Bazar Kustannus Oy

Seitsemän sisarta -sarjan luonut Lucinda Riley on Suomen kuunnelluin kirjailija

Jaa

Irlantilaissyntyisen Lucinda Rileyn romaanien suosio on noussut ennennäkemättömäksi ilmiöksi myös Suomessa. Bazar Kustannus on tähän mennessä julkaissut Rileyltä suomeksi kahdeksan lukuromaania, joista tunnetuimpia ovat Seitsemän sisarta -sarjan teokset. Sarjan viides osa Kuun sisar on ollut Mitä Suomi lukee -listan ykkösenä ilmestymisestään eli maaliskuusta lähtien, ja kuunneltuina Lucinda Rileyn romaanit ylittävät pian miljoonan tunnin rajan.

Lucinda Riley (kuva: Roni Rekomaa, Lehtikuva)
Lucinda Riley (kuva: Roni Rekomaa, Lehtikuva)

Yhteensä Rileyn romaaneja on myyty jo yli 173 000 kappaletta painettuina, e- ja äänikirjoina. ”Lucinda Riley on saavuttamassa tämän vuoden luvuillaan kestomenestyjän aseman käännetyssä kaunokirjallisuudessa ja on sijoittumassa Jo Nesbøn, Dan Brownin, Stieg Larssonin ja Lars Keplerin vanaveteen. Samaa myynnin huimaa kasvua on näkyvissä myös muissa Pohjoismaissa”, kertoo Werner Söderström Osakeyhtiön toimitusjohtaja Timo Julkunen.

Ilmiömäiseksi myyntimäärät tekee suosio lukuaikapalveluissa. ”Milloinkaan aikaisemmin kirjailija ei ole noussut näin nopeasti suosituimmaksi äänikirjakäyttäjien parissa. Koko kevään 2020 on J. K. Rowling ollut BookBeatin kuunnelluin kirjailija, mutta nyt Lucinda Riley on ykköspaikalla,” summaa BookBeatin Suomen liiketoiminnasta vastaava Sari Forsström. ”Hän tulee ilman muuta olemaan kesäkuun kuunnelluin kirjailija ja ylittää jo pian miljoonan kuunnellun tunnin rajan.”

Seitsemän sisarta -kirjasarja perustuu väljästi Seulasten tähtikuvioon liittyvään mytologiaan ja kertoo Papa Saltin eri puolilta maailmaa adoptoimista tyttäristä. Jokaisessa kirjassa seurataan yhden sisaren tarinaa. Sarjan ensimmäinen osa Seitsemän sisarta ilmestyi suomeksi vuonna keväällä 2017, muut suomennetut kirjat ovat Myrskyn sisar, Varjon sisar, Helmen sisar ja Kuun sisar. Kuudes kirja, Auringon sisar, ilmestyy syyskuussa 2020, ja seitsemäs osa julkaistaan suomeksi syksyllä 2021. Kirjasarjan on suomentanut Hilkka Pekkanen.

Lisäksi Rileyltä on suomennettu romaanit Keskiyön ruusu (2016), Enkelipuu (2018) ja Perhosten huone (2020). Maailmanlaajuisesti Lucinda Rileyn kirjoja on käännetty 37 kielelle, ja niitä on myyty jo 25 miljoonaa kappaletta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kustantaja Markus Lähdesniemi, 050 404 2253, markus@bazarkustannus.fi

Kuvat

Lucinda Riley (kuva: Roni Rekomaa, Lehtikuva)
Lucinda Riley (kuva: Roni Rekomaa, Lehtikuva)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Bazar Kustannus Oy
Lönnrotinkatu 18
00120 Helsinki

http://www.bazarkustannus.fi

Bazar ­– Parasta lukemista

Bazar Kustannus Oy on vuonna 2002 perustettu yleiskustantamo, joka on osa Werner Söderström Osakeyhtiötä. Bazar julkaisee vuosittain noin 60 uutta kotimaista ja käännettyä kauno- ja tietokirjaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Bazar Kustannus Oy

Lukuromaanien kuningattaren Lucinda Rileyn uutuus on täydellinen lukuherkku kesään2.6.2020 09:15:12 EESTTiedote

Lucinda Riley on Seitsemän sisarta -sarjallaan luonut kansainvälisen ilmiön, jossa sarjan jokainen kirja on rikkonut myyntiennätyksiä ja noussut bestsellerlistojen kärkipäähän. Myös Suomessa Rileyn romaanit ovat olleet alkuvuoden myydyintä käännettyä kaunokirjallisuutta: niitä on myyty jo lähes 70 000 kappaletta. Menestyskirjailijan nyt suomeksi ilmestyvä Perhosten huone tarjoaa viihdyttävän lukupaketin kesäpäiviin.

Viihdyttävä tietokirja kertoo persoonallisista kissoista ja heidän tunnetuista palvelijoistaan25.5.2020 12:25:00 EESTTiedote

Kiehtovat kissat avaavat meille näkymän satumaahan, jossa kehrääminen, naukuminen, raapiminen ja laiskottelu ovat vielä arvossaan. Historian saatossa myös monet erilaisilla luovuuden aloilla menestyneet naiset ja miehet ovat hurmaantuneet kissojen maailmasta seuratessaan lemmikkinsä edesottamuksia. Uutuuskirja Kuuluisat kissat ja heidän ihmisensä kokoaa mielenkiintoisia tarinoita ja anekdootteja kuuluisien karvapalleroiden ja heidän kaksijalkaisten purkinavaajiensa elämästä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme