Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Seinäjoen keskustan (Valtatie 18) kohdalla on käynnistynyt aluevaraussuunnitelma

Jaa

Etelä-Pohjanmaa ELY-keskus ja Seinäjoen kaupunki ovat aloittaneet aluevaraussuunnitelman laatimisen valtatiellä 18. Suunnitelma koskee Ravitien liittymän ja Seinäjoen itäisen ohikulkutien (valtatien 19) väliä. Osuuden pituus on noin 5,4 km. Tavoitteena on määrittää valtatiejakson tavoitetila ja sen mukaisten liikennejärjestelyjen vaatimat aluevaraukset sekä esittää kehittämispolku kohti tavoitetilaa.

Aluevaraussuunnitelmassa esitettävillä toimenpiteillä halutaan parantaa liikenteen sujuvuutta, ennustettavuutta ja turvallisuutta, lyhentää matka-aikaa ja ehkäistä meluhaittoja. Tarkasteluun sisältyy myös kaupungin katuverkon liittymiä valtatien läheisyydessä.

Työtä ohjaavaan hankeryhmään kuuluvat tilaajien ja konsultin lisäksi Etelä-Pohjanmaan maakuntaliiton ja Väyläviraston edustajat. Aluevaraussuunnitelman laadinnassa käytetään avointa ja vuorovaikutteista suunnittelutapaa. Suunnitelmaluonnoksia esitellään yleisötilaisuudessa toukokuussa 2023. Aikataulu on alustava. Tilaisuudessa ja sen jälkeen saadut palautteet otetaan huomioon ratkaisuja valittaessa ja tarkennettaessa. Yleisötilaisuudesta tiedotetaan tarkemmin lähempänä ajankohtaa.

Yhteyshenkilöt

Työn tilaajat:
- Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen johtava liikennejärjestelmäasiantuntija Timo Liljamo, p. 029 502 7796, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi
- Seinäjoen kaupungin suunnittelupäällikkö Keijo Kaistila, p. 044 754 1648, etunimi.sukunimi@seinajoki.fi

-Suunnittelukonsultin A-Insinöörit Civil Oy:n projektipäällikkö Juha Vehmas, p. 0400 178 926, etunimi.sukunimi@ains.fi

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Skötsel- och användningsplanen för Natura 2000-området Kristinestads skärgård skickas ut på remiss och presenteras för allmänheten (Österbotten)31.1.2023 12:00:00 EET | Tiedote

Skötsel- och användningsplanen för Natura 2000-området Kristinestads skärgård har beretts under åren 2021–2022. Planen har utarbetats i samarbete med en styrgrupp som bestående av städernas, mark- och vattenägarnas och andra intressentgruppers representanter. Skötsel- och användningsplanens mål är att trygga de naturvärden som står till grund för inrättandet av Natura 2000-området. Utöver detta främjar planen områdets kulturhistoriska värden och rekreationsvärden.

Kristiinankaupungin saariston Natura 2000 -alueen hoito- ja käyttösuunnitelma lähetetään lausuntokierrokselle ja esitetään yleisölle (Pohjanmaa)31.1.2023 12:00:00 EET | Tiedote

Kristiinankaupungin saariston Natura 2000 -alueen hoito- ja käyttösuunnitelma on valmisteltu vuosien 2021–2022 aikana. Suunnitelma on laadittu yhteistyössä ohjausryhmän kanssa, johon on kuulunut kuntien, maa- ja vesiomistajien sekä muiden sidosryhmien edustajia. Tavoitteena on turvata Natura 2000 -alueen perustana olevia luontoarvoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme