Metsäteollisuus ry

Seppo Parvi jatkaa Metsäteollisuus ry:n puheenjohtajana

Jaa

Stora Enson talousjohtaja ja Suomen maajohtaja Seppo Parvi on valittu jatkamaan Metsäteollisuus ry:n puheenjohtajana. Puheessaan yhdistyksen syyskokoukselle Parvi korosti metsäteollisuuden roolia maailman pyrkiessä eroon fossiilitaloudesta. Kokouksen vieraana puhunut perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra painotti, että teollisuuden kilpailukykyä ei tule poliittisin päätöksin heikentää.

Metsäteollisuus ry:n syyskokous valitsi Seppo Parvin jatkamaan toiselle kaudelle yhdistyksen puheenjohtajana. Parvi on Stora Enson talousjohtaja, toimitusjohtajan sijainen ja Suomen maajohtaja.

Puheessaan syyskokoukselle Parvi otti kantaa metsäteollisuuden rooliin ilmastonmuutosta hidastettaessa.

- Toimialamme yli suhdanteen kantava näkymä on hyvä ja vahvistuva. Glasgow’n ilmastokokouksen jälkimainingeissa on hyvä alleviivata etenkin sitä, että maailman pyrkiessä eroon fossiilitaloudesta, juuri metsäteollisuus tuottaa maailman kaipaamia ratkaisuja, samalla kun kannamme vastuumme metsien hyvinvoinnista, Parvi sanoi.

Puheenjohtaja painotti myös suomalaisen EU-vaikuttamisen merkityksellisyyttä.

- Kun nyt parhaillaan viedään kansallisessa valmistelussa eteenpäin Fit for 55 -lainsäädäntökokonaisuuden eri esityksiä, on tärkeää, että yksityiskohtia täsmennetään Suomen kilpailukykyä turvaavalla tavalla ja huomioimalla metsäteollisuuden tuottamat, kiistattomat ilmastohyödyt, Parvi sanoi.

Yhdistyksen syyskokouksen vieraana puhui tällä kertaa perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra. Purra korosti puheessaan suomalaisen metsäteollisuuden merkitystä maamme hyvinvoinnin rakentumiselle ja painotti, että teollisuuden kilpailukykyä ei tule omin poliittisin päätöksin heikentää.

Syyskokous päätti myös, että vuonna 2022 Metsäteollisuus ry:n hallituksessa on 27 jäsentä. Uusina jäseninä hallitukseen nousivat toimitusjohtaja Christopher Diesen, Tervakoski Oy, tuotantojohtaja Juha-Pekka Kaivola, Jujo Thermal Oy, toimitusjohtaja Tuomo Pappila, BillerudKorsnäs Finland Oy sekä toimitusjohtaja Päivi Suutari, MM Kotkamills Oy.


----


Hallituksen kokoonpano vuonna 2022

Toimitusjohtaja Petri Aaltonen   Encore Ympäristöpalvelut Oy
Toimitusjohtaja Sampo Antti   Pankaboard Oyj
Toimitusjohtaja Christopher   Diesen Tervakoski Oy
Toimitusjohtaja Juha Halminen   Corex Finland Oy
Sidosryhmäjohtaja Pirkko Harrela   UPM-Kymmene Oyj
Divisioonan johtaja Kati ter Horst   Stora Enso Paper Oy
Toimitusjohtaja Tuomo Pappila   BillerudKorsnäs Finland Oy
Pääjohtaja Ilkka Hämälä   Metsä Group
Toimitusjohtaja Esa Kaikkonen   Metsä Tissue Oyj
Toimitusjohtaja Ville Kopra   Versowood Oy
Toimitusjohtaja Juha Koukka   Mondi Powerflute Oy
Toimitusjohtaja Juha Kuusisto   Veljet Kuusisto Oy
Tuotantojohtaja Juha-Pekka Kaivola   Jujo Thermal Oy
Toimitusjohtaja Henrik Nieminen   Tornator Oyj
Talousjohtaja Seppo Parvi   Stora Enso Oyj
Toimitusjohtaja Jussi Pesonen   UPM-Kymmene Oyj
Toimitusjohtaja Kasperi Pitkäkangas   Haapajärven Ha-Sa Oy
Toimitusjohtaja Tommi Ruha   Kuhmo Oy
Toimitusjohtaja Teemu Salo   Adara Pakkaus Oy
Toimitusjohtaja Jarmo Sara   Oy Essity Finland Ab
Director Kirkniemi Mill Martti Savelainen   Sappi Finland Operations Oy
Toimitusjohtaja Päivi Suutari   MM Kotkamills Oy
Toimitusjohtaja Vesa Tempakka   Neova Oy
Toimitusjohtaja Arto Tiitinen   Puusepänteollisuus ry
Toimitusjohtaja Petteri Virranniemi   Pölkky Oy
Toimitusjohtaja Ari Viinikkala   DS Smith Packaging Finland Oy
Toimitusjohtaja Sakari Wallin   Suomen Kuitulevy Oy

Työvaliokunnan kokoonpano 2022

Puheenjohtaja   Talousjohtaja Seppo Parvi   Stora Enso Oyj
Varapuheenjohtaja   Pääjohtaja Ilkka Hämälä   Metsä Group
Varapuheenjohtaja   Toimitusjohtaja Jussi Pesonen   UPM-Kymmene Oyj

Muut työvaliokunnan jäsenet

Toimitusjohtaja Sampo Antti   Pankaboard Oy
Toimitusjohtaja Ville Kopra   Versowood Oy
Toimitusjohtaja Kasperi Pitkäkangas   Haapajärjen Ha-Sa Oy
Director Kirkniemi Mill Martti Savelainen   Sappi Finland Operations Oy


Lisätietoja:
Timo Jaatinen, toimitusjohtaja, Metsäteollisuus ry, puh. (09) 132 6600

Suomi on maailman suurimpia sellun, paperin ja kartongin tuottajia sekä Euroopan kärkeä sahatavaran tuottajana. Metsäteollisuuden laaja kotimainen arvoketju työllistää noin 100 000 suomalaista ja vastaa noin viidenneksestä maamme tavaraviennistä. Suomalainen metsäteollisuus tunnetaan myös metsävaroja kasvattavasta osaamisestaan sekä uutta luovista innovaatioistaan. Metsäteollisuus ry toimii 72 metsäteollisuusyrityksen elinkeino- ja työmarkkinapoliittisena edunvalvojana.

Internet: www.metsateollisuus.fi
Twitter: http://twitter.com/metsateollisuus

________________________________________________________________________

Internet: www.forestindustries.fi

Finland is one of the world's largest producer of pulp, paper and paperboard in addition to being one of Europe's largest producers of sawn timber. The forest industry directly and indirectly employs approximately 100,000 Finns. The industry's multiplier effects extend broadly into surrounding society. Finland has a unique opportunity to pioneer the bioeconomy thanks to the abundant forest resources, sustainable forestry practices and the first-rate expertise and competence of the forest cluster as a whole.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Metsäteollisuus ry
Metsäteollisuus ry
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

09 132 61, forest@forestindustries.fihttp://www.metsateollisuus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Metsäteollisuus ry

EU-komissiolta ehdotus metsäkadon pysäyttämiseksi – hallinnollisen taakan vähentäminen varmistettava jatkotyössä17.11.2021 16:30:06 EET | Tiedote

EU-komissio esittää toimia globaalin metsäkadon ja metsien tilan heikentymisen vähentämiseksi. Metsäteollisuus pitää metsäkadon vastaisia toimia tärkeänä ja muistuttaa, että kestävä metsätalous ei aiheuta metsäkatoa. Metsäteollisuus on sitoutunut globaalien metsäsertifiointijärjestelmien vaatimuksiin. Jatkossa on varmistettava näiden järjestelmien painoarvo, kun osoitetaan että metsätalous on kestävää eikä toiminta aiheuta metsäkatoa.

Kemianteollisuus, Palta ja Metsäteollisuus: Palkkojen pakkojulkisuus vaarantaisi työntekijöiden yksityisyydensuojan sekä uhkaisi yritysten tuottavuutta ja kilpailukykyä15.11.2021 10:44:08 EET | Tiedote

Metsäteollisuus, Kemianteollisuus ja Palta näkevät sosiaali- ja terveysministeriön (STM) tänään julkistaman esityksen palkkojen julkisuudesta erittäin ongelmallisena. Tasa-arvon varmistaminen palkkauksessa on tärkeää, mutta työryhmän ehdottama ratkaisu ei ole toimiva. Yksittäisten työntekijöiden palkkojen julkistaminen ilman henkilöiden suostumusta vaarantaa työntekijän yksityisyydensuojan sekä uhkaa rapauttaa nykyiset toimivat palkitsemis- ja kannustinjärjestelmät ja sen myötä työn tuottavuutta. Tämä ei ole työntekijöiden, yritysten eikä Suomen edun mukaista.

Suomalaisilla on entistä myönteisempi näkemys metsäteollisuudesta24.9.2021 08:45:00 EEST | Tiedote

Suomalaisen metsäteollisuuden maine kansalaisten mielissä on parantunut viime vuosina. Näkemykset metsäteollisuuden roolista niin työllistäjänä, vientiteollisuudessa, verojen maksajana ja aluetalouden vahvistajana, suomalaisen hyvinvoinnin rakentajana kuten myös ilmastonmuutoksen torjunnassa arvioidaan nyt selvästi merkittävämmäksi kuin vuonna 2018, jolloin tehtiin vastaava kyselytutkimus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme