MIELI Suomen Mielenterveys ry

Sekasin Kollektiivi vastaa nuorten kasvavaan avun tarpeeseen

Jaa
Nuorille suunnattuun Sekasin-chattiin tuli viime vuonna yli 170 000 yhteydenottoa. Vain joka viidenteen yhteydenottoon pystyttiin vastaamaan. Uusi neljän organisaation yhteenliittymä Sekasin Kollektiivi vastaa lisääntyneeseen avun tarpeeseen ja auttaa verkossa yhä useampaa nuorta. Sekasin Kollektiivin koordinaatiosta vastaavat MIELI Suomen Mielenterveys ry, Suomen Punainen Risti, Setlementtiliitto ja SOS-Lapsikylä.

“Monelle nuorelle kirjoittaminen on luontevin tapa hakea apua. Sen takia Sekasin-chat tavoittaa nuoret hyvin, mutta toiminnan laajentaminen ja kehittäminen tarvitsee leveämmät hartiat. Siihen tarpeeseen Sekasin Kollektiivi vastaa”, kertoo Sekasin Kollektiivin toiminnanjohtaja Satu Raappana.

“Sekasin Kollektiivi luo uuden yhteistyömallin, jossa nuorten verkossa auttamisen osaaminen, intohimoinen tekeminen ja raikkaat toimintatavat toimivat yhdessä”, lisää Mona Särkelä-Kukko Setlementtiliitosta.

Toiminnassa on mukana sosiaali-, terveys- ja nuorisoalan ammattilaisten lisäksi suuri joukko vapaaehtoistoimijoita. Sekasin Kollektiivin vaikuttavuus perustuu yhteiselle kehittämiselle ja osaamisen jakamiselle.

“Erilaiset organisaatiot ovat tervetulleita mukaan Sekasin-verkostoon omalla panoksellaan. Tällä hetkellä mukana on järjestöjä, seurakuntia ja kuntien toimijoita yli 40:stä eri yksiköstä. Koulutettuja vapaaehtoisia ja ammattilaisia toimii vastaajina yhteensä yli 1400. Uudet toimijat ovat tervetulleita joukkoomme!”, kertoo Leena Suurpää Suomen Punaisen Ristin Nuorten turvataloilta.

Nuorten paha olo kuuluu yhteydenotoissa

Vuonna 2020 Sekasin-chatissa keskusteltiin eniten omasta pahasta olosta. Ihmissuhdeongelmat, itsetuhoiset ajatukset ja opiskeluun ja työelämään liittyvät ongelmat puhututtavat myös paljon. Eniten yhteydenottoja tulee 20-29 -vuotiailta.

Koronavuonna tarve omalle yhteisölle ja ystäville korostui entisestään. Sekasin Gamingin Discord serverillä jäsenten, viestien ja puheminuuttien määrät kasvoivat selvästi. Serverillä on nyt yli 15 000 jäsentä, mikä tekee siitä Suomen suurimman.

“Laajuudessaan Sekasin Kollektiivi tarjoaa ainutlaatuisen pulssin siitä, miten suomalaisilla nuorilla menee. Yhteinen visiomme on, ettei kukaan nuori jäisi pahan olonsa kanssa yksin”, kommentoi Kati Palsanen SOS-Lapsikylästä.

Sekasin Kollektiivi

  • Toimintamuodot: Sekasin-chat, Sekasin-ryhmächat ja Sekasin Gaming Discordissa.
  • Neljän organisaation koordinoima: MIELI Suomen Mielenterveys ry, Suomen Punainen Risti, Setlementtiliitto ja SOS-Lapsikylä.
  • Verkostossa mukana yli 40 järjestöä ja toimijaa. ​
  • Tuorein ja tehokkain tapa auttaa nuoria verkossa.
  • Vapaaehtoistyön mahdollistaja ja uudistaja.​



Yhteyshenkilöt

Satu Raappana
Toiminnanjohtaja, Sekasin Kollektiivi
p. 040 840 6681
satu.raappana@sekasin.fi


Leena Suurpää
Nuorten turvatalotoiminnan johtaja, Suomen Punainen Risti
p. 050 543 8251
leena.suurpaa@punainenristi.fi


Mona Särkelä-Kukko
Järjestöjohtaja, Setlementtiliitto
p. 050 341 3258
mona.sarkela-kukko@setlementti.fi


Kati Palsanen
Kehitysjohtaja, SOS-lapsikylä
p. 040 825 1620
kati.palsanen@sos-lapsikyla.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

MIELI Suomen Mielenterveys ry
MIELI Suomen Mielenterveys ry
Maistraatinportti 4
00240 Helsinki

(09) 615 516https://mieli.fi/

MIELI Suomen Mielenterveys ry tekee työtä mielenterveyden edistämiseksi ja ongelmien ehkäisemiseksi. MIELI ry puolustaa kaikkien yhtäläistä oikeutta hyvään mielenterveyteen. Järjestö koordinoi valtakunnallisen kriisikeskusverkoston toimintaa sekä edistää lasten, nuorten, työikäisten ja ikääntyneiden mielenterveyttä ja mielen hyvinvointia. MIELI ry:n toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotoilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta MIELI Suomen Mielenterveys ry

Kehysriihen päätökset romuttavat järjestöjen auttamistyön17.4.2024 18:00:00 EEST | Tiedote

Suomalaisen terveyden ja hyvinvoinnin yksi tukijalka, järjestöjen ennaltaehkäisevä työ ja matalan kynnyksen auttaminen, on vakavasti uhattuna. Kehysriihen päätös leikata jopa kolmannes sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuksista tarkoittaa useiden toimintojen lakkauttamista eli useiden avun tarpeessa olevien ryhmien tuen loppumista. Myös MIELI ry:n kyky vahvistaa mielenterveyttä ja tarjota kriisiapua tulee päätöksen myötä heikkenemään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye