ELY-keskukset

Sinileväesiintymiä ei havaittavissa (Varsinais-Suomi, Satakunta)

Jaa

Sinilevää ei havaittu yhdelläkään havaintopisteellä Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa tällä viikolla. Myöskään Rotarien havaintopisteillä sinilevää ei havaittu. Tilanne on tavanomainen, sillä vielä alkukesästä sinilevää ei yleensä juurikaan esiinny. Myös toukokuun viileät sääolot ovat hillinneet sinilevien kasvua, eivätkä vesistöjen lämpötilat ole päässeet nousemaan. Tällä hetkellä menossa oleva lämpimämpi ja aurinkoisempi jakso saattaa edistää sinilevien kasvua. Sinileväkukintojen muodostumiseen vaikuttavat myös muut vallitsevat sääolot.

Siitepölykausi on vielä käynnissä ja joidenkin kasvilajien siitepöly saattaa veden pinnalle kerääntyessään muistuttaa leväesiintymää. Koivun siitepölyä on esiintynyt tänä vuonna poikkeuksellisen runsaasti ja sitä onkin havaittu vakioseurantapaikoilla tämän viikon aikana. Myös männyn siitepölyä on havaittu kasaumina veden pinnalla. Koivun ja männyn siitepöly on väriltään kellertävää tai vaalean ruskeaa, ja hajoava siitepölymassa usein haisee voimakkaasti. Siitepöly muodostaa veden pinnalle laskeutuessaan sinileväesiintymän kaltaisia raitoja ja kasautumia.

Linkkejä:

Lounais-Suomen levätilannekatsaukset: Levätilanne (ely-keskus.fi)
Järvi-meriwiki  (jarviwiki.fi)
Havaintolähetti (jarviwiki.fi)
Lounais-Suomen sinilevähavainnot  (karttasovellus)
Valtakunnalliset levätilannekatsaukset (syke.fi)

Lisätietoja:

Harjoittelija Leevi Ahonen, 0295 022 530
Ylitarkastaja Sanna Kipinä-Salokannel, 0295 022 879

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Väg med kontinuerliga omkörningsfiler eftersträvas på avsnittet Lusi–Kanavuori längs riksväg 4 (Mellersta Finland och Nyland)28.9.2021 13:33:57 EEST | Tiedote

NTM-centralerna i Mellersta Finland och Nyland utarbetar en åtgärdsutredning om målbilden för riksväg 4 fram till 2050. Målbilden för granskningsperioden fram till 2050 har fastställts av styrgruppen för arbetet. I styrgruppen deltar representanter för Trafikledsverket och NTM-centralerna i Mellersta Finland och Nyland. Målet är en väg med kontinuerliga omkörningsfiler längs hela planeringsavsnittet. Omkörningsfilerna kan ligga mittemot varandra (2+2 filer) eller efter varandra (2+1 filer). Längs avsnittet kan det också finnas korta avsnitt med 1+1 filer.

Valtatiellä 4 Lusin ja Kanavuoren välillä tavoitellaan jatkuvaa ohituskaistatietä (Keski-Suomi ja Uusimaa)28.9.2021 13:33:57 EEST | Tiedote

Keski-Suomen ja Uudenmaan ELY-keskukset laativat toimenpideselvitystä valtatien 4 tavoitetilasta vuoteen 2050. Tarkastelujakson tavoitetilan vuodelle 2050 on vahvistanut työn ohjausryhmä, johon kuuluvat Väylävirasto sekä Keski-Suomen ja Uudenmaan ELY-keskukset. Tavoitteena on jatkuva ohituskaistatie koko suunnittelujaksolla. Ohituskaistat voivat sijaita kohdakkain (2+2 kaistaa) tai peräkkäin (2+1 kaistaa). Lisäksi jaksolla voi olla lyhyitä 1+1-kaistaisia osuuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme