Viisi Tähteä

Sieluaan myöten kaukasialainen ravintola Bridge avasi Helsingin sydämessä

Jaa
Aitoihin raaka-aineisiin ja perinteisiin Kaukasian resepteihin perustuva ravintola Bridge avasi vapun alla ovensa Helsingin Erottajan- ja Uudenmaankatujen kulmassa. Sieluaan myöten kaukasialaisen ravintolan sydämenä on puuhiiligrilli. Bridgen upeita puitteita täydentävät uusrenessanssia ja jugendia henkivä sisustus, runsaat annokset sekä kokonaisvaltainen makujen ilotulitus.
Bridge on Sini Salmisen ja hänen georgialaissyntyisen miehensä Nikolozi ”Nika” Nikuradzen viides ravintola. Kuva: Nelli Kivinen.
Bridge on Sini Salmisen ja hänen georgialaissyntyisen miehensä Nikolozi ”Nika” Nikuradzen viides ravintola. Kuva: Nelli Kivinen.

Ravintola Bridge on Salmisen ja hänen georgialasisyntyisen miehensä Nikolozi ”Nika” Nikuradzen viides ravintola. Neljä muuta ovat laajaa suosiota saaneet Rioni-ravintolat Espoossa, Helsingissä, Tampereella ja Turussa.

Ravintola Bridge on syntynyt rakkaudesta koko Kaukasian alueen rikkaaseen ruokakulttuuriin.

”Halusimme tehdä Bridgestä erilaisen kuin Rioneista laajentamalla teemaamme Georgiasta muihin Kaukasian maihin. Sananmukaisesti Bridge pyrkii toimimaan siltana alueen erilaisten keittiöiden ja makujen välille”, Salminen perustelee.

Menu on Nika Nikuradzen käsialaa. Reseptiikka on niin lähellä aitoa kuin Suomessa vain voi olla.

Valtaosa raaka-aineista ja mausteista tulee suoraan Kaukasiasta

Ravintola Bridgen keittiö pyrkii mahdollisimman tarkkaan autenttisuuteen.

”Annosten ja menun suunnittelusta pitää huolen Nikan Suomessa asuva georgialainen äiti, joka suhtautuu ruokaan suurella intohimolla. Hän oli kotimaassaan koko suvun arvostama kokki, jonka keittotaito tunnetaan oman perheen ulkopuolellakin”, Salminen kehuu anoppiaan.

Bridgen sieluna on aito puuhiiligrilli. Menu on lihapainotteinen, kuten kaukasialainen ruoka yleensä, mutta vegaanisten ja kasvisruokien valikoima on yllättävän laaja.

Tuhdit pataruoat ja grilliannokset muodostavat ruokalistan ytimen. Niitä täydentävät keitot, salaatit, itsevalmistetut leivät ja jälkiruoat. Hatsapurit, kebabit ja baklava kuuluvat luonnollisesti listalle. Annokset ovat täyttäviä ja suuria.

”Hatsapurin resepti on salainen. Listalla on lammasta, vuohenlihaa, ankanrintaa, kanaa ja porsasta. Kasvisruokina on muun muassa maukasta kasvispataa, sieniä ja täytettyä munakoisoa. Kaukasialaiseen perinteeseen kuuluu, että vieraan ei tarvitse lähteä nälkäisenä”, Salminen luettelee.

Ravintola Bridge sijaitsee vanhan arvotalon ensimmäisessä kerroksessa

Sijainti on aivan Helsingin sydämessä, Erottajankadun ja Uudenmaankadun kulmassa. Sisäänkäynti on Uudenmaankadun puolelta. Suurista ikkunoista avautuu näkymät Erottajalle ja Dianapuistoon.

Kiinteistöllä on arvokas historia. Arkkitehtonisesti ainutlaatuinen rakennuskokonaisuus on valmistunut kolmessa osassa 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa. Tyylillisesti kokonaisuus edustaa sekä jugendia että uusrenessanssia. Rakennukset peruskorjattiin huolellisesti pari vuotta sitten.

Huoneet ovat yli neljä metriä korkeat. Yksi kiinnostavimmista ravintolan tiloista on kulmasali, jonka kuusikulmainen muoto on säilynyt alkuperäisenä.

”Olemme pyrkineet säilyttämään rakennuksen arvokkuuden. Emme halunneet muuttaa juuri mitään. Koko kiinteistä ja sisätilat toimivat myös siltana eri kulttuurien ja aikakausien välillä. Olemme ylpeitä kokonaisuudesta”, Salminen perustelee.

Kaukasialainen ravintola Bridge on avoinna tiistaista torstaihin klo 16–23, perjantaina 16–24, lauantaina 13–24 ja sunnuntaina 13–24. Osoite:  Erottajankatu 2, Helsinki.

Kuvat

Bridge on Sini Salmisen ja hänen georgialaissyntyisen miehensä Nikolozi ”Nika” Nikuradzen viides ravintola. Kuva: Nelli Kivinen.
Bridge on Sini Salmisen ja hänen georgialaissyntyisen miehensä Nikolozi ”Nika” Nikuradzen viides ravintola. Kuva: Nelli Kivinen.
Lataa
Ravintoloitsija Sini Salminen. Kuva: Nelli Kivinen.
Ravintoloitsija Sini Salminen. Kuva: Nelli Kivinen.
Lataa
Ravintoloitsija ja kokki Nikolozi ”Nika” Nikuradze. Kuva: Nelli Kivinen.
Ravintoloitsija ja kokki Nikolozi ”Nika” Nikuradze. Kuva: Nelli Kivinen.
Lataa
Bridge on Salmisen ja hänen georgialaissyntyisen miehensä Nikolozi ”Nika” Nikuradzen viides ravintola. Kuva: Nelli Kivinen.
Bridge on Salmisen ja hänen georgialaissyntyisen miehensä Nikolozi ”Nika” Nikuradzen viides ravintola. Kuva: Nelli Kivinen.
Lataa
Ravintola Bridge on sisustettu vanhaan arvotaloon. Kuva: Nelli Kivinen.
Ravintola Bridge on sisustettu vanhaan arvotaloon. Kuva: Nelli Kivinen.
Lataa
Ravintola Bridge on sisustettu vanhaan arvotaloon. Kuva: Nelli Kivinen.
Ravintola Bridge on sisustettu vanhaan arvotaloon. Kuva: Nelli Kivinen.
Lataa
Bridge on myös tunnelmallinen seurusteluravintola. Kuva: Sini Salminen.
Bridge on myös tunnelmallinen seurusteluravintola. Kuva: Sini Salminen.
Lataa
Ravintola Bridge on sisustettu vanhaan arvotaloon. Kuva: Nelli Kivinen.
Ravintola Bridge on sisustettu vanhaan arvotaloon. Kuva: Nelli Kivinen.
Lataa
Tuhdit pataruoat ja grilliannokset muodostavat ruokalistan ytimen. Kuva: Nelli Kivinen.
Tuhdit pataruoat ja grilliannokset muodostavat ruokalistan ytimen. Kuva: Nelli Kivinen.
Lataa
Kaukasialaiseen perinteeseen kuuluu, että annokset ovat runsaita ja täyttäviä. Kuva: Nelli Kivinen.
Kaukasialaiseen perinteeseen kuuluu, että annokset ovat runsaita ja täyttäviä. Kuva: Nelli Kivinen.
Lataa
Ruoat valmistuvat aidossa puuhiiligrillissä. Kuva: Nelli Kivinen.
Ruoat valmistuvat aidossa puuhiiligrillissä. Kuva: Nelli Kivinen.
Lataa
Tuhdit pataruoat ja grilliannokset muodostavat ruokalistan ytimen. Kuva: Nelli Kivinen.
Tuhdit pataruoat ja grilliannokset muodostavat ruokalistan ytimen. Kuva: Nelli Kivinen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viisi Tähteä

Ravintola Palace Suomen 50 Paras Ravintolaa -äänestyksen ykkönen jo viidennen kerran peräkkäin13.3.2024 14:33:12 EET | Tiedote

Helsinkiläinen Ravintola Palace vei nimiinsä Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2024 -äänestyksen ykkössijan. Ravintola-alan ammattilaiset äänestivät Palacen listan voittajaksi jo viidennen kerran peräkkäin. Ammattilaisten ammattilainen on BasBasin ravintoloitsija Nicolas Thieulon. Paras muutoksentekijä on Grönin keittiömestari Toni Kostian. Äänestys täyttää tänä vuonna 20 vuotta.

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2024 -äänestys käynnistyi – lista julki Gastro Helsinki -messuilla maaliskuussa19.1.2024 14:19:02 EET | Tiedote

Tänä keväänä 20 vuotta täyttävä Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2024 -äänestys käynnistyi perjantaina Helsingin Matkamessuilla. Äänestysaikaa on kuukausi eli 18. helmikuuta saakka. Maan arvostetuimman ja luotettavimman ravintolalistauksen järjestää Viisi Tähteä -media. Ammattilaisääänestyksen tulokset julkistetaan Gastro Helsinki -messuilla Messukeskuksessa keskiviikkona 13. maaliskuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye