Pirkanmaan ELY-keskus

Sinilevähavainnot viime viikon tasolla – viilentynyt vesi hillitsee levien kasvua

Jaa

Sinilevää näkyi kuudella valtakunnallisella leväseurantapaikalla Pirkanmaalla. Pirkanmaan ELY-keskuksen viikoittainen levätiedotus jatkuu vielä ensi viikolla.

Kylmenevät järvivedet hillitsevät sinilevien lisääntymistä.
Kylmenevät järvivedet hillitsevät sinilevien lisääntymistä.

Viikolla 38 runsaasti sinilevää havaittiin Nokialla Pyhäjärven Lehtiniemessä ja Valkeakoskella Vanajaveden siltojen kohdalla.

Vähän sinilevää havaittiin Nokialla Pyhäjärven Maatialanlahdella ja Halkoniemen uimarannassa sekä Kangasalan Kirkkojärvessä ja Ukkijärvessä.

Lisäksi Lempäälän kanavasta on tehty yleisöhavainto sinilevästä.

Loppukesällä järvessä muuten näkymätön sinileväesiintymä nousee järven pintaan muodostaen silmin havaittavan levälautan. Järvien pintavesien lämpötila on laskenut 11-12 asteen tienoille. Viilentynyt veden lämpötila hillitsee sinilevien runsastumista.

Valtakunnallinen leväseuranta jatkuu vielä ensi viikolla. Viikoittaiset levähavainnot voi tarkistaa Järviwiki-palvelusta, jonne voi myös toimittaa omia havaintojaan

Järviwikin leväbarometrin mukaan sinilevää on ajankohdan keskiarvoon nähden hieman normaalia vähemmän. (www.jarviwiki.fi/wiki).

Järviwiki:

Muut verkkopalvelut:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

ylitarkastaja Anu Peltonen, puh. 0295 036 367

Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Kylmenevät järvivedet hillitsevät sinilevien lisääntymistä.
Kylmenevät järvivedet hillitsevät sinilevien lisääntymistä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme