Aalto-yliopisto

Shaking up Tech kokoaa yhteen satoja tekniikan alasta innostuneita nuoria naisia ja muunsukupuolisia – ohjelmassa muun muassa musiikkiohjelmointia, puhtaan energian tuottamista ja revontulia

Jaa

Aliedustettuja ryhmiä teknologia-alalle rohkaiseva tapahtuma palaa kampuksille Espoossa, Oulussa ja Lappeenrannassa 13. lokakuuta.

Tapahtuman erilaisissa työpajoissa osallistujat pääsevät kokeilemaan, millaista olisi itse toimia tekniikan alalla. Kuva: Matti Ahlgren / Aalto-yliopisto
Tapahtuman erilaisissa työpajoissa osallistujat pääsevät kokeilemaan, millaista olisi itse toimia tekniikan alalla. Kuva: Matti Ahlgren / Aalto-yliopisto

Tekniikan alan työllisyys on ollut viime vuosina huimassa kasvussa, mutta naisten osuus työvoimasta laahaa. Työmarkkinoilla vinoumaa on hankala korjata, koska se saa alkunsa jo nuorten valitessa opiskelualojaan.

Aalto-yliopiston, LUT-yliopiston ja Oulun yliopiston 13. lokakuuta järjestämä Shaking up Tech -tapahtuma tuo tekniikan alan moninaisia uramahdollisuuksia nuorten naisten ja muunsukupuolisten tietoon lukioaikana, kun ratkaisevat jatkokoulutusvalinnat ovat heille ajankohtaisia.

”Tavoitteena on näyttää nuorille naisille esimerkkiä ja rohkaista heitä hakemaan tekniikan alalle. Ala tarvitsee moninaisuutta kehittyäkseen, ja maailma tarvitsee erilaisia tekniikan alan osaajia keksimään ratkaisuja maapallon ja ihmisten hyvinvointiin”, toteaa Aalto-yliopiston apulaisprofessori Hanna Renvall, yksi tapahtuman puhujista.

Shaking up Tech palaa koronatauon jälkeen järjestäjäyliopistojen kampuksille kaikkiaan noin 300 osallistujan voimin.

”Aiempien vuosien palautteen mukaan osallistujien kiinnostus tekniikan alaan uravaihtoehtona lisääntyi huomattavasti tapahtuman seurauksena: melko paljon tai erittäin paljon tekniikan alasta kiinnostuneita oli tapahtuman jälkeen tuplasti enemmän kuin ennen tapahtumaa”, Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun kehityspäällikkö Marja Niemi sanoo.

Sukupuolijakauma vaihtelee selkeästi myös tekniikan alan sisällä. Esimerkiksi Aallossa uusi pääaine teknillinen psykologia houkuttelee nuoria varsin tasapuolisesti, samoin muun muassa kemiantekniikka. Shaking up tech pyrkii laajentamaan palettia, jonka naiset ja muunsukupuoliset kokisivat omakseen.

Työpajoissa osallistujat pääsevät kokeilemaan, millaista olisi itse toimia tekniikan alalla ja tutustumaan tutkimuksen uusimpien oivallusten kautta siihen, miten alalla pääsee vaikuttamaan maailmaan. Espoossa on työpajat muun muassa puhtaan energian tuottamisesta ja ympäristöystävällisestä tekstiiliteollisuudesta, Lappeenrannassa puolestaan tutustutaan esimerkiksi musiikkiohjelmointiin ja pohditaan ideasta tuotetta Myytinmurtajien hengessä. Oulussa tehdään puhdasta vettä valon avulla sekä tutustutaan magnetismiin ja revontuliin, sekä paljon muuta.

Tapahtumassa kuullaan jälleen myös innostavia puheenvuoroja sekä tutkijoilta että yritysmaailmassa toimivilta. Omista urapoluistaan kertovat muun muassa Oulussa head of future physiology Heli Koskimäki terveysteknologiayhtiö Ouralta, Lappeenrannassa dekaani Mari Kallioinen-Mänttäri insinööritieteiden tiedekunnasta sekä Espoossa regional vice president Galith Nadbornik ICT-alan tutkimus- ja konsultointiyritys Gartnerilta.

Shaking up tech järjestettiin Suomessa ensi kertaa Aalto-yliopistolla vuonna 2018.

Tervetuloa tapahtumaan! Vierailukyselyt ja haastattelupyynnöt kunkin yliopiston yhteyshenkilölle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Espoo, Aalto-yliopisto
Kehityspäällikkö Marja Niemi
marja.niemi@aalto.fi
050 430 2084

Oulu, Oulun yliopisto
Markkinointisuunnittelija Raisa Juntunen
raisa.juntunen@oulu.fi
050 330 0525

Lappeenranta, LUT-yliopisto
Kehittämispäällikkö Päivi Saikko
paivi.p.saikko@lut.fi
050 442 7954

Kuvat

Tapahtuman erilaisissa työpajoissa osallistujat pääsevät kokeilemaan, millaista olisi itse toimia tekniikan alalla. Kuva: Matti Ahlgren / Aalto-yliopisto
Tapahtuman erilaisissa työpajoissa osallistujat pääsevät kokeilemaan, millaista olisi itse toimia tekniikan alalla. Kuva: Matti Ahlgren / Aalto-yliopisto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 12 000 opiskelijaa ja yli 4000 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme