Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Sinilevätilanne edelleen rauhallinen Kaakkois-Suomen vesillä

Jaa

Lämpimät säät eivät ole lisänneet sinilevähavaintoja vakiohavaintopaikoilla Kaakkois-Suomessa. Levätilanne on vielä havaintojen perusteella rauhallinen.

Lappeenrannan Haapajärvellä oli vain vähäisiä määriä levää.
Lappeenrannan Haapajärvellä oli vain vähäisiä määriä levää.

Vaikka sää on ollut aurinkoista ja lämmintä, tuulet ovat sekoittaneet vesiä ja runsaita sinilevähavaintoja ei vielä vakiohavaintopaikoissa ole havaittu. Lemin Kivijärven Kuuksenenselällä on hieman levää veteen sekoittuneen, samoin Lappeenrannan Haapajärvellä. Suomenlahdella sekä Hurpun että Haapasaaren havaintopaikoilla on sinilevää hiukan veteen sekoittuneena.

Lämpimät säät ovat lämmittäneet vedet. Kaakkois-Suomen vesillä lämpötilat vaihtelevat 23-27 asteen välillä, Suomenlahdella hiukan viileämpää (17-25 astetta).

Rannikon, suurten järvien ja avomerialueen sinilevätilannetta voi katsoa Suomen ympäristökeskuksen TARKKA kaukokartoituspalvelusta    

 Jos haluat tarkastella vaikkapa Suomenlahden levätilannetta satelliittien avulla, palvelu löytyy Suomen ympäristökeskuksen Avoin tietosivustolta. Kaukokartoituskuvat löytyvät, kun valitset sieltä TARKKA tai satelliittiaineistoista Itämeren pintalevälautat.

Vesitilanne Saimaalla

Kesäkuun lopun sateet ovat lisänneet hieman valuntaa Vuoksen vesistössä. Alkaneen viikon säästä ennustetaan vähäsateista ja järvien vedenkorkeudet jatkavat kesälle tyypillistä laskua.

Saimaan vedenpinta on noin 45 cm ajankohdan keskitason yläpuolella. Vedenkorkeus on kääntynyt hitaaseen laskuun, ja vedenkorkeuden ennustetaan laskevan 15-25 cm heinäkuun loppuun mennessä. Vedenkorkeuksien nousua on hillitty lisäjuoksutuksilla, jotka aloitettiin jo joulukuussa. Juoksutus on tällä viikolla 800 m3/s ja ensi viikolla palattaneen luonnonmukaiseen purkautumiseen.

Vesitilanne Kymijoella

Kymijoen vesistöalueella useimpien järvien vedenpinnat ovat hieman keskimääräistä korkeammalla ja vuodenajalle tyypilliseen tapaan laskussa. Järvihaihdunta on nyt hyvin runsasta. Kesäkuun sademäärä on ollut pitkän aikavälin tilastoihin nähden keskimääräinen.

Päijänteen pinta on edelleen runsaat 20 cm ajankohdan mediaanitason yläpuolella. Vedenkorkeus on hiukan laskenut kesäkuun alkupuolen huippulukemista, ja laskun ennustetaan lähiviikkoina nopeutuvan niin, että heinäkuuun lopussa pinta on 20-30 cm alempana kuin nyt. Päijänteen vedenkorkeuden laskiessa juoksutusta vähitellen pienennetään. Samalla pienenee Kymijoen virtaama, joka on edelleen vuodenaikaan nähden varsin suuri. Myös Vuohijärven pinta on keskimääräistä ylempänä, mutta laskussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiedottaja Sirpa Skippari
s-posti: etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi
puh. 0295 029 287

Vesienhoidon asiantuntija Ville Räihä
s-posti: etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi
puh. 0295 029 226

Kuvat

Lappeenrannan Haapajärvellä oli vain vähäisiä määriä levää.
Lappeenrannan Haapajärvellä oli vain vähäisiä määriä levää.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Salpausselänkatu 22 (PL 1041)
45101 Kouvola

0295 029 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kaakkois-suomi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kaakkois-Suomessa alle 25-vuotiaiden nuorten työttömyys laski viime vuodesta 39 %27.7.2021 08:19:24 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomessa oli kesäkuun lopussa 16 257 työtöntä. Verrattuna viime vuoden kesäkuuhun Kaakon työttömyys on laskenut 27 %. Työllisyys on palannut lähes samoihin lukuihin kuin ennen koronaa. Työttömiä on 5 % enemmän kuin kesäkuussa 2019 ja 5 % vähemmän kuin kesäkuussa 2018. Lomautettujen määrä on laskenut edelleen sekä edellisvuodesta että edelliskuukausista. Mikä parasta, nuorten (alle 25 vuotiaiden) työttömyys laski viime vuodesta 39 %, siis enemmän kuin työttömyys kokonaisuudessaan.

Kaakkois-Suomen maaseutu – kestävän kasvun kasvualusta9.7.2021 08:29:30 EEST | Tiedote

Kestävää kasvua Kaakkois-Suomen maaseudulta -kehittämissuunnitelma tulevalle ohjelmakaudelle (2023–2027) on valmistunut ja toimitettu maa- ja metsätalousministeriöön. Suunnitelma sisältää alueen eri toimijoiden yhteisen näkemyksen siitä, mitkä ovat Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maaseutualueiden kehittämisen keskeiset tavoitteet, painopisteet ja toimenpiteet lähivuosina. Suunnitelma ohjaa EU:n maaseuturahaston tukien suuntaamista Kaakkois-Suomessa kattaen maaseudun yritys- ja kehittämisrahoituksen sekä maatalouden rakennetuet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme