Pinella

Sisilian aurinko saapuu maaliskuussa Pinellaan

Jaa

Ravintola Pinella aloittaa kevään tuomalla Sisilian auringon maaliskuussa turkulaisten ulottuville. Ravintola lanseeraa oman nimikkoviinin sekä sisilialaisen viinituottaja Planetan kanssa yhteistyössä laaditun viinimenun. Se sopiikin tälle historialliselle ravintolalle oivallisesti koska juuri Italiastahan ravintolan vuonna 1848 perustanut Nils Pinello oli alun perin kotoisin.

Pinella tuo maaliskuun keskelle Välimeren tunnelmaa sisilialaisen viinitalo Planetan myötä.
Pinella tuo maaliskuun keskelle Välimeren tunnelmaa sisilialaisen viinitalo Planetan myötä.

Lämpöä ja välimerellistä tunnelmaa maaliskuun keskelle tuo sisilialainen viinien huipputuottaja Planeta, joka on tuottanut Pinellalle ikioman punaviinin sekä keväisen viinimenun. Molemmat lanseerataan Pinellassa 13. maaliskuuta.

Pinellan oma punaviini on valmistettu Nero d’Avola- ja Syrah-rypäleistä, joilla molemmilla on tärkeä rooli sekoituksessa. Nero d’Avola edustaa sisilialaisia perinteitä ja runsasta, lämmintä ja pehmeää hedelmäisyyttä viinissä, kun taas Syrah’n tehtävä on tuoda mukavaa mausteisuutta ja pientä särmää jälkimakuun. Hyvä hapokkuus tekee siitä miellyttävän ruokaviinin ja auttaa viiniä tulemaan esiin erilaistenkin ruoka-aineiden ja makujen kanssa.

Planeta-viinitalon historia on melko nuori, mutta sitäkin loistokkaampi. Se on kolmen serkuksen, Alessio, Francesca ja Santi Planetan johtama perheyritys, jonka ansioksi voidaan katsoa Sisilian nostaminen maailman viinikartalle bulkkiviinien tuottajasta kansainvälisesti arvostettujen laatuviinien tuottajaksi.

Maailman tietoisuuteen Planeta nousi 90-luvun lopulla erityisesti huippulaadukkailla Chardonnay- ja Merlot-viineillään. Myöhemmin Planeta on ollut edelläkävijä myös alkuperäisten sisilialaisten ja manneritalialaisten lajikkeiden laatutuottajana.

Planetan tarhat ja viininvalmistamot sijaitsevat Sisiliassa viidellä eri alueella Menfissä, Sambuca di Siciliassa, Vittoriassa, Notossa ja uusimpana tulokkaana Castiglione di Siciliassa Etnan juurella.


Planeta-menussa maistuu aito Sisilia



Kevään aikana Pinellassa pääsee nauttimaan myös sisilialaisia makuelämyksiä. Pinellassa on tarjolla 13. maaliskuuta - 5. huhtikuuta viiden ruokalajin Planeta-menu, jonka on suunnitellut Planetan sous-chef Salvatore Termine yhdessä Pinellan keittiömestareiden kanssa.

Termine saapuu itse menun lanseeraukseen ja vierailee Pinellan keittiössä 13.-15. maaliskuuta tuoden mukanaan palan aitoa Sisiliaa. Keväisen menun alkuruokina nautitaan “Sisilialainen Caponata” sekä merirapua. Pääruokina tarjoillaan Sedanipastaa ja karitsankaretta ”sous vide”. Menun kruunaa manteliparfait suklaakastikkeen kera.

Planeta-menuun on suunniteltu myös yhteensopivat viinit Planetan sommelierin Sandro Randazzon toimesta.

Pinella-viini saatavilla 13. maaliskuuta alkaen. Viiden ruokalajin Planeta-menu tarjolla 13.3-5.4.2014. Menun hinta 58 €, viinipaketti 27 €. Pöytävaraukset ja tiedustelut Pinellasta p. (02) 445 6500 tai info@pinella.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ravintola Pinella
Vanha Suurtori 2
20500 Turku
p. 044 756 7872 tai 044 756 7871

Kuvat

Pinella tuo maaliskuun keskelle Välimeren tunnelmaa sisilialaisen viinitalo Planetan myötä.
Pinella tuo maaliskuun keskelle Välimeren tunnelmaa sisilialaisen viinitalo Planetan myötä.
Lataa
Pinellan oma nimikkopunaviini on sekoitettu Planetan viininvalmistamossa Sisiliassa.
Pinellan oma nimikkopunaviini on sekoitettu Planetan viininvalmistamossa Sisiliassa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pinella
Pinella
Vanha Suurtori 2
20500 Turku

02 445 6500, info@pinella.fihttp://www.pinella.fi

Ravintola Pinella: perustettu 1848, päivitetty 2020.

Olohuoneesi Aurajoen liplatuksessa, historiallisen Turun sydämessä, vilkkaan kulttuurikaupungin sykkeellä. Kasvisten juhlaa, Aasian makuja ja hyvää fiilistä yhteisessä pöydässä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pinella

Maailmanluokan rakkautta ruokaan ja leipureihin27.2.2019 09:52:00 EET | Kutsu

Turkulaisten oma klassikko Pinella avasi keväällä ovensa maailmalle, kun ravintola sai uuden, ruokaa rakastavan tehomiinin. Ravintolapäällikkö Laura Vähätalo aloitti talvikauden pohjoismaisilla mauilla ja keittiömestari Kim Mustonen tuo Aurajoen rannalle tuoretta kokemusta Michelin-ravintoloista Suomesta ja maailmalta. Pinellan ainutlaatuista ravintolahistoriaakaan ei ole unohdettu. Uudella kevätmenulla nähdään 5.3. alkaen mm. 40-, 50- ja 60-lukujen menuista löytyneiden aarteiden inspiroima "Pinellan klassinen kolminen", tietysti Mustosen tyyliin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme