Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Seitsemän miljoonaa euroa kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävään nuorisotyöhön

Jaa
Aluehallintovirastot ovat myöntäneet avustusta kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävän nuorisotyön vahvistamiseksi. Avustuksella pyritään vähentämään koronapandemian aikaisten rajoitusten kielteisiä vaikutuksia nuoriin ja tuetaan Ukrainasta Suomeen saapuneita nuoria.

Aluehallintovirastot ovat tehneet päätökset erityisavustuksista, joilla tuetaan kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävää nuorisotyötä. Avustusta myönnettiin valtakunnallisesti seitsemän miljoonaa euroa 152 toimijalle.

Koulujen ja oppilaitosten nuorisotyöhön myönnetyn avustuksen tavoitteena on tukea nuoria koronapandemian jälkeisessä tilanteessa, vahvistaa nuorten hyvinvointia ja kiinnittymistä koulu- ja oppilaitosyhteisöön sekä ehkäistä syrjäytymistä. Avustusta voi käyttää myös Ukrainasta sodan vuoksi Suomeen saapuneiden nuorten tukemiseen ja integroimiseen koulu- ja oppilaitosyhteisöön.

Avustuksen saajat voivat käyttää avustusta toiminnassaan kahden vuoden ajan. Avustettava toiminta voi olla kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävää nuorisotyötä sekä sen toimintamallien vahvistamista ja vakinaistamista.

Nuorisotyö vahvistaa koulujen ja oppilaitosten kasvattajayhteisöä ja koulun yhteyttä nuorten vapaa-aikaan. Koulu- ja oppilaitosnuorisotyö tukee nuorten kasvua, itsenäistymistä, osallisuutta ja yhteisöllisyyttä koulun arjessa. Nuorisotyöntekijän ja nuoren kohtaaminen perustuu aina vapaaehtoisuuteen – nuori saa tarvitsemaansa tukea, mutta voi tulla kohdatuksi myös ilman erityistä syytä.

Myönnetyt avustukset alueittain

Linkkien takana on tarkempaa tietoa avustuksen saajista:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Avustusta myönnettiin 2 114 754 euroa 27 hakijalle.

Itä-Suomen aluehallintovirasto
Avustusta myönnettiin 765 561 euroa 14 hakijalle.

Lapin aluehallintovirasto
Avustusta myönnettiin 393 375 euroa 12 hakijalle.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto
Avustusta myönnettiin 914 062 euroa 25 hakijalle.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto
Avustusta myönnettiin 2 165 160 euroa 55 hakijalle.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto
Avustusta myönnettiin 647 088 euroa 19 hakijalle.

Lisätietoja:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Kaija Blom, p. 0295 016 265
Kati Myyryläinen, p. 0295 016 446

Itä-Suomen aluehallintovirasto

Kirsi Kohonen, p. 0295 016 514

Lapin aluehallintovirasto

Marja Hanni, p. 0295 017 393 

Lounais-Suomen aluehallintovirasto

Elli-Noora Rinne, p. 0295 018 085

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Päivi Pienmäki-Jylhä, p. 0295 018 819
Annika Palola, p. 0295 018 817

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

Kirsi-Marja Stewart, p. 0295 017 652

etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto epäilee potilasturvallisuuden vaarantuneen OYS:n nuorisopsykiatrian osastolla24.3.2023 08:08:19 EET | Tiedote

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto teki 21.3.2023 ennalta ilmoittamattoman tarkastuskäynnin Oulun yliopistollisen sairaalan nuorisopsykiatrian osastolle. Käynnin taustalla olivat aluehallintoviraston vastaanottamat kantelut ja epäkohtailmoitukset koskien psykiatrisista häiriöistä kärsivien nuorten potilaiden hoidon järjestämistä ja toteuttamista Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme