Seinäjoen kaupunki

Seinäjokelaiset päättävät 200 000 euron asukasbudjetista

Jaa
Asukasbudjetin teemana on lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen.

Seinäjoen kaupungin vuoden 2023–2024 asukasbudjetin teemana on lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen. 

Ideointi on avoinna meidan.seinajoki.fi-sivustolla 1.12.2022–31.1.2023. Ideointiin osallistetaan erityisesti lapsia ja nuoria. Ideat voivat liittyä esimerkiksi kylien ja kaupunginosien toimivuuden, vapaa-ajan mahdollisuuksien, tapahtumien, viihtyisyyden, elinvoimaisuuden, ympäristön turvallisuuden tai yhteisöllisyyden lisäämiseen lasten ja nuorten näkökulma huomioiden. 

– Halusimme jatkaa tulevassa asukasbudjetissa samalla teemalla kuin vuonna 2022, koska saimme hyvää palautetta viimekertaisista toteutuksista, ja tuolloin jäi myös monta erinomaista ideaa toteuttamatta, sanoo Seinäjoen kaupungin vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila.

Asukasbudjetin 200 000 euron määräraha jaetaan neljään eri aluekokonaisuuteen: pohjoinen alue 20 000 euroa, itäinen alue 70 000 euroa, läntinen alue 70 000 euroa ja eteläinen alue 20 000 euroa.

Asukkailla on myös mahdollisuus jättää ideoita, jotka koskevat koko kaupunkia. Nämä ideat eivät kohdennu tiettyyn kaupunginosaan tai kylään.

Koko Seinäjoen aluetta koskeviin hankkeisiin on varattu 20 000 euroa. Yksittäisten ideoiden pitää olla minimissään 5000 euron suuruisia ja korkeintaan alueille varatun määrärahan suuruisia.

Ideoista äänestetään

Toteuttamiskelpoiset ideat etenevät äänestykseen, jossa asukkaat saavat päättää, mitkä ideat menevät toteutukseen.

Seinäjoen kaupunki toteuttaa voittaneet suunnitelmat joko itse tai yhteistyössä valitsemansa kumppanin kanssa.

Ideoimaan pääsee kirjautumalla meidan.seinajoki.fi-sivustolle pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai MPASSid-kirjautumisella (Wilma-tunnukset). Ideointi suositellaan aloitettavaksi tutustumalla sivustolta löytyviin vinkkeihin, arviointikriteereihin ja hintaesimerkkeihin sekä edellisvuoden ideoihin.

– Uutena järjestämme tammikuun aikana neljä ideointiklinikkaa. Tervetuloa keskustelemaan kaupungin asiantuntijoiden kanssa ideoista, vinkkaa Mattila.

Ideointiklinikat:

  • 10.1. Ylistaron monipalvelukirjasto, Kaukola-auditorio, klo 17-19, Kaukolanraitti 5
  • 12.1. Seinäjoen pääkirjasto Apila, Jaaksi-sali, klo 16-19, Alvan Aallon katu 14
  • 18.1. Peräseinäjoen Terästalo, valtuustosali, klo 17-19, Keikulinkuja 1
  • 26.1. Nurmon kirjasto, Nurmo-sali, klo 17-19, Nurmontie 7

Mikä on osallistuva budjetointi?

Osallistuva budjetointi on toimintatapa, jossa asukkaat otetaan mukaan yhteisiä verovaroja koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon.

Osallistuvan budjetoinnin taustalla on ajatus suorasta ja osallistuvasta demokratiasta, jossa asukkaat päättävät, miten kaupungin käytössä olevia julkisia varoja käytetään.

Tavoitteena on rakentaa asukasbudjetista vuosittainen käytäntö verovarojen suunnitteluun ja toteutukseen. Osallistuvan budjetoinnin toteutuksen tärkeimmät linjaukset on tehnyt kaupungin viranhaltijoista muodostuva työryhmä.


Lisätiedot:
vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila, kirsi.mattila@seinajoki.fi, 040 530 5111

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Seinäjoen kaupunki
Seinäjoen kaupunki
Kirkkokatu 6
60100 Seinäjoki

vaihde 06 416 2111http://seinajoki.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Seinäjoen kaupunki

Seinäjoki neljättä kertaa ykkösenä kuntien imago -tutkimuksessa14.12.2022 13:47:46 EET | Tiedote

Seinäjoki jatkaa neljättä kertaa peräkkäin suurten kaupunkien ykköspaikalla Taloustutkimuksen kuntien imago 2022 -tutkimuksessa. Seinäjoen vanavedessä olivat nytkin tutut kaupungit Kaarina ja Tampere. Yritysjohtajien arvioitavana oli 13 erilaista imagotekijää. – Olemme Seinäjoella todella iloisia hyvistä tutkimustuloksista. Ne tsemppaavat meitä edelleen kehittymään. Yritysten toimintaedellytysten varmistaminen on kaupunkistrategiamme kärki, joka huomioidaan läpi organisaation toimialojen. Yritykset luovat alueen elinvoiman ja kasvattavat toimeentuloa, toteaa kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä. – Kärkipaikka on meille tuttu, mutta joka kerta yhtä ilahduttava, toteaa Into Seinäjoen toimitusjohtaja Leena Perämäki. – Lupausta yritysystävällisyydestä lunastetaan joka päivä ja haluamme parantaa koko ajan. Erityisen hienoa on huomata että seinäjokisten yritysten luottamus kotikaupunkiinsa kantaa epävarmoinakin aikoina. Täällä asioita ratkotaan yhdessä ja katse on aina eteenpäin. Seinäjoella use

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye