Seinäjoen kaupunki

Seinäjoen kaupunki tilaa viisi julkista taideteosta uudelle asemalle

Jaa

Taideteokset valmistuvat asemanseudun ensimmäisessä rakennusvaiheessa, jonka suunniteltu valmistumisaika on vuonna 2024.

Rönsy sijaitsee perhepalvelukeskus Aallokon aulassa. Kuva: Pia Männikkö
Rönsy sijaitsee perhepalvelukeskus Aallokon aulassa. Kuva: Pia Männikkö

Seinäjoen kaupunki hankkii uuden asemanseudun rakennusurakan ensimmäisessä vaiheessa viisi uutta julkista taideteosta.

Asemakorttelin ja pysäköintitalon julkisivun taideteoksia toteuttamaan valittiin Arja Kärkkäinen, Tiina Raitanen, Pia Männikkö ja Juhana Moisander

Lisäksi aseman uuden alikulkukäytävän ensimmäiselle osuudelle valittiin jatkosuunnitteluun ja toteutukseen kaksivaiheisella sopimuksella Marjukka Korhosen teosehdotus.

Kaupunki järjesti asemankorttelin ja pysäköintitalon taiteesta syksyllä 2021 avoimen portfoliohaun. Alikulkukäytävän ensimmäiseen osuuteen järjestettiin jo vuonna 2021 erillinen rinnakkainen luonnoskilpailu. Alikulun ensimmäinen osuus kattaa kulun asema-aukiolta raiteille.

Teokset osaksi kaupungin taidekokoelmaa

Asemanseudun taidepaikat ovat keskenään varsin erilaisia ja ne tarjoavat kiinnostavat puitteet erilaisille taideteoksille. Asemakorttelissa tullaan näkemään monumentaalinen, Seinäjoen ja rautatien merkityksiä käsittelevä julkisivuteos Asemalaituri 0 Juhana Moisanderilta.

Arja Kärkkäisen teos Synnyinkivi levittäytyy perhepalvelukeskus Aallokon pääsisäänkäynnille ulkotilan katukiveykseen. Aallokon sisääntuloaulassa tulijaa tervehtii Pia Männikön teos Rönsy. Asemakorttelin sisäpihalla Tiina Raitasen Odottaja ja Saapujat ruokkivat mielikuvitusta ja löytämisen iloa. Marjukka Korhosen teos Kaninkolo ja maailmanpyörä tuo alikulkukäytävän putkimaiseen tilaan annoksen kokemuksellisuutta ja viihtyisyyttä.

Kaupunginhallitus päätti taideteosten tilaamisesta. Teokset tulevat osaksi Seinäjoen kaupungin taidekokoelmaa, jota hallinnoi Seinäjoen taidehalli. Taideteokset valmistuvat asemanseudun ensimmäisessä rakennusvaiheessa, jonka suunniteltu valmistumisaika on vuonna 2024.

Uusien teosten lisäksi vanhan matkakeskuksen edustalla seisova Heikki Varjan näyttävä Tuolta se tulee, tuolta se tulee -pronssiveistos vuodelta 1979 siirretään uudelle asema-aukiolle. Korkea teos toimii aseman maamerkkinä kaupungin keskustan suuntaan.

Lisätietoja       

Maya Syrjälä
julkisen taiteen koordinaattori, 044 754 1747

Sanna Karimäki-Nuutinen, 040 774 8560
taidekuraattori

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Rönsy sijaitsee perhepalvelukeskus Aallokon aulassa. Kuva: Pia Männikkö
Rönsy sijaitsee perhepalvelukeskus Aallokon aulassa. Kuva: Pia Männikkö
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Seinäjoen kaupunki
Seinäjoen kaupunki
Kirkkokatu 6
60100 Seinäjoki

vaihde 06 416 2111http://seinajoki.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Seinäjoen kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme