapiola Sinfonietta
040 514 0358
helena.ruhkala@espoo.fi
Twitter: @TSinfonietta
Instagram: tapiolasinfonietta
Facebook: fb.com/tapiolasinfonietta
www.tapiolasinfonietta.fi

Kuvat

Säveltäjä Sebastian Fagerlund kuva Simon von Boxtel.
Säveltäjä Sebastian Fagerlund kuva Simon von Boxtel.
Lataa
Säveltäjä Sebastian Fagerlund kuva Simon von Boxtel
Säveltäjä Sebastian Fagerlund kuva Simon von Boxtel
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tapiola Sinfonietta – klassista uudella twistillä

Tapiola Sinfonietta on kansainvälisesti tunnettu kamariorkesteri, jossa on 43 vakituista muusikkoa. Orkesterin monipuolinen ohjelmisto ulottuu klassisesta musiikista taiteidenvälisiin yhteisproduktioihin. Toiminta Espoon kaupunginorkesterina tavoittaa ns. yleisötyön kautta kuulijoita myös neuvoloissa, kouluissa, sairaaloissa ja hoivakodeissa. 

Vuonna 1987 perustettu orkesteri vastaa itse ohjelmasuunnittelustaan ja esiintyy usein ilman kapellimestaria. Tiivis yhteistyö taiteellisten partnereiden, residenssitaiteilijoiden sekä aikamme tunnetuimpien kapellimestareiden ja solistien kanssa huipentuu vuosittain noin 60 konserttiin. Suurin osa konserteista on Espoon kulttuurikeskuksessa. Lisäksi orkesteri vierailee säännöllisesti kotimaisilla festivaaleilla ja on tehnyt kiertueita Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa.

Tapiola Sinfoniettan digitaalisten kanavien tallenteet tavoittavat kuulijoita maailmanlaajuisesti, ja yli 70 levytyksen joukossa on monia kansainvälisesti palkittuja levytyksiä.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 5.5.20215.5.2021 20:19:25 EEST | Tiedote

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 5.5.2021 Tiistilän koulun perusopetuksen siirto väistötiloihin jätettiin pöydälle Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti jättää pöydälle 19.5.2021 pidettävään kokoukseen esityksen Tiistilän koulun väistötiloista. Lautakunta pitää tärkeänä, että Tiistilän koulun väistö toteutetaan siten, että mahdollisimman suuri osa oppilaista sijoitetaan alueelle ja että koulumatkat ovat turvalliset. Lautakunnalle tuodaan vaihtoehtoistarkastelu kustannusvaikutuksineen. Selvitys mahdollisuudesta käyttää Espoon kristillisen koulun nykyisiä tiloja Kilon koulun väistötiloina Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti kokouksessaan 3.3.2021 Kilon koulun perusopetuksen järjestämisestä 1.8.2021 alkaen, kun vanha koulurakennus puretaan ja tilalle rakennetaan uusi. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta merkitsee tiedoksi selostusosan mukaisen selvityksen mahdollisuudesta käyttää Espoon Kristillisen koulun nykyisiä tiloja Kilon koulun väistötiloina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme