Pirkanmaan ELY-keskus

Sinileväseuranta päättyy Pirkanmaalla

Jaa

Sinileviä oli Pirkanmaalla keskimääräistä vähemmän kesällä 2020.

Viimeisellä leväseurantaviikolla vähän sinilevää havaittiin Kangasalan Kirkkojärvessä ja Ukkijärvessä sekä Sastamalan Liekovedessä. Järviwikin leväbarometrin mukaan sinileviä on ajankohtaan nähden normaalia vähemmän.

Valtakunnallinen leväseuranta ja Pirkanmaan ELY-keskuksen säännöllinen sinilevätilanteesta tiedottaminen loppuu tällä viikolla.  Sinilevätilannetta seurattiin Pirkanmaalla 41 havaintopaikalla kesäkuun alusta syyskuun loppuun saakka 17 viikon ajan. Havaintopaikat edustivat rehevyydeltään, kooltaan ja vedenlaadultaan erityyppisiä järviä. Seurannan tarkoituksena oli antaa yleiskuva levätilanteesta erilaisissa järvissä.

Kesällä 2020 levähavaintoja oli keskimääräistä vähemmän

11 seurantapaikalla ei havaittu lainkaan sinileviä koko seurantajakson aikana. Vuosien 1998–2019 pitkäaikaiskeskiarvoon verrattuna leviä oli keskimääräistä vähemmän, ainoastaan kesäkuussa viikoilla 25 ja 26 leviä oli runsaammin. Useimmin havaintoja tehtiin Sastamalan Houhajärvessä ja Kangasalan Kirkkojärvessä (molemmissa 13 havaintokerralla).

Lisätietoja:

Järviwiki:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan ELY-keskus: ylitarkastaja Anu Peltonen, puh. 0295 036 367 anu.peltonen(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakuntannan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

ELY-keskukselta tänä vuonna Pirkanmaan rakennusperinnön hoitoon 192 000 euroa – uusi hakukierros on käynnistynyt16.10.2020 09:21:18 EESTTiedote

Pirkanmaan ELY-keskus jakoi tänä vuonna avustuksia rakennusperinnön hoitoon yhteensä 192 000 euroa. Avustussumma oli aiempia vuosia suurempi, sillä siihen sisältyi määrärahaa myös valtion lisätalousarviosta. Avustukset on tarkoitettu yksityisille omistajille ja rakennusperinnön hoitoa edistäville yhteisöille kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten ja niiden välittömän ympäristön kunnossapitoon, suojeluun ja parantamiseen.

Kuivan maaperän vuoksi viimeaikaiset sateet eivät ole näkyneet vesistöissä (Pirkanmaa)9.10.2020 08:30:00 EESTTiedote

Tällä hetkellä erittäin kuiva maaperä on imenyt viimeaikaiset sateet, minkä vuoksi sateet eivät ole vielä vaikuttaneet järvien vedenkorkeuksiin Pirkanmaalla. Kasvukauden loputtua ja maaperän vesivarastojen täytyttyä sateet alkavat nostaa vedenkorkeuksia. Säännöstellyissä vesistöissä on vesitilanne virkistyskäytön kannalta kuitenkin hyvä. Pirkanmaan keskeisten järvien säännöstelyn toteutumista seurataan vuosittain julkaistavalla katsauksella.

Pirkanmaan ELY-keskus edellyttää lisäyksiä Nokialle suunnitellun jätteenpolttolaitoksen ympäristövaikutusohjelman arviointeihin (Pirkanmaa)5.10.2020 14:08:14 EESTTiedote

Pirkanmaan ELY-keskus on antanut Refeco Oy:lle YVA-yhteysviranomainen lausunnon ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta. Arviointiohjelmassa Refeco Oy on esitellyt suunnitelmansa siitä, miten se arvioi Nokian ECO3 bio- ja kiertotalouden yritysalueelle suunnitteilla olevan sintraus- eli jätteenpolttolaitoksen ympäristövaikutukset. Yhteysviranomaisena toimiva Pirkanmaan ELY-keskus edellyttää arviointiohjelmaan tarkempia tietoja suunniteltavasta hankkeesta ja lisäyksiä arviointeihin. YVA-menettelyssä arvioidaan ympäristövaikutuksia hankkeen vaikutusalueella Nokialla, Tampereella, Ylöjärvellä ja Pirkkalassa, sekä osin myös maakunnallisesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme