Vaasan kaupunginteatteri

Seppo Välinen Vaasan kaupunginteatterin uudeksi teatterinjohtajaksi

Jaa

Teatteritaiteen maisteri Seppo Välinen on valittu Vaasan kaupunginteatterin uudeksi teatterinjohtajaksi. Välinen erottui haastatteluryhmän mukaan ominaisuuksiltaan, taiteelliselta kokemukseltaan, tiedoiltaan ja taidoiltaan muista hakijoista edukseen. Kokonaisarvioinnin perusteella haastatteluryhmä esitti yksimielisesti lautakunnalle Välistä teatterinjohtajan virkaan, ja lautakunta päätti keskiviikon kokouksessaan valita Välisen tehtävään.

Seppo Välinen. Kuva: Veikko Somerpuro
Seppo Välinen. Kuva: Veikko Somerpuro

Välinen aloittaa uudessa virassaan näillä näkymin 1. marraskuuta saatuaan sovitut työvelvoitteensa päätökseen. Virka on kolmen vuoden määräaikaisuus kahden vuoden lisäoptiolla. Tehtävässä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Vaasan kaupunginteatterin nykyinen johtaja Erik Kiviniemi jää eläkkeelle elokuun alussa.

- Vaasan kaupunginteatteri kiinnosti sen vuoksi, että tässä talossa tehdään intohimoisesti korkeatasoista teatteria. Lisäksi täällä on hieno henkilöstö ja hyvä työilmapiiri. Runsaat kävijämäärät osoittavat, että teatteri on arvostettu taidelaji Vaasassa, pohtii Välinen.

41-vuotias Välinen on työskennellyt ohjaajana mm. Rovaniemen Teattereissa, Kouvolan teatterissa, Kokkolan kaupunginteatterissa, Joensuun kaupunginteatterissa, Ahaa Teatterissa sekä vapaissa ryhmissä. Keväällä ensi-iltansa saanut lastennäytelmä Katto-Kassinen on hänen esikoisohjauksensa Vaasan kaupunginteatterille. Välinen on työskennellyt laajasti teatterin kentällä niin klassikkodraamojen kuin esitystentaiteenkin parissa ohjaajana, koreografina ja esiintyjänä. Hän opiskelee parhaillaan myös teatterinjohtamista sekä henkilöstöjohtamista.

Välinen on korostanut musiikkiteatterin olevan lähellä hänen sydäntään, ja on luvannut jatkaa Vaasan kaupunginteatterin laadukkaiden musikaalien perinnettä myös omalla johtajakaudellaan.

- Olen tehnyt paljon musiikkiteatteria, ja minulla on siitä vahva osaaminen. Musiikkiteatteri tulee pysymään ohjelmistossa jatkossakin, draamaa unohtamatta. Myös ooppera jatkaa ohjelmistossa. Tulee olemaan kiinnostava haaste saada nuoria sekä nuoria aikuisia lisää teatterin pariin, Välinen summaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kristiina Vaalasmaa
Tiedottaja

Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53, 65100 Vaasa
Puh • 040 773 7587
kristiina.vaalasmaa@vaasa.fi
www.vaasankaupunginteatteri.fi

Kuvat

Seppo Välinen. Kuva: Veikko Somerpuro
Seppo Välinen. Kuva: Veikko Somerpuro
Lataa
Seppo Välinen. Kuva: Veikko Somerpuro
Seppo Välinen. Kuva: Veikko Somerpuro
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunginteatteri
Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53
65100 Vaasa

0407737587http://www.vaasankaupunginteatteri.fi

Vaasan kaupunginteatteri on Vaasassa toimiva suomenkielinen ammattiteatteri.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunginteatteri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme