STT

Seitsemän paikallismediaa palaa STT:n uutispalvelun asiakkaaksi

Jaa
STT:n uutisten yleisö kasvaa merkittävästi, kun seitsemän paikallismediaa palaa uutistoimiston uutispalvelun asiakkaaksi vuoden 2020 alusta. Lisäksi Lehtikuvan uutiskuvapalvelun asiakaskunta kasvaa yhdeksällä palaavalla asiakkaalla.

STT on solminut sopimuksen uutispalvelusta ja uutiskuvapalvelusta Mediatalo Keskisuomalaiseen kuuluvien Etelä-Saimaan, Kouvolan Sanomien, Kymen Sanomien, Länsi-Savon, Itä-Savon, Uutisvuoksen, Aamupostin, Keski-Uusimaan, Uusimaan, Länsi-Uusimaan, Iisalmen Sanomien, Itä-Hämeen ja Warkauden Lehden kanssa.

– Asiakaskunnan ja yleisön kasvu on STT:lle luonnollisesti iloinen asia. Se vahvistaa uutistoimiston asemaa suomalaisen uutismedian keskeisenä toimijana, sanoo STT:n toimitusjohtaja Kimmo Pietinen.

Etelä-Suomen Median lehdet Aamuposti, Keski-Uusimaa, Uusimaa ja Länsi-Uusimaa ovat olleet pitkään vain Lehtikuvan uutiskuvapalvelun asiakkaita luovuttuaan STT:n uutispalvelusta vuonna 2016. Aamuposti ilmestyy Hyvinkäällä ja Riihimäellä, Keski-Uusimaa Tuusulassa, Järvenpäässä ja Keravalla, Uusimaa Porvoossa ja Länsi-Uusimaa Lohjalla.

– Nyt hetki oli otollinen myös uutispalvelun käyttöönotolle. Olemme kasvattaneet digitaalisten tilaajien määrää kolmessa vuodessa merkittävästi ja tämän vuoksi on perusteltua, että pystymme palvelemaan lukijoita verkossa vuorokauden ympäri. STT:n uutispalvelu antaa tähän mahdollisuuden samalla, kun se vahvistaa lehtien uutisseurantaa Uudenmaan kunnissa, Etelä-Suomen Median sisältöjohtaja Silja Tenhunen sanoo.

Warkauden Lehti ja Heinolassa ilmestyvä Itä-Häme ovat olleet STT:n asiakkaita viimeksi kaksi vuotta sitten. STT:n uutisia julkaiseva Iisalmen Sanomat puolestaan palaa kuvapalvelun käyttäjäksi 1,5 vuoden tauon jälkeen.

– STT:n kanssa tehty sopimus tuo runsautta sekä Iisalmen Sanomien että Warkauden Lehden sisältöön. Se korostuu erityisesti poikkeuksellisissa ja merkittävissä valtakunnallisissa uutistilanteissa, joiden hoitamisesta STT:llä on pitkät perinteet, Savon alueen sisältöjohtaja Seppo Rönkkö arvioi.

–  STT:n uutispalvelu täydentää ja monipuolistaa Itä-Hämeen sisältötarjontaa Päijät-Hämeessä. Esimerkiksi valtakunnallisten uutisten paikallistaminen onnistuu fiksumminkin, kun saamme mukaan myös yleisen uutisen STT:n tuottamana. Näemme tässä mahdollisuuksia myös urheilu-uutisoinnin laajentamisessa, sanoo Päijät-Hämeen alueen sisältöjohtaja Markus Pirttijoki.

Konserniin kuuluvat Kaakon Viestinnän lehdet palasivat STT:n uutispalvelun asiakkaiksi jo kesällä 2019, mutta palaavat vuoden 2020 alusta myös kuvapalveluasiakkaiksi.

– Paluumme Lehtikuvan asiakkaaksi on luonnollinen seuraava askel sen jälkeen, kun palasimme STT:n asiakkaiksi kesällä. Lehtikuvan palvelun laaja kattavuus ja tunnettu laatu ovat meille tärkeitä asioita, Kaakon alueen sisältöjohtaja Pekka Lakka perustelee.

Keskisuomalainen-konsernin maakuntalehdet Keskisuomalainen, Savon Sanomat ja Etelä-Suomen Sanomat ovat sekä STT:n uutispalvelun että uutiskuvapalvelun asiakkaita.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Kimmo Pietinen, STT,
040 557 8462, kimmo.pietinen@stt.fi

Sisältöjohtaja Pekka Lakka,
Kaakon Viestintä, (05) 5388 3201

Sisältöjohtaja Markus Pirttijoki,
Päijät-Häme, Mediatalo Esa, 040 5847 770

Sisältöjohtaja Seppo Rönkkö,
Savon Media, 050 597 9604

Sisältöjohtaja Silja Tenhunen,
Etelä-Suomen Media, 0400 133 972

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

STT
STT
Porkkalankatu 20 A
00180 Helsinki

09 695 811https://stt.fi

STT (Oy Suomen Tietotoimisto - Finska Notisbyrån Ab) on media- ja viestintätalo, joka koostuu kolmesta liiketoimintalinjasta: mediapalveluista, viestintäpalveluista sekä kuvamyynnistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta STT

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme