Attendo

Senioreille suunnattu digipalvelu tuo ihmiset yhteen ja kannustaa kuntoilemaan

Jaa

Digitalisaation roolista hoivapalveluissa puhutaan paljon, mutta mitä se käytännössä tarkoittaa? Jos hankolaisen hoivakodin ikäihmisiltä kysytään, parhaimmillaan digipalvelut tuovat iloa, yhteisöllisyyttä ja vetreyttä päivän toimiin.

Osallistuja ja ohjaaja näkevät toisensa reaaliaikaisesti. (Kuva: Sanoste)
Osallistuja ja ohjaaja näkevät toisensa reaaliaikaisesti. (Kuva: Sanoste)

Asukkaat ovat kerääntyneet viikoittaiseen jumppatuokioon, mutta ohjaaja ei ole paikalla. Kukaan ei kuitenkaan näytä hämmentyneeltä, sillä osallistujat tietävät, mitä tuleman pitää: ohjaaja liittyy seuraan seinälle heijastettuna. Attendo Lähteen hoivakodissa on osallistuttu viime viikkoina Sanosteen digipalveluun, jossa fysioterapeutti ohjaa ryhmäliikuntaa kuvapuheluna. Jumppa on otettu hyvin vastaan. 

“Asukkaat kokoontuvat jo tottuneesti jumppaa varten yhteen ja siitä on tullut odotettu yhteinen hetki. Osalla asukkaistamme on muistisairaus, joten alkuun jännitimme, miten he kokevat tällaisen digipalvelun, mutta huoli oli turha”, kuvaa hoivakodin johtaja Ann-Charlott Welander. 

“Humoristisiakin tilanteita on koettu, kun hoitajamme on kääntänyt palvelua reaaliaikaisesti ruotsiksi osalle asukkaista  kaksikielisessä hoivakodissa kun kerran ollaan”, Welander jatkaa. 

Sanoste tarjoaa erilaisia asiakaslähtöisiä harrastuksia ikäihmisten hyvinvointia tukemaan. Kuvapuhelu mahdollistaa sen, että omassa kodissaan, kuten hoivakodissa, voi harrastaa monipuolisesti ja turvallisesti joko entuudestaan tuttuja lajeja tai kokeilla jotain uutta. Ohjaajat ovat alansa asiantuntijoita, kuten fysioterapeutteja, ja harrastukset on suunniteltu erityisesti ikääntyneille. 

“Ikääntyneet ovat olleet todella innoissaan kuvapuheluna välitettävistä palveluista ja monelle ne ovat viikon kohokohta. He pääsevät osallistumaan laadukkaisiin ammattilaisten tuottamiin harrastuksiin asuinpaikastaan riippumatta. Meidän on nyt tarkoitus lähteä viemään suomalaista osaamista ulkomaille. Pian toivottavasti pystymme tarjoamaan harrastuksia myös ruotsinkielisille ikääntyneille”, sanoo Sanosteen toimitusjohtaja Marianne Dannbom.   

Osallistujat näkevät ohjaajan ja ohjaaja näkee heidät samanaikaisesti. Tämä erottaa palvelun valmiiksi nauhoitetuista videoista. 

“Ohjaajan ja ikäihmisen välillä syntyy aito kohtaaminen. Ohjaaja on kannustamassa ja opastamassa osallistujia reaaliaikaisesti ja tästä syntyy tunne, että ohjaaja on ihan oikeasti paikalla. Tämä kohtaaminen ja fyysisen kunnon paraneminen luovat hyvää fiilistä”, Dannbom kertoo. 

Attendo Lähteessä jumppahetkistä on tullut tärkeä osa arjen aktiviteetteja. Fyysisen hyvinvoinnin tukeminen on tärkeää, mutta yhteisen jumppatuokion psyykkistä tai sosiaalista terveyttä tukevaakaan rooliakaan ei pidä vähätellä. 

“Meillä asukkaille jumppatuokio on ennen kaikkea hauska, yhteinen hetki. Olemme hyvin tyytyväisiä palveluun”, summaa Welander. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilona Sammaljärvi
Viestinnän asiantuntija, Attendo
p. 044 596 5549
ilona.sammaljarvi@attendo.fi

Marianne Danbomm
Toimitusjohtaja, Sanoste
p. 040 502 6158
marianne.dannbom@sanoste.fi

Kuvat

Osallistuja ja ohjaaja näkevät toisensa reaaliaikaisesti. (Kuva: Sanoste)
Osallistuja ja ohjaaja näkevät toisensa reaaliaikaisesti. (Kuva: Sanoste)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoiva- ja terveyspalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoiva- ja terveyspalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa.  Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille, sekä apua tarvitseville ihmisille ja perheille. Suomessa tarjoamme myös terveys- ja hammaslääkäripalveluja. Meillä on yli 24 000 työntekijää yli 700 toimipisteessä yli 200 kunnassa Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Attendo: Tulosennuste vuoden 2019 toiselle vuosineljännekselle ja kattava toimintaohjelma sisältäen Suomen johtoryhmän vahvistamisen18.6.2019 23:20:24 EESTTiedote

Attendo käynnistää toimintaohjelman luodakseen paremman tasapainon uusien hoiva- ja palvelukotien avaamisen ja käytössä olevien yksiköiden käyttöasteen ylläpitämisen välillä. Yhtiö odottaa markkinoiden odotuksia heikompaa tulosta johtuen pääasiassa uusien asukaspaikkojen myynnin alhaisemmasta kasvusta Suomessa. Attendo arvioi koko konsernin liikevoiton (EBITA*) olevan noin 120 miljoonaa Ruotsin kruunua vuoden 2019 toisella vuosineljänneksellä. Toisen vuosineljänneksen ennuste heijastaa jatkuvaa tulostasoa (run-rate) eikä sisällä kertaluonteisia eriä. Attendo ryhtyy myös toimiin vahvistaakseen Suomen organisaation johtoa uudella liiketoiminta-alueen johtajalla. Lisäksi yhtiö jatkaa uusien hoiva- ja palvelukotien määrän vähentämistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme