Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Senioripaku piristää jälleen espoolaisten ikäihmisten kesää

Jaa
Senioripaku kiertää jälleen ympäri Espoota kesällä 2023 ja tuo kulttuurin ja liikunnan iloa ikäihmisten arkeen

Espoon Senioripaku aloittaa toimintansa toukokuussa ja ilahduttaa joka tiistai ikäihmisiä ja heidän läheisiään.

Ohjelmaan kuuluu esimerkiksi musiikkia, runoja, kuvataidetta, teatteria, ohjattua liikuntaa sekä neuvontaa. Tämän kauden uutuutena ovat sirkustyöpajat. Ikäihmiset pääsevät esityksen jälkeen kokeilemaan sirkusvälineitä ammattilaisten turvallisessa seurassa.

”Ihan huippua, että meillä on samaan aikaan menossa etsivän kulttuurisen vanhustyön jatkohanke. Sen myötä olemme voineet hankkia myös sirkusesityksiä ja -työpajoja Senioripakun pysäkeille,” erityisasiantuntija Elina Pulli Espoon kaupungin kulttuuripalveluista kertoo.

Ohjelma on osallistujille ilmaista, ja tapahtumat järjestetään helposti saavutettavissa kohteissa. Senioripakun toiminta on suunnattu erityisesti niille, jotka eivät ole vielä löytäneet mielekästä tekemistä.

”Vastaanotto tälle tekemiselle on ollut vahvasti positiivista, mutta yhdistäminen totuttuun palvelumalliin kaipaa vielä hiomista. Tällä kaudella pysäkkejä ja toimintaa on suunniteltu tiiviimmin yhteistyössä ikäihmisten ja järjestötoimijoiden kanssa”, liikuntasuunnittelija Esa Yletyinen Espoon kaupungin liikuntapalveluista sanoo.

Senioripakun toimintaa toteuttavat yhdessä Espoon kaupungin liikunta- ja kulttuuripalvelut, Länsi Uudenmaan hyvinvointialue sekä espoolaiset järjestöt ja vapaaehtoistoimijat. Yhteistyön ansiosta Senioripaku pystyy tarjoamaan asiakkailleen monipuolista toimintaa pysäkeillä ja lisäämään hyvinvointia ikäihmisten arjessa.

”Yhteistyö hyvinvointialueen tuottamien ikääntyneiden palvelujen ja kunnan järjestämän ikääntyneiden hyvinvointia edistävän toiminnan välillä on merkityksellistä. Hienoa, että meillä on näin konkreettinen ja monipuolinen yhdessä tekemisen ja asiakkaiden kohtaamisen muoto. Kun tunnetaan ja osataan toimia yhdessä, voidaan luoda jatkossakin vaikuttavia toimintatapoja ja mielenkiintoisia kokeiluja”, ikääntyneiden palveluohjaaja Elina Kvist Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelta sanoo.

Senioripaku on osa Espoon kaupungin poikkihallinnollista Hyvinvoiva Espoo -ohjelmaa. Senioripakun pysäkit julkaistaan verkossa www.espoo.fi/senioripaku.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Elina Pulli
Erityisasiantuntija, ikäihmisten kulttuuripalvelut
Espoon kaupunki
+358 46 8773888
elina.pulli@espoo.fi


Esa Yletyinen
Liikuntasuunnittelija, senioriliikunta
Espoon kaupunki
+358 50 5406329
esa.yletyinen@espoo.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme