Sibeliuksen musiikki soi Ukko-Kolin huipulla 17. kesäkuuta

Koli tarjoaa merkityksellisen näyttämön Sibeliuksen musiikin esittämiselle. Jean ja Aino Sibelius kävivät häämatkallaan Pielisen Karjalassa kesällä 1892. Säveltäjä palasi Kolille vuonna 1909, ja upea maisema inspiroi häntä muun muassa arvoituksellisen neljännen sinfonian säveltämiseen.
Sellisti ja Sibelius-tuntija
Pohjoiskarjalainen Jussi Makkonen on vaikuttavan kansainvälisen uran tehnyt sellisti sekä Sibeliuksen musiikin ja elämän asiantuntija. Luovuudessaan, lahjakkuudessaan ja rohkeudessaan Makkonen on myös nykykarjalaisen kulttuurin oiva ilmentymä.
Jussi Makkosen ja Nazig Azezianin esitykset ovat vuosien varrella koskettaneet satoja tuhansia kuulijoita ympäri maailman, myös suurinta osaa suomalaisista koululaisista. Suomeen poikkeusaikana asettuneen Makkosen pysyvä koti konserttilavoineen löytyy nyt Pielisen rannalta Nurmeksesta.
“Pohjois-Karjala on minulle koti. Konsertoituani vuosia Yhdysvalloissa ja eri puolilla maailmaa, tuntui paluu tänne hyvältä.Nämä luontomaisemat inspiroivat minua vahvasti taiteellisessa työssäni. Odotan suurella innolla kesäkuun konserttia, tästä on tulossa huikea tapahtuma”, Makkonen toteaa.
Kolin huipulla soi!
Kolin huipulla soi! -tapahtuma on musiikin, luonnon ja ruoan elämyksellinen yhteiskattaus. Ensimmäinen osa konserttia striimataan kansainväliselle yleisölle hotelli Kolin katolta. Vieraat seuraavat tällöin konserttia hotellin maisemaravintolassa tai Luontokeskus Ukon auditoriossa. Konsertin toisessa osassa taitelijat esiintyvät livenä niin Luontokeskuksen auditoriossa kuin ravintolasalissa.
Maisemaravintolassa nautitaan konsertin yhteydessä Karelia- tai Lemminkäinen-menu. Luontokeskuksessa tarjolla on cocktailtilaisuus ennen konsertin alkua. Konserttielämyksen kruunaa majoitus maisemahotellissa.
Kolin huipulla soi!, 17.6. kello 18–21.
Show & Dinner maisemaravintola Grill it! Kolilla, 69 e / henkilö
Cocktailtilaisuus Luontokeskus Ukossa, cocktailpalat, juoma ja konsertti, 34 e / henkilö
Liput tilaisuuteen varataan täältä .
Ryhmävaraukset: Break Sokos Hotel Kolin myyntipalvelu, sales.karelia@sokoshotels.fi tai 020 1234 660.
Yksittäiset hotellivaraukset Break Sokos Hotel Kolille: www.sokoshotels.fi
Lisätietoja: Pasi Ripatti, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Koli, puh. 050 354 4766, pasi.ripatti@sok.fi
Jussi Makkonen, puh. 050 586 2740, jussi@jussimakkonen.com
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Pasi Ripatti, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Koli, puh. 050 354 4766, pasi.ripatti@sok.fi
Tanja Holmberg, viestintäkonsultti, Pieni Ideapuoti Oy, puh. 050 327 8923, tanja@pieni-ideapuoti.fi
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
S-ryhmä on suomalaisten kotitalouksien omistama kaupparyhmä. S-ryhmän muodostavat 19 alueosuuskauppaa, SOK sekä niiden tytäryhtiöt.
Tarjoamme arjen palveluita päivittäis- ja käyttötavarakaupassa, hotelleissa ja ravintoloissa, tavarataloissa, liikennemyymälöissä sekä oman pankkimme kautta.
Olemme suurin yksityinen työllistäjä Suomessa – meitä s-ryhmäläisiä on noin 40 000. Toimimme tinkimättömästi yhdenvertaisuutta edistäen sekä luonnonvaroja kunnioittaen, ja olemme Suomen suurin kotimaisen ja lähiruoan myyjä. Verojalanjälkemme on lähes 1,9 miljardia euroa, ja investoimme vuonna 2024 Suomeen lähes miljardi euroa.
#parempipaikkaelää
SOK:n viestintä tarjoaa median edustajille ajankohtaista tietoa S-ryhmästä. Viestintämme palvelee mediaa arkisin klo 9–16.
Mediapuhelin: 050 472 2745 (pvm/mpm)
Sähköposti: viestinta@sok.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
S-Etukortin käyttö puhelimella laajenee – nyt mukana kaikki ravintolat, pian myös Kerää ja skannaa -palvelu16.10.2025 08:02:00 EEST | Tiedote
Bonuksen kerryttäminen puhelimella onnistuu nyt kaikissa S-ryhmän ravintoloissa. Lähitulevaisuudessa lompakon uskaltaa jättää kotiin entistäkin useammin, kun mobiilikortti saavuttaa myös monesta Prismasta löytyvän suositun Kerää ja skannaa -palvelun.
Oulun ravintolakentälle tunnustusta – Radisson Blu Oulu sai arvostetun Rotisseur-kilven13.10.2025 09:15:06 EEST | Tiedote
Radisson Blu Hotel Oulun yhteydessä toimiva Tilausravintola Toivo on saanut kunnian liittyä kansainväliseen gastronomiseen yhteisöön, ja vihitty Chaîne des Rôtisseurs -kilpiravintolaksi.
S-ryhmän tammi–syyskuun myynti kasvoi edellisvuodesta10.10.2025 07:57:00 EEST | Tiedote
S-ryhmään kuuluvien alueosuuskauppojen, SOK:n ja niiden tytäryhtiöiden veroton vähittäismyynti tammi–syyskuussa 2025 oli 10 761,8 miljoonaa euroa. Myynti kasvoi 1,2 prosenttia edellisvuodesta. Marketkaupan ohella kauppa kävi vilkkaasti etenkin S-ryhmän hotelleissa ja ravintoloissa.
Kasvisten syönti koetaan hankalaksi ja kalliiksi – S-ryhmältä helpottavia ratkaisuja7.10.2025 08:40:55 EEST | Tiedote
Kasvisten kulutus on Suomessa selvästi jäljessä uusista ravitsemussuosituksista. Vaikka lähes 70 prosenttia vastaajista tietää, että kasviksia tulisi syödä yli 500 grammaa päivässä, toteutuu tämä arjessa vain joka neljännellä. Tieto suosituksista ei vielä johda tekoihin, ja uusia konkreettisia ratkaisuja tarvitaan. S-ryhmä helpottaa nyt kasvisten syömistä tuomalla myyntiin valmiiksi pestyjä, pilkottuja ja kuorittuja Helpot ja nopeat -tuotteita.
Suomalaiset panostavat entistä enemmän lemmikkiensä ravintoon – S-ryhmä tuo myyntiin superpremium-lemmikinruokasarjan22.9.2025 07:30:00 EEST | Tiedote
S-ryhmän myyntidatan ja kuluttajatutkimusten mukaan suomalaiset haluavat panostaa yhä enemmän lemmikkiensä ravintoon. Tärkeitä valintakriteereitä ovat lemmikin oma mieltymys, alkuperämaa, laadukkuus ja hinta-laatusuhde. S-ryhmä laajentaa tarjontaansa superpremium-lemmikinruokasarjalla, joka tulee myyntiin Prismoihin, suurimpiin S-marketteihin ja S-kaupat ruoan verkkokauppaan.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme