Metsäteollisuus ry

Seppo Parvi jatkaa Metsäteollisuus ry:n puheenjohtajana

Jaa

Stora Enson talousjohtaja ja Suomen maajohtaja Seppo Parvi on valittu jatkamaan Metsäteollisuus ry:n puheenjohtajana. Puheessaan yhdistyksen syyskokoukselle Parvi korosti metsäteollisuuden roolia maailman pyrkiessä eroon fossiilitaloudesta. Kokouksen vieraana puhunut perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra painotti, että teollisuuden kilpailukykyä ei tule poliittisin päätöksin heikentää.

Metsäteollisuus ry:n syyskokous valitsi Seppo Parvin jatkamaan toiselle kaudelle yhdistyksen puheenjohtajana. Parvi on Stora Enson talousjohtaja, toimitusjohtajan sijainen ja Suomen maajohtaja.

Puheessaan syyskokoukselle Parvi otti kantaa metsäteollisuuden rooliin ilmastonmuutosta hidastettaessa.

- Toimialamme yli suhdanteen kantava näkymä on hyvä ja vahvistuva. Glasgow’n ilmastokokouksen jälkimainingeissa on hyvä alleviivata etenkin sitä, että maailman pyrkiessä eroon fossiilitaloudesta, juuri metsäteollisuus tuottaa maailman kaipaamia ratkaisuja, samalla kun kannamme vastuumme metsien hyvinvoinnista, Parvi sanoi.

Puheenjohtaja painotti myös suomalaisen EU-vaikuttamisen merkityksellisyyttä.

- Kun nyt parhaillaan viedään kansallisessa valmistelussa eteenpäin Fit for 55 -lainsäädäntökokonaisuuden eri esityksiä, on tärkeää, että yksityiskohtia täsmennetään Suomen kilpailukykyä turvaavalla tavalla ja huomioimalla metsäteollisuuden tuottamat, kiistattomat ilmastohyödyt, Parvi sanoi.

Yhdistyksen syyskokouksen vieraana puhui tällä kertaa perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra. Purra korosti puheessaan suomalaisen metsäteollisuuden merkitystä maamme hyvinvoinnin rakentumiselle ja painotti, että teollisuuden kilpailukykyä ei tule omin poliittisin päätöksin heikentää.

Syyskokous päätti myös, että vuonna 2022 Metsäteollisuus ry:n hallituksessa on 27 jäsentä. Uusina jäseninä hallitukseen nousivat toimitusjohtaja Christopher Diesen, Tervakoski Oy, tuotantojohtaja Juha-Pekka Kaivola, Jujo Thermal Oy, toimitusjohtaja Tuomo Pappila, BillerudKorsnäs Finland Oy sekä toimitusjohtaja Päivi Suutari, MM Kotkamills Oy.


----


Hallituksen kokoonpano vuonna 2022

Toimitusjohtaja Petri Aaltonen   Encore Ympäristöpalvelut Oy
Toimitusjohtaja Sampo Antti   Pankaboard Oyj
Toimitusjohtaja Christopher   Diesen Tervakoski Oy
Toimitusjohtaja Juha Halminen   Corex Finland Oy
Sidosryhmäjohtaja Pirkko Harrela   UPM-Kymmene Oyj
Divisioonan johtaja Kati ter Horst   Stora Enso Paper Oy
Toimitusjohtaja Tuomo Pappila   BillerudKorsnäs Finland Oy
Pääjohtaja Ilkka Hämälä   Metsä Group
Toimitusjohtaja Esa Kaikkonen   Metsä Tissue Oyj
Toimitusjohtaja Ville Kopra   Versowood Oy
Toimitusjohtaja Juha Koukka   Mondi Powerflute Oy
Toimitusjohtaja Juha Kuusisto   Veljet Kuusisto Oy
Tuotantojohtaja Juha-Pekka Kaivola   Jujo Thermal Oy
Toimitusjohtaja Henrik Nieminen   Tornator Oyj
Talousjohtaja Seppo Parvi   Stora Enso Oyj
Toimitusjohtaja Jussi Pesonen   UPM-Kymmene Oyj
Toimitusjohtaja Kasperi Pitkäkangas   Haapajärven Ha-Sa Oy
Toimitusjohtaja Tommi Ruha   Kuhmo Oy
Toimitusjohtaja Teemu Salo   Adara Pakkaus Oy
Toimitusjohtaja Jarmo Sara   Oy Essity Finland Ab
Director Kirkniemi Mill Martti Savelainen   Sappi Finland Operations Oy
Toimitusjohtaja Päivi Suutari   MM Kotkamills Oy
Toimitusjohtaja Vesa Tempakka   Neova Oy
Toimitusjohtaja Arto Tiitinen   Puusepänteollisuus ry
Toimitusjohtaja Petteri Virranniemi   Pölkky Oy
Toimitusjohtaja Ari Viinikkala   DS Smith Packaging Finland Oy
Toimitusjohtaja Sakari Wallin   Suomen Kuitulevy Oy

Työvaliokunnan kokoonpano 2022

Puheenjohtaja   Talousjohtaja Seppo Parvi   Stora Enso Oyj
Varapuheenjohtaja   Pääjohtaja Ilkka Hämälä   Metsä Group
Varapuheenjohtaja   Toimitusjohtaja Jussi Pesonen   UPM-Kymmene Oyj

Muut työvaliokunnan jäsenet

Toimitusjohtaja Sampo Antti   Pankaboard Oy
Toimitusjohtaja Ville Kopra   Versowood Oy
Toimitusjohtaja Kasperi Pitkäkangas   Haapajärjen Ha-Sa Oy
Director Kirkniemi Mill Martti Savelainen   Sappi Finland Operations Oy


Lisätietoja:
Timo Jaatinen, toimitusjohtaja, Metsäteollisuus ry, puh. (09) 132 6600

Suomi on maailman suurimpia sellun, paperin ja kartongin tuottajia sekä Euroopan kärkeä sahatavaran tuottajana. Metsäteollisuuden laaja kotimainen arvoketju työllistää noin 100 000 suomalaista ja vastaa noin viidenneksestä maamme tavaraviennistä. Suomalainen metsäteollisuus tunnetaan myös metsävaroja kasvattavasta osaamisestaan sekä uutta luovista innovaatioistaan. Metsäteollisuus ry toimii 72 metsäteollisuusyrityksen elinkeino- ja työmarkkinapoliittisena edunvalvojana.

Internet: www.metsateollisuus.fi
Twitter: http://twitter.com/metsateollisuus

________________________________________________________________________

Internet: www.forestindustries.fi

Finland is one of the world's largest producer of pulp, paper and paperboard in addition to being one of Europe's largest producers of sawn timber. The forest industry directly and indirectly employs approximately 100,000 Finns. The industry's multiplier effects extend broadly into surrounding society. Finland has a unique opportunity to pioneer the bioeconomy thanks to the abundant forest resources, sustainable forestry practices and the first-rate expertise and competence of the forest cluster as a whole.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Metsäteollisuus ry
Metsäteollisuus ry
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

09 132 61, forest@forestindustries.fihttp://www.metsateollisuus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Metsäteollisuus ry

Alkuvuoden puukauppa neljänneksen hiljaisempaa edellisvuoteen verrattuna17.5.2022 12:05:43 EEST | Tiedote

‍Metsäteollisuus ry:n jäsenyritykset ostivat tammi-huhtikuussa puuta yksityismetsistä 7,4 miljoonaa kuutiota, mikä on 24 prosenttia vähemmän kuin edellisen vuoden vastaavana aikana. Vuosi Kuitupuu Tukit Muut Kokonaismäärä Muutos 2022 3,8 milj. m³ 3,2 milj. m³ 0,4 milj. m³ 7,4 milj. m³ - 24 % 2021 4,8 milj. m³ 4,6 milj. m³ 0,4 milj. m³ 9,8 milj. m³ ‍Tammi-huhtikuussa kuitupuun ostomäärä oli 20 prosenttia vähemmän ja tukkien 29 prosenttia kuin viime vuoden vastaavana aikana. - Kysyntää kotimaiselle puulle on ja odotamme tarjonnankin loppuvuodesta vilkastuvan merkittävästi, toteaa Metsäteollisuus ry:n metsäjohtaja Karoliina Niemi. ‍Kantohinnat ennallaan ‍Havutukkien kantohinnat olivat huhtikuussa 2 prosenttia korkeammat kuin maaliskuussa. Koivutukin kantohinta oli samalla tasolla kuin maaliskuussakin. Kuitupuiden kantohinnat olivat 1–2 prosenttia korkeammalla kuin maaliskuussa. 2022 huhtikuu Mäntytukki Kuusitukki Kuitupuu Keskihinta 63 € m³ 67 € m³ 18-20 € m³ Vaihteluväli 40-67 € m³ 40-70

Raportti: Näin Suomi voittaa kilpailun vihreistä investoinneista ja työpaikoista – seuraavalle hallitukselle kuuden kohdan korjauslista5.5.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Teollisuuspolitiikka on tehnyt näyttävän paluun kansainväliseen keskusteluun viime vuosien aikana. Vientiteollisuuden tilaama raportti kertoo, kuinka Suomi voi pärjätä uudenlaisen teollisuuspolitiikan aikakaudella ja voittaa kilpailun vihreistä investoinneista ja työpaikoista. Risto E.J. Penttilän johdolla valmisteltu raportti esittelee erilaisia skenaarioita, johtopäätöksiä ja kuuden kohdan korjauslistan seuraavalle hallitukselle. Avain menestykseen on huolehtia yritysten toimintaedellytyksistä.

Paperin ja sellun tuotantomäärissä notkahdus, kartongissa edelleen kasvua28.4.2022 12:06:37 EEST | Tiedote

Metsäteollisuuden tuotantomäärät olivat kartonkia lukuun ottamatta tammi-maaliskuussa pienemmät viime vuoden ensimmäiseen kvartaaliin verrattuna. Alkuvuoden lakkotilanne selittää suuret muutokset kemiallisen metsäteollisuuden tuotantomäärissä. Mekaanisen metsäteollisuuden tuotantomäärissä ei ollut suurta muutosta edellisvuoteen verrattuna. Sahatavaran tuotanto laski 4 prosenttia ja vanerin yhden prosentin. Kemiallisen metsäteollisuuden ensimmäisen neljänneksen tuotantomääriin vaikutti alkuvuonna ollut lakko. Paperin tuotanto laski 63 prosenttia ja sellun tuotanto 31 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Kartongin tuotantomäärät jatkavat sen sijaan kasvuaan. Kartongin tuotanto oli ensimmäisellä neljänneksellä 1,1 miljoonaa tonnia, mikä on 5,2 prosenttia suurempi edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. - Pitkä lakko luonnollisesti näkyy paperin ja sellun alkuvuoden tuotantomäärissä. Myös Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on muokannut toimintaympäristöä. Ny

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme