Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Siilo soi vielä kerran Kruunuvuorenrannassa – upea päätösteos koettavissa kolmen päivän ajan 7.–9.10.

Jaa

Kruunuvuorenrannan vanhassa öljysäiliössä eli Säiliö 468:ssa on koettavissa kolmatta ja viimeistä kertaa ääntä ja valoa yhdistävä tilataideteos perjantaista sunnuntaihin 7.–9.10.2022 klo 17–22. Teoksessa virtuaalinen lintuparvi pääsee vapaaksi säiliön sisällä. Paikalle pääsee tänä vuonna myös lautalla Kauppatorilta.

Vanha öljysäiliö Kruunuvuorenrannassa muutettiin pysyväksi taideteokseksi 10 vuotta sitten. Kuva: Lauri Rotko
Vanha öljysäiliö Kruunuvuorenrannassa muutettiin pysyväksi taideteokseksi 10 vuotta sitten. Kuva: Lauri Rotko

Mitä jos linnunrata päättyisikin tänään tänne?

Pysähdy hetkeksi ja maista tähtien pölyä. Maalaa mieleesi unien kaunein lintuparvi ja katsele miltä se näyttää ja kuulostaa? Mistä he saapuivat ja minne parvi jatkaa matkaansa?

Kruunuvuorenrannan Öljysäiliö 468:aan rakentuu 7.–9.10.2022 kolmen päivän ajaksi tilateos Ipnos – lintujen kuiske. Teos on koettavissa joka päivä kello 17–22.

Lisätietoa ja ohjeita saapumiseen löytyy tältä sivulta: www.uuttahelsinkia.fi/siilosoi

Linnut pääsevät vapaaksi äänen ja valon avulla kohti kaupungin taivaan syleilyä vanhaan öljysäiliöön rakentuvassa unimaailmassa, jossa fysiikan lait ovat erilaisia kuin sen ulkopuolella.

Ipnos tuo päätökseen Siilo soi -trilogian, joka on tuonut kahtena aiempanakin syksynä valon lisäksi ääntä Kruunuvuorenrannan Säiliö 468 -maisemateokseen. Teossarja sai alkunsa koronapandemian synnyttämästä tarpeesta tuoda taidetta nautittavaksi turvallisesti ulkotiloihin.

Säiliö 468:n sekä Kruunuvuorenrannan 10-vuotisjuhlavuosi

Ipnos juhlistaa samalla myös Säiliö 468:n 10-vuotista taivalta, sillä teos luotiin alun perin Helsingin designpääkaupunkivuoden kunniaksi vuonna 2012. Teoksen valot ovat alusta asti symbolisoineet tuulen mukaan suuntaa vaihtavaa lintuparvea.

Myös Kruunuvuorenrannan alue on kokenut viimeisten kymmenen vuoden aikana suuren muodonmuutoksen. Tyhjästä nousseelta alueelta on löytänyt kotinsa jo reilusti yli 5000 asukasta ja tänä vuonna ryhdyttiin rakentamaan ensimmäisiä kiskoja Kruunusillat-raitiotietä varten. Seuraavien kymmenen vuoden kuluessa alue valmistuu ja yhdistyy tiiviimmin kantakaupunkiin raideliikenteen käynnistyessä vuonna 2027.

Lautalla säiliölle keskustasta

Teosta pääsee katsomaan ja kuulemaan keskustasta tänä vuonna myös lauttakyydillä. Lautta kulkee Kauppatorilta Kruunuvuorenrantaan säiliölle ja takaisin perjantaista sunnuntaihin 7.–9.10 klo 16–22 välillä. Lisätiedot, aikataulu sekä lippujen hinnat löytyvät JT-Linesin sivuilta tästä osoitteesta: www.jt-line.fi/vesibussi-siilo-soi

Kulku säiliölle maitse

Julkisista kulkuneuvoista bussi 88 Herttoniemen metroasemalta vie lähimmäksi Kruunuvuorenrannan öljysäiliötä. Lähin pysäkki sijaitsee Koirasaarentiellä (H4695 Haakoninlahdenkatu), josta on noin 800 m matka öljysäiliölle Saaristolaivastonkatua pitkin. Samassa kohdassa sijaitsee myös lähin kaupunkipyöräasema.

Autolla saapuville löytyy runsaasti pysäköintitilaa kadun varsilta läheltä säiliötä.

Teoksen läheisyydestä löytyy yleisö-WC.

Ipnos – lintujen kuiske

Öljysäiliö 468, Kruunuvuorenranta, pe–su 7.–9.10.2022 klo 17–22

Äänisuunnitelu & sävellys: Aki Päivärinne
Valosuunnittelu: Jari Vuorinen
Kuratointi: Ilkka Paloniemi
Assistentti: Saana Ott / VÄS (Teatterikorkeakoulun valo- ja äänisuunnittelun laitos)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Teoksen kuratointi
Ilkka Paloniemi
Granlund Oy
050 5004141
ilkka.paloniemi@granlund.fi

äänisuunnittelu
Aki Päivärinne
Granlund Oy
050 3375750
aki.paivarinne@granlund.fi

viestintä
viestintäasiantuntija Liisa Leeve
Helsingin kaupunki
040 595 2081
liisa.leeve@hel.fi

Kuvat

Vanha öljysäiliö Kruunuvuorenrannassa muutettiin pysyväksi taideteokseksi 10 vuotta sitten. Kuva: Lauri Rotko
Vanha öljysäiliö Kruunuvuorenrannassa muutettiin pysyväksi taideteokseksi 10 vuotta sitten. Kuva: Lauri Rotko
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kuusi suurinta kaupunkia: Työnhakijoiden yhdenvertaisuus vaarantuu valtion epäsuhtaisen resurssien jaon vuoksi26.9.2022 13:00:00 EEST | Tiedote

Kuusi suurinta kaupunkia edellyttävät, että vuonna 2021 käynnistyneiden työllisyyden kuntakokeilujen resurssien epäsuhta korjataan. Valtaosa asiakkaista on siirtynyt kunnille, mutta henkilöstö ja rahat ovat jääneet TE-toimistoille. Tilanne, jossa kokeilukuntien toiminta on aliresursoitu, ei takaa asiakkaiden yhdenvertaisuutta eri puolilla maata. Työllisyys- ja elinkeinopalvelujen nykyisillä rahoitusratkaisuilla on lisäksi heijastusvaikutuksia vuosien päähän. Kun TE-palvelut ovat siirtymässä kuntien vastuulle, merkitsee aliresursointi pysyvää ongelmaa TE-palvelujen järjestämisessä ja rahoituksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme