Suomen Sillikonttori Oy

Silli ja kotimainen varhaisperuna, kesän makupari

Jaa

Elintarvikkeiden hinnannousut johtuen vallitsevasta epävarmasta tilanteesta ovat olleet julkisen keskustelun keskiössä koko alkuvuoden ajan. Yksi merkittävimmistä hinnannousuista on kohdistunut kalatuoteryhmään, jossa kuluttajahintojen nousu on ollut todella merkittävä.

Meillä Suomessa valtaosa kalan kulutuksesta kohdistuu lohituotteisiin, joiden hinta on noussut todella jyrkästi alkuvuoden aikana. Myös kotimaisen ja tuodun villikalan sekä äyriäisten hinta kiivennyt ylöspäin koko kevään ajan. Raju hinnannousu on heijastunut koko kalaryhmän kysyntään laskevasti.

Kalatuoteryhmässä on edelleenkin vakaan hinnan tuoteryhmä, sillit, joiden hinta on pysytellyt viime vuoden tasolla koko kevään ajan.

Silli on valtameren parvikala, joka kalastetaan syksyisin ja jalostetaan tuotteiksi seuraavan vuoden aikana. Näin ollen sillituotteiden saatavuus on vakaa koko vuoden ajan, eikä se ole riippuvainen mm. kalastuksessa tapahtuvista häiriöistä. Raaka-aineen hinta määräytyy kalastuskauden aikana ja on näin ollen vakaa.

Sillin pääsesonki on kesä, jolloin käyttöyhteystuote, kotimainen varhaisperuna, tulee markkinoille. Nousevien hintojen aikana yhdistelmä silli + varhaisperuna on todella edullinen yhdistelmä. Ja lisäksi vielä kokonainen kesäateria.

Silli on terveellinen valtameren kala, joka sisältää runsaasti Omega-3 rasvahappoa sekä muita ihmiselle tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita. Nykyisin sillin suolapitoisuus on säilykkeillä 2-3%.

Kalatuoteryhmässä siis on muitakin tuotteita kuin lohi ja kaikilla kalatuotteilla hinnat eivät reagoi ympäristön muutoksiin samalla tavalla.

Silli ja kotimainen varhaisperuna on siis lyömätön makupari myös kuluvana kesänä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Matti Ruuska, Hallituksen puheenjohtaja
Puh. 0400 212369
S-posti: matti.ruuska@sillikonttori.fi

Ilkka Tirkkonen, Toimitusjohtaja
Puh. 040 5423107
S-posti: ilkka.tirkkonen@sillikonttori.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Sillikonttori Oy
Rööläntie 393
21150 Röölä

Suomen Sillikonttori Oy on ainoa Suomessa silliä jalostava yritys. Valmistamme Sillikonttorilla käsityönä suomalaisia, maittavia silli- ja silakkatuotteita 40 vuoden tietotaidolla. Haluamme tuoda kuluttajille huolella kehitettyjä ja jalostettuja korkealaatuisia tuotteita. Tuotteiden kalaraaka-aineet valitsemme käsin pala palalta. Lähellä kasvatetut yrtit ja kasvikset tuovat lisää hyvää makua jo ennestään herkullisiin tuotteisiin.

Kotimaisuus on meille tärkeää, ja niinpä tuotteillemme on myönnetty suomalaisen työn Avainlippu-tunnus. Taitavat tuottaja- ja yhteistyökumppanit jakavat kanssamme vastuullisen arvomaailman: tästä kertoo MSC-sertifiointi. MSC-merkintä takaa, että kala on pyydetty ekologisesti kestävällä tavalla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.