Karisto

Sir Paul Nurse kertoo mitä on elämä

Jaa

Elämää on joka puolella, mutta mitä elossa oleminen oikeastaan tarkoittaa? Nobel-voittaja Sir Paul Nurse on pyhittänyt uransa solujen tutkimiselle, ja nyt hän määrittelee elämän tavalla, jonka jokainen voi ymmärtää.

"Korea, muodoltaan täydellinen perhonen pani minut ajattelemaan. Se oli toisaalta täysin erilainen kuin minä, toisaalta jotenkin tuttu. Minun laillani se oli itsestäänselvästi elossa: se liikkui, aisti, reagoi, näytti olevan täynnä tarkoitusta. Huomasin pohtivani, mitä elossa oleminen oikeastaan tarkoittaa. Lyhyesti ilmaistuna: mitä on elämä?"

Sir Paul Nurse esittelee Mitä on elämä -kirjassaan askel askeleelta viisi osa-aluetta, jotka luovat biologian perustan: solut, geenit, evoluution ja elämän niin kemian kuin tiedonkulunkin näkökulmasta.

Nykyaikana näiden asioiden ymmärtäminen on tärkeämpää kuin koskaan aiemmin, jotta voimme kohdata ilmastonmuutoksen, pandemiat ja muut ihmiskunnan tulevaisuutta uhkaavat kriisit.

Sir Paul Nurse on brittiläinen biokemisti. Hänen panoksensa solubiologian ja syöpätutkimuksen saralla palkittiin ritarinarvolla vuonna 1999, ja hän sai Nobelin lääketieteen palkinnon vuonna 2001 yhdessä Leland H. Hartwellin ja Tim Huntin kanssa.

Mitä on elämä? Viisi askelta biologian ymmärtämiseen ilmestyy 1.4.2021. Suomentanut Tero Valkonen.

Kirjan pdf-vedokset: kirsi.sievanen@otava.fi
Painetut ja sähköiset arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Kuva Fiona Hanson
Kuva Fiona Hanson
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Karisto
Karisto
Kasarmikatu 11
13100 Hämeenlinna

https://www.karisto.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Karisto

Marraskuu lähestyy, oletko valmis? Laura Suomelan Minä vastaan marraskuu on valloittava tarina talven pimeyden selättämisestä12.10.2021 09:30:00 EEST | Tiedote

Marraskuuta kammoava kirjailija, erityisnuorisotyönohjaaja ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti Laura Suomela kirjoitti lohtukirjan 17-vuotiaana kotoa pois muuttavasta Emmistä, jonka uusi, itsenäinen elämä ei lähde käyntiin ihan niin kuin hän oli toivonut. Kaiken lisäksi vuoden synkin ajankohta painaa päälle. Voiko marraskuuta peitota millään?

Leah Johnsonin lämmin ja hauska Jos vain kruunun saisin on ”queer-tanssiaisromanssi, jota et tiennyt tarvitsevasi”7.10.2021 15:24:43 EEST | Tiedote

Sydämellinen YA-romaani unelmista ja itsensä löytämisestä on hurmannut lukijat ympäri maailman, eikä ihme. Kirja tarjoaa perinteiseen amerikkalaiseen tanssiaiskuningatar-tarinaan uudenlaisen näkökulman. Muun muassa Kirkus Reviews, Amazon, Marie Claire ja Publishers weekly valitsivat Leah Johnsonin esikoisteoksen vuoden 2020 parhaiden kirjojen joukkoon.

Pitääkö jokaisella lapsella olla erityistaito? Uudessa Superluokka-sarjassa kaikilla muilla on superkyky paitsi Sohvilla20.9.2021 13:00:00 EEST | Tiedote

Superluokassa jokainen koulupäivä on huikea seikkailu! Kirjailija ja käsikirjoittaja Pilke Salon hauskassa uudessa sarjassa Sohvi on luokkansa ainoa, jolla ei ole jännittävää superkykyä. Siitä huolimatta ihan tavallinen Sohvi valitaan luokkansa uuden Setvijäkerhon johtajaksi. Kerholla riittää tehtäviä, ja niiden ratkaisemiseksi tarvitaan niin Sohvin neuvokkuutta kuin hänen luokkalaistensa superkykyjä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme