Kustannusosakeyhtiö Siltala

Siltalan kevään dekkareissa liikutaan Helsingissä, Berliinissä ja englantilaisessa pikkukylässä

Jaa
Sari Rainion ja Juha Rautaheimon kovasti odotettu Mortui non silent -dekkarisarjan toinen osa VAELTAVAT VAINAJAT alkaa siitä kun Tattarisuolta löytyy ruumis. Eletään vuotta 2010. – Heidi Airaksisen dekkarissa MAA JOTA EI OLE puolestaan seikkaillaan 1920-luvun lopun Berliinissä. – Englantilaisen Robert Thorogoodin kirjat sijoittuvat nykyaikaan ja pikkukylään joen rannalla. KUOLEMA KYLÄSSÄ on Thamesjoen murhat -sarjan toinen osa.

Vaeltavat vainajat -kirjassa käy nopeasti ilmi, että Tattarisuolla surmattu mies on julistettu kuolleeksi jo kymmenen vuotta aiemmin. Tapausta ratkovat Rainion ja Rautaheimon esikoisdekkarista tutut poliisit rikosylikonstaapeli Ville Karilan johdolla sekä oikeuslääkäri Viola Kaario. 

Tapauksen taustalta paljastuu vähitellen vuosikymmenien takainen tragedia, joka herättää henkiin Karilan nuoruusmuistot. Myös Viola Kaario painii omien kipeiden muistojensa kanssa.

"Lämminhenkisessä kirjassa on nostalgista tunnelmaa ja vanhan ajan eleganssia", kirjoitti Ilta-Sanomat Vainajat eivät vaikene -kirjasta. Tekijät kertovatkin nyökkäävänsä hyväksyvästi muun muassa Komisario Palmun suuntaan.

***

Maa jota ei ole -kirjassa Berliiniin matkustavat Freddy Henriksson ja hänen ystävänsä Harriet. Freddyn tarkoituksena on saattaa Harriet tohtori Hirschfeldin instituuttiin, jossa moni omassa ruumiissaan vierautta tuntenut on saanut apua.

Ennen instituutissa vierailua Harriet kuitenkin livahtaa vapaamielisen Berliinin yöhön ja sotkeutuu murhatapaukseen. 

Airaksisen kirja on tyylipuhdas queer - ja cozy crime -dekkari. Se on itsenäinen jatko-osa vuonna 2021 ilmestyneelle Vierge Moderne -kirjalle, jossa lukija jo tapasi Freddyn ja Harrietin. 

***

Naimisiin aikova rikas aatelismies saa surmansa kesken seurapiirikutsujen. Tapausta alkaa omin päin tutkia Robert Thorogoodin edellisestä kirjasta tuttu naiskolmikko, jota johtaa 78-vuotias, viskistä, ristisanatehtävistä ja jokiuinneista nauttiva rouva Judith Potts. Pian löytyy toinen ruumis...

Suljetun huoneen murhamysteeri Kuolema kylässä on Thamesjoen murhat -sarjan toinen osa.

Robert Thorogood on käsikirjoittaja ja kirjailija, joka itse asuu pienessä Marlowin kaupungissa Thamesjoen varrella. Hän on käsikirjoittanut muun muassa Suomessakin nähtyä, suosittua Murha paratiisissa -televisiosarjaa. Hän kertoo astelevansa erityisesti Agatha Christien viitoittamilla poluilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Siltala
Suvilahdenkatu 7
00500 Helsinki

Kustannusosakeyhtiö Siltala on Aleksi ja Touko Siltalan vuonna 2008 perustama riippumaton kustantamo, joka julkaisee laadukasta kauno- ja tietokirjallisuutta.

www.siltalapublishing.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Siltala

Ismo ja Angelika Leikolan kirja UNELMAERO – ELÄMÄ 2.0 ilmestyy pian ///EMBARGO 24.3. klo 00.01///14.3.2023 12:30:37 EET | Tiedote

Ismo ja Angelika Leikola palaavat Yhdysvaltoihin Suomessa vietetyn koronavuoden jälkeen – tällä kertaa eronneena parina. Vaikka eropäätös on yhteinen ja tarpeellinen, tuo se mukanaan uudenlaisia haasteita ja pelkoja. Uusi kirja UNELMAERO – ELÄMÄ 2.0 kutsuu lukijan kulisseihin kurkistamaan, mitä tapahtuikaan SUO, KUOKKA JA HOLLYWOOD -kirjaa kirjoitettaessa ja miksi pariskunta päätyi eroon.

Antti Hurskaisen romaani Suntio lähestyy olemassaolon ydinkysymyksiä16.2.2023 11:44:05 EET | Tiedote

Turtola työskentelee suntiona pienessä maalaisseurakunnassa. Hän sahaa, haravoi, rukoilee ja saattaa viisivuotiasta Monikaa päiväkotiin. Kirkkoherra Sirén alkoholisoituu, yrittää edistää väitöskirjaansa ja sietää Jumalan hiljaisuutta. – Antti Hurskaisen romaani SUNTIO lähestyy olemassaolon ydinkysymyksiä kuten syyllisyyttä, itsekkyyttä, armoa, pelkoa ja kuolemaa kristinuskon, taiteen sekä moraalifilosofian kautta.

Immanuel Nobel ja hänen poikansa tsaarin Venäjällä31.1.2023 11:43:22 EET | Tiedote

Arvostetun ja palkitun ruotsalaisen slavistin Bengt Jangfeldtin kirja IMMANUEL NOBEL JA HÄNEN POIKANSA TSAARIEN VENÄJÄLLÄ kertoo nimensä mukaisesti Nobelin perheen poikkeuksellisesta menestystarinasta Venäjällä. – Viime syksynä ilmestyi suomeksi myös Jangfeldtin teos VENÄJÄ – AATTEET JA IDEAT PIETARI SUURESTA PUTINIIN, jossa kirjoittaja avaa venäläisen aatehistorian kehitystä ja samalla selittää ja tulkitsee monia nyky-Venäjän politiikan ja kulttuurin erityispiirteitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme