Vaasan kaupunki - Vasa stad

Senioreiden kulttuurifestivaalia vietetään Vaasassa 1.–14.10.2022

Jaa

Ikääntyneiden ääntä nostava valtakunnallinen ARMAS-festivaali järjestetään Vaasassa 1.–14.10.2022. Monipuolisessa ohjelmassa on osallistavaa toimintaa, näyttelyitä, luentoja ja työpajoja. Niiden kautta tuodaan taide ja kulttuuri lähelle, missä ikinä ikäihminen onkaan.

ARMAS-festivaali järjestetään Vaasassa jo kuudennen kerran. Festivaalilla nostetaan kahden viikon ajan esille Vaasassa tapahtuvaa ikäihmisten yhdistysten omaehtoista toimintaa ja tekemistä. Samaan aikaan käynnissä on myös Vanhustenviikko (2.–9.10.2022).

–Tänä vuonna ohjelmassa on muun muassa videotyöpaja, jossa Vamian opiskelijat jututtavat osallistujia siitä, minkälaista on olla ikäihminen tänä päivänä, kertoo vs. kulttuurisuunnittelija Pia Kokko Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluista.

Avajaisjuhla 3.10. ja ARMAS-päivä 13.10.

ARMAS-festivaalin avajaisjuhlaa vietetään maanantaina 3.10. klo 13-14.30 Vuorikeskuksen juhlasalissa (osoite: Vuorikatu 2-4, Vaasa). Avoimen yleisötilaisuuden ohjelmassa on mm. Loimolan Voiman, eli Mika ” Miša” Saatsin ja Niko ”Miikkula” Saatsin esittämää uutta karjalankielistä musiikkia.

Festivaalin aikana järjestetään torstaina 13.10. klo 10-14 ARMAS-päivä, joka tarjoaa kulttuuria ja hyvinvointia ikäihmisille Vaasan Ammattikorkeakoulun auditorioissa ja luokkatiloissa (osoite: Wolffintie 30, Vaasa). Ohjelmassa on mm. Pohjanmaan liiton tukeman Pohjanmaan maakuntataiteilija Satu Sundenin toteuttama osallistava työpaja ”Viulut soivat ikäihmisille”. Tapahtuman järjestävät yhdessä Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut ja Vaasan Ammattikorkeakoulu.

Omaehtoista kulttuuria ja taidetta

Festivaalin aikana nähdään myös ikäihmisten tekemiä omia teoksia.

Näyttely NAISET on esillä Vaasan kaupunginkirjaston vitriineissä 1.-14.10.2022. Taideteokset on tehty yli 65-vuotiaiden naisten Kulttuurikamari-ryhmissä, jotka ovat osa Vaasan kaupungin kulttuurista vanhustyötä.

–Näyttelyn teokset tehtiin paperimassasta ja ne maalattiin. Niistä syntyi naishahmoja, joille keksittiin mielikuvitukseen perustuva pieni tarina. Ryhmäläiset pitivät todella paljon teosten tekemisestä ja hahmot suorastaan syttyivät elämään, kertoo kulttuuriohjaaja Johanna Rapo.

ARMAS-festivaalin suojelija vuonna 2022 on Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila. Vaasalaiset yhdistykset sekä Vaasan kaupungin kulttuuripalvelut ottavat osaa tapahtumaan vuosittain.


Katso tarkempi ohjelma Vaasassa: www.vaasa.fi/armas
Valtakunnallisesta tapahtumasta löytää tietoja osoitteesta: http://armasfestivaali.fi/


ARMAS nostaa esiin ikääntyneitä taiteilijoita ja tekee ikääntymisen teemoja näkyväksi taiteen keinoin. Ainutlaatuinen tapahtumakokonaisuus yhdistää taiteilijoita, taidealan toimijoita, taidelaitoksia, vanhustyön järjestöjä sekä kunta-alan toimijoita. ARMAS tavoittelee toiminnallaan ikääntyneiden äänen esiin nostamista, oman näköistä vanhuutta, jossa ei ole rajoja olemiseen tai tekemiseen sekä iloista ja energistä festivaalia. Seuraamalla ARMAS-festivaalin sosiaalisen median merkillä #armasfestivaali löydät kuvia eri paikkakuntien tapahtumien fiiliksistä ja menoista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vs. Kulttuurisuunnittelija Pia Kokko, Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut, p. 0401678926, pia.kokko@vaasa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa körfestival arrangeras 18-21.5.2023 – anmälan har öppnats för körerna8.12.2022 14:05:00 EET | Tiedote

Vårliga Vasa fylls igen med körmusik då Vasa Körfestival XXIX arrangeras för 29:e gången 18-21.5.2023. På huvudkonserterna får vi höra ett mångsidigt utbud på finländska toppkörer och därutöver får vi höra ett uruppförande av den svenska kompositören Jakob Mühlrads internationella beställningsverk. Även anmälan för körerna har öppnats och anmälningstiden pågår till 31.1.2023.

Vaasan kuorofestivaali järjestetään 18.–21.5.2023 – kuorojen ilmoittautuminen on alkanut8.12.2022 14:05:00 EET | Tiedote

Keväinen Vaasa täyttyy jälleen kuorolaulusta, kun Vaasan Kuorofestivaali XXIX järjestetään 29. kerran 18.–21.5.2023. Pääkonserteissa on monipuolisesti mukana suomalaisia huippukuoroja ja festivaalilla kuullaan myös ruotsalaisen säveltäjän Jacob Mühlradin kansainvälisen tilausteoksen kantaesitys. Kuorojen ilmoittautuminen on myös avattu ja ilmoittautumisaikaa on 31.1.2023 saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme