Messukeskus

Sijoitusmaailma peilaa aikaansa

Jaa

Sijoitus Invest 2019 tarjoaa ajankohtaista tietoa sijoittamisesta ja raha-asioiden hoidosta Messukeskuksessa Helsingissä 26.–27.11. Tapahtuman puheenvuoroissa heijastuvat päivänpolttavat aiheet, kuten Brexit ja vastuullinen sijoittaminen. Luvassa on myös live-treidausta ja tietoa osakesäästötileistä.

Sijoitus Invest -tapahtumassa keskustellaan mm. osakesäästötileistä ja Brexitistä. (Kuva: Messukeskus)
Sijoitus Invest -tapahtumassa keskustellaan mm. osakesäästötileistä ja Brexitistä. (Kuva: Messukeskus)

Osakesäästötili otetaan Suomessa käyttöön ensi vuoden alussa. Osakesäästötili on yksityishenkilöille suunnattu piensijoittajan työkalu, jossa sijoittaja maksaa veroa sijoitusten tuotoista siinä vaiheessa, kun hän nostaa tililtä rahaa. Sijoitus Invest -tapahtumassa keskitytään osakesäästötiliin liittyviin aiheisiin keskiviikkona 27.11. Osakesäästötili-lavalla pohditaan tuolloin, kenelle osakesäästötili sopii, mitä omille nykyisille sijoituksille kannattaa tehdä ja miten valita osakkeita osakesäästötilille. Aiheesta puhuvat muun muassa Nordnetin maajohtaja Suvi Tuppurainen ja osakestrategi Jukka Oksaharju sekä #rahapodista tutut talousasiantuntijat Martin Paasi ja Miikka Luukkonen.

Sijoitus Investissä järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa live-treidauskilpailut, jossa kilpailijat käyvät kauppaa omilla rahoillaan 7,5 tunnin ajan. Kilpailun lomassa he myös jakavat omia sijoitusstrategioitaan. Mukana ovat istuvat automatisoituun treidaukseen ja algoritmien kehittämiseen keskittyvä Heikki Koivu, amerikkalaista hedge-rahastoa konsultoiva teknisen analyysin ammattilainen Sami Listola, kokenut pörssi- ja vedonlyöntikonkari Jorma Vuoksenmaa ja nuori tulokas, 21-vuotias treidaaja ja kauppatieteiden opiskelija Joonas Tapio. Kilpailu järjestetään tiistaina 26.11. klo 10–17.30, jolloin julistetaan eniten tuottoja päivän aikana kerännyt voittajaksi.

Brexit erilaisine juonenkäänteineen on pysynyt päivänpolttavana aiheena aina vuoden 2016 kansanäänestyksestä lähtien. Brexitin tulevaisuudesta sekä sen paikallisista ja maailmanlaajuisista vaikutuksista on esitetty julkisessa keskustelussa erilaisia näkemyksiä. Sijoitus Invest -tapahtumassa vierailevan Ison-Britannian suurlähettiläs Tom Doddin mukaan Isossa-Britanniassa 12. joulukuuta järjestettävät vaalit vaikuttavat siihen, mitä Brexit-prosessissa tapahtuu seuraavaksi. Maalle myönnetty jatkoaika merkitsee sitä, että Iso-Britannia pysyy EU-jäsenenä tammikuun 2020 loppuun saakka, vaikka teknisesti se voisi lähteä aiemminkin.

– Maan taloudellinen perusta säilyy vahvana jatkossakin. Iso-Britannia on maailman viidenneksi suurin kansantalous, jolla on Euroopan suurimmat ja maailman kolmanneksi suurimmat riskipääomamarkkinat. Siellä sijaitsee yksi maailman tärkeimmistä rahoitusalan keskuksista ja se on myös maailmanlaajuinen teknologiakeskittymä, Dodd sanoo. 

Brexitiin ja sijoittamiseen liittyviin kysymyksiin syvennytään Doddin ja Pörssisäätiön puheenjohtaja Sari Lounasmeren keskustelussa keskiviikkona 27.11. klo 12.30. Keskustelijoille voi lähettää ennakkoon Brexitiin liittyviä kysymyksiä osoitteeseen porssisaatio@porssisaatio.fi.

Ilmastonmuutos, vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat nousseet maailmanlaajuisiksi keskustelun aiheiksi, ja ne näkyvät myös Sijoitus Investin puheenvuoroissa. OP-ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallion keskittyy puheenvuorossaan vastuullisuusnäkökulmien hyötyihin sijoittajille ja professori Markku Kaustia puolestaan vihreän sijoittamiseen.

Sijoitus Invest on aktiivisille ja aloitteleville sijoittajille suunnattu tapahtuma Messukeskuksessa Helsingissä 26.–27.11. Tapahtuma on avoinna tiistaina 26.11. klo 9–19 ja keskiviikkona 27.11. klo 9–17.   

Median edustajat voivat akkreditoitua joko ennakkoon Messukeskuksen uutishuoneessa www.messukeskus.com/uutishuone tai tapahtuman aikana Lehdistökeskuksessa (eteläinen sisäänkäynti, 2. kerros). Kuvia edellisestä tapahtumasta löytyy Messukeskuksen kuvapankista http://mediabank.messukeskus.com

www.sijoitus-invest.fi, #sijoitusinvest2019

Lisätietoja: Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com

Avainsanat

Kuvat

Sijoitus Invest -tapahtumassa keskustellaan mm. osakesäästötileistä ja Brexitistä. (Kuva: Messukeskus)
Sijoitus Invest -tapahtumassa keskustellaan mm. osakesäästötileistä ja Brexitistä. (Kuva: Messukeskus)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa tai isännöi vuosittain 50 messutapahtumaa ja tuhat kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta.Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kongressimessut starttaavat Messukeskuksen syksyn18.6.2020 14:44:45 EESTTiedote

Valtioneuvosto linjasi keskiviikkona 17.6. että yli 500 henkilön sisätilatapahtumia voi elokuusta alkaen järjestää, kunhan tapahtumissa huolehditaan hygieniasta, turvaetäisyyksistä ja asiakasmäärien rajaamisesta. Tapaamisrajoitusten johdosta maaliskuulta siirtynyt Kongressimessut päästään siis toteuttamaan suunnitelmien mukaisesti 26.-27.8.2020, messuvieraiden ja näytteilleasettajien riskittömään tapahtumaosallistumiseen vahvasti panostaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme