Helsingin tapahtumasäätiö

Silakkaraati palkitsi vuoden parhaat silakkatuotteet Stadin Silakkamarkkinoilla

Jaa

Perinteiseen tapaan Stadin Silakkamarkkinoiden avajaispäivänä kokoontunut Silakkaraati on jälleen palkinnut vuoden parhaat silakkatuotteet. Silakkamarkkinat sai lisäksi tänään suomenruotsalaisen ruokakulttuurin palkinnon.

Magnus Nyholm ja Pirjo Salonen Stadin Silakkamarkkinoilla kuva: Kim Öhman
Magnus Nyholm ja Pirjo Salonen Stadin Silakkamarkkinoilla kuva: Kim Öhman

1970-luvulta saakka vaihtuvin jäsenin toiminut Silakkaraati valitsee vuosittain kolme parasta tuotetta Stadin Silakkamarkkinoiden tarjonnasta kategorioissa Vuoden maustekala sekä Silakkayllätys. Raati antaa tuotteille pisteitä perustuen makuun, ulkonäköön, tuoksuun ja koostumukseen.

Vuoden maustekala -sarjan pääpalkinnon voitti Magnus Nyholm Tirmosta. Toiseksi tuli Hannu Hellsten Pyhtäältä ja kolmanneksi Jörgen ja Johanna Kellgrenin Jörres fisk Pellingistä. Maustekala-sarjassa tuomaristo painotti erityisesti mausteen ja suolan harmoniaa sekä sitä, kuinka tuoreena kala on purkitettu.

Silakkayllätys-sarjassa voiton vei Pirjo ja Reima Salosen tillisilakka Taivassalosta. Tuomariston vakuutti tyylikäs tillin käyttö ja perinteisten makujen rohkea tulkinta. Toiseksi tuli Vento Aallon sitruuna-inkiväärisilakka Pyhämaalta ja kolmanneksi Heikki Eskelisen chili-valkosipulisilakka Paraisilta. Kaikki palkitut tuotteet ovat myynnissä kalastajien myyntipisteillä.

Vuoden silakkaraati koostui ruoka-alan ammattilaisista, silakkaruokien ystävistä ja kalastuksen tuntijoista. Mukana maistelemassa olivat Finlands svenska Marthaförbundin puheenjohtaja Andrea Hasselblatt, somevaikuttaja Enni Koistinen, muun muassa Helsingin kaupungin kalatalousasiantuntijana ja kalastuspäällikkönä toiminut Jukka Linder, ruokatoimittaja ja -valokuvaaja Mari Moilanen, Helsingin yliopiston ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä, Helsinki Distilling Companyn toimitusjohtaja Mikko Mykkänen sekä lähiruokaintoilija ja toimittaja Bitte Westerlund.

“Maistelupäivä oli mainio läpileikkaus silakan monipuolisuudesta. Mukana oli paljon hyviä ja perinteisiä makuja, mutta vielä rohkeammillekin kokeiluille olisi sijaa. Silakkamarkkinoiden tuotteissa käsityö saa näkyä”, sanoo Silakkaraadin puheenjohtaja Mikko Mykkänen.

Suomenruotsalaisen ruokakulttuurin palkinto Stadin Silakkamarkkinoille

Finlands svenska Marthaförbundin vuosittain jakaman ruokakulttuuripalkinnon sai tänä vuonna Stadin Silakkamarkkinat. Silakkamarkkinat on tärkeä osa suomenruotsalaista ruokakulttuuria ja tapahtuma edistää Marthaförbundetille tärkeitä arvoja kuten kotimaisen ruoan suosimista ja Itämeri-tietoisuuden lisäämistä, perusteluissa kerrotaan.

“Olemme kiitollisia saamastamme huomionosoituksesta”, sanoo Helsingin tapahtumasäätiön toimitusjohtaja Stuba Nikula. “Silakkamarkkinoiden todellisia sankareita ovat kuitenkin kalastajat, joiden elinkeinoa haluamme olla mukana säilyttämässä.”

Stadin Silakkamarkkinoita vietetään Kauppatorilla lauantaihin 9. lokakuuta saakka. Merellisillä annoksilla pääsee herkuttelemaan markkinaviikon ajan myös läheisten Torikortteleiden ravintoloissa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Laura Gottleben, Helsingin tapahtumasäätiö, laura.gottleben@eventshelsinki.fi, puh. 050 468 7243

Linn Jung, Finlands svenska Marthaförbund, linn@bertillsjung.com, puh. 050 463 3380

Kuvat

Magnus Nyholm ja Pirjo Salonen Stadin Silakkamarkkinoilla kuva: Kim Öhman
Magnus Nyholm ja Pirjo Salonen Stadin Silakkamarkkinoilla kuva: Kim Öhman
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin tapahtumasäätiö
Helsingin tapahtumasäätiö
Kaasutehtaankatu 1
00540 Helsinki

https://eventshelsinki.fi/

Helsingin tapahtumasäätiö toteuttaa Helsingin kaupungin merkittäviä yleisötapahtumia kuten Helsingin juhlaviikkoja, Lux Helsinkiä, Helsinki-päivää, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan Markkinoita. Tammikuussa 2019 toimintansa käynnistänyt säätiö kehittää Helsingistä entistä toimivampaa ja vetovoimaisempaa tapahtumakaupunkia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin tapahtumasäätiö

Helsinki-päivänä illallistetaan yhdessä ja nautitaan kaupunginosakeikoista ympäri Helsinkiä31.5.2022 09:58:00 EEST | Tiedote

Helsinki-päivän juhlinta levittäytyy tänä vuonna koko viikonlopulle 11.–12. kesäkuuta. Lauantaina katetaan Illallinen taivaan alle, ja sunnuntaina kulttuurikeskusten pihat täyttyvät kaupunginosakeikoista. Espan lavan valtaa monimuotoinen kattaus outsider-taidetta. Lisäksi nautitaan aamukahveista kaupungintalolla ja jaetaan mitaleja, palkintoja ja tunnustuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme