Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Seinäjoen liikenneturvallisuussuunnitelman päivitys on valmistunut

Jaa

Seinäjoen liikenneturvallisuussuunnitelman lähtökohtana toimii valtakunnallinen liikenneturvallisuusvisio, jota mukaillen kaupungin omaksi liikenneturvallisuusvisioksi muotoutui: ”Seinäjoki on liikenneturvallinen kaupunki asua ja kasvaa. Kaupungin katu- ja tieverkosto koetaan turvalliseksi.” Liikenneturvallisuussuunnitelma on laadittu yhteistyössä Seinäjoen kaupungin, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen, Liikenneturvan sekä tärkeiden sidosryhmien kanssa.

Liikenneturvallisuussuunnitelma on monipuolinen kokonaisuus, joka pitää sisällään läpileikkauksen liikenneturvallisuuteen ja sen tilaan Seinäjoella. Suunnitelma sisältää muun muassa liikenneturvallisuuden nykytilan analyysin eri näkökulmista, liikennejärjestelyjen parantamistoimenpiteitä sekä katsauksen Seinäjoen liikenneturvallisuustyöhön ja liikenneturvallisuusryhmän toimintaan. Suunnitelman päätavoitteena on vahvistaa käsitystä liikenneturvallisuudesta kaikissa ikäluokissa ja kulkumuodoissa.

Liikenneonnettomuudet aiheuttavat huomattavan määrän tuskaa, kärsimystä ja kustannuksia. Suomessa käytössä olevan onnettomuuskustannusmallin mukaan esimerkiksi henkilövahinkoon johtaneissa onnettomuuksissa puhutaan yli 300.000€ yksikkökustannuksista. Kunnille maksettavaksi kohdistuu noin 15-20% onnettomuuskustannuksista, jotka kohdistuvat muun muassa pelastus-, terveys- ja sosiaalitoimeen. Viimeisen viiden vuoden otannalla Seinäjoen kaupungin osalta puhutaan noin 3,5 miljoonan euron onnettomuuskustannuksista vuosittain.

Liikenneympäristön parantamistoimenpiteiden tarkoituksena on parantaa liikenteen turvallisuutta kaikilla osa-alueilla, kehittää kestävän liikkumisen olosuhteita ja samalla edesauttaa myös onnettomuuskustannusten laskua. Seinäjoelta voidaan nostaa esille positiivisena esimerkkinä Joupin ja Jouppilan alue, jossa pääkatujen nelihaaraisten liittymien muuttaminen kiertoliittymiksi on vähentänyt onnettomuuksia merkittävästi. Liikenteessä kaikkia ongelmia ja haasteita ei voida kuitenkaan ratkaista rahalla tai liikenneympäristön ratkaisuilla. Kaiken tueksi tarvitaan pätevää koulutusta ja opastusta sekä aimo annos malttia.

Turvallinen liikenne koostuu monista tekijöistä. Liikenneonnettomuuksien taustalla on lukuisia liikkujaan, ajoneuvoon ja liikenneympäristöön liittyviä tekijöitä. Yhtenä merkittävimmistä tekijänä on inhimillisyys. Suurin osa onnettomuuksista johtuu ihmisten tekemistä virheistä ja erehdyksistä. Yksilöillä on suuri vastuu, sillä meidän päivittäiset valinnat ja teot luovat oman vaikutuksensa liikenteeseen. Kokonaisuudessaan liikenne on monipuolista vuorovaikuttamista, jossa jokaisella matkalla on oma merkityksensä.

Liikenneturvallisuussuunnitelman raportin löydät tämän tiedotteen linkeistä sekä ELY-keskuksen verkkosivuilta liikenneturvallisuussuunnitelmat-osiosta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kjell Lind
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
Puh. 029 5027734
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Keijo Kaistila
Seinäjoen kaupunki
Puh. 044 7541648
etunimi.sukunimi@seinajoki.fi

Christel Kautiala
Destia Oy
Puh. 050 591 1605
etunimi.sukunimi@destia.fi

Antti Heininen
Destia Oy
Puh. 040 545 5914
etunimi.sukunimi@destia.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Erittäin uhanalaisen jokihelmisimpukan määrät tuplaantuvat: poikasten palautus kotijokiin alkaa14.6.2021 10:14:34 EEST | Tiedote

Kesäkuussa kaksi vuotta Norjassa laitoskasvatuksessa kasvaneet jokihelmisimpukan eli raakun poikaset palaavat Mustion- ja Ähtävänjokeen. Ilman apua nämä raakkukannat katoaisivat kahdessakymmenessä vuodessa. Palautus tuplaa Mustion- ja Ähtävänjoen raakkujen määrän ja antaa toivoa niiden tulevaisuudesta. Perjantaina 18.6.2021 järjestetään aiheesta mediatilaisuudet Ähtävän- ja Mustionjoella.

Pohjavesialueiden rajaaminen ja luokitus Kauhavalla ja Kurikassa on valmistunut (Etelä-Pohjanmaa)11.6.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Niiden pohjavesialueiden, joiden pääsijaintikunta on Kauhava, luokitus- ja rajausmuutosehdotuksiin oli mahdollista esittää hydrogeologisia ja muita luokituksen kannalta olennaisia lisätietoja ajalla 5.2.–19.3.2021. Niiden pohjavesialueiden, joiden pääsijaintikunta on Kurikka, luokitus- ja rajausmuutosehdotuksiin oli mahdollista esittää hydrogeologisia ja muita luokituksen kannalta olennaisia lisätietoja ajalla 18.3.–6.5.2021. Em. kuulemisaikojen jälkeen ELY-keskus on käynyt läpi palautteet ja antanut niihin vastineensa.

Läget är lugnt i fråga om blågröna alger i NTM-centralen i Södra Öster-bottens område (landskapen i Österbotten)10.6.2021 13:55:37 EEST | Tiedote

Vecka 23 har inga blågröna alger observerats på de fasta kontrollplatserna i NTM-centralen i Södra Österbottens område. Inte heller bland medborgarobservationerna har det förekommit blågröna alger i de österbottniska landskapen under den gångna veckan. Utöver de riksomfattande fasta kontrollplatserna ger medborgarnas observationer viktig tilläggsinformation för kontrollen av blågröna alger i vårt område. Algobservationer kan meddelas i Järviwiki (www.jarviwiki.fi) eller till alguppföljningstelefonens nummer 0295 027 990.

Sinilevätilanne rauhallinen Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella (Pohjalaismaakunnat)10.6.2021 13:55:36 EEST | Tiedote

Viikolla 23 Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen vakiohavaintopaikoilla ei ole havaittu sinilevä-esiintymiä. Myöskään saatujen kansalaishavaintojen perusteella sinilevää ei ole esiintynyt Pohja-laismaakunnissa kuluneen viikon aikana. Valtakunnallisten vakiohavaintopaikkojen lisäksi kansa-laisten havainnot tuovat tärkeää lisätietoa alueemme sinilevätarkkailuun. Levähavainnoista voi ilmoittaa Järviwikiin (www.jarviwiki.fi) tai leväpuhelimeen numeroon 0295 027 990.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme