Attendo

Sisustus tukee ikäihmisten hoivaa Attendon hoivakodissa Lohjan Asuntomessuilla

Jaa

Hoivakodeissa sisustukselta vaaditaan paljon. Sisustuksen täytyy luoda kodinomaisuutta, iloa, virikkeitä ja turvallisuuden tunnetta. Lisäksi sisustuksen täytyy helpottaa asukkaiden liikkumista turvallisella tavalla. Lohjan Asuntomessuilla Attendo esittelee hoivakotien uusimpia sisustusratkaisuja.

Attendon hoivakodeissa panostetaan sisustukseen. Lohjan Asuntomessujen Attendo-kodissa on nähtävillä sisustus, joka luo yhtä aikaa kodinomaisuutta, iloa, virikkeitä, turvallisuuden tunnetta ja ihan konkreettista turvallisuutta muun muassa liikkumista edistävillä ratkaisuilla.

– Attendon messukohteessa on mietitty tarkoin sisäpintojen väripalettia. Tumman ja vaalean kontrastia hyödynnetään seinäpinnoissa ja sisustusratkaisuilla helpotetaan ikäihmisten liikkumista tuomalla tiloihin kolmiulotteisuutta, kertoo Attendo-kotien sisustussuunnittelusta vastaava Hanna Terho.

Irtokalusteet kätkevät sisäänsä ikäihmisille suunnattuja aputoimintoja: tanakat tyynyt ja pienempi istuinsyvyys auttavat istuimelta nousua.

Huonekalujen verhoilussa on käytetty antibakteerisia kankaita, joiden hygieeniset ominaisuudet sopivat palveluasumiseen. Puiset kalusteet ovat kodikkuuden lisäksi ekologisia: päälliset ja sisustyynyt vaihtamalla kalusterunko palvelee pitkään, kunnes elinkaarensa päässä se voidaan hävittää energiajätteenä.

– Sisällä käytetyt luonnonmateriaalit tuovat kokonaisuuteen myös pehmeyttä ja kodikkuutta, Terho kertoo.

Ympäröivä luonto on osa sisustusta

Hoivakotia ympäröivä kaunis luonto kruunaa elinympäristön viihtyisyyden. Paikallinen luonto onkin haluttu tuoda Attendon asuntomessukohteessa valokeilaan. Osasta hoivakodin ikkunoista näkyy kaunista järvimaisemaa ja paikallista luontoa on tuotu myös sisälle kauniiden valokuvien ja luontoaiheisten tapettien avulla.

Ikäihmisille tutut paikallismaisemat komeilevat yhteisten tilojen seinillä, kun taas omissa huoneissa vallitsee harmonisen neutraali sisustus, jonka jokainen asukas voi muokata omalle tyylilleen sopivaksi.

Taide lisää viihtyisyyttä

Attendo-koti on myös osallistunut asuntomessualueen taideohjelmaan, jonka tavoitteena on lisätä sekä asukkaiden että alueella vierailevien viihtyvyyttä. Hoivatilojen rakennuttaman Attendo-kodin rakennuksen taiteesta vastaa espoolainen Anne Meskanen-Barman.

Pöllö-aiheinen teos näyttäytyy kerrostalokorttelin ja pientaloalueen yhdistävän Taapeliaukion suuntaan. Teoskokonaisuus muodostuu useammasta alumiinisesta pöllöpatsaasta. Aikuisen pöllön ja poikasten muodostama kokonaisuus symboloi huolenpitoa.

Teoksen tarkoitus on tuottaa löytämisen iloa ja toimia inspiraation lähteenä sekä hoivakodin että päiväkodin asukkaille. Hoivakodin sisätiloissa on messujen aikana myös taiteilija Virpi Mäkisen kuvataidetta.

Attendo-kodin parhaat palat Asuntomessuilla:

• Sisällä käytetyt luonnonmateriaalit, kuten puiset kalusteet, rimaseinät ja -katto luovat kodikkuutta yhteistiloihin ja porrashuoneisiin. Lankkulattioiden puukuviopinta tuo kodikkuutta sekä yhteisiin tiloihin että asuntoihin.
• Ryhmäkotien valoisat yhteistilat ovat viihtyisiä kohtaamispaikkoja ikäihmisille. Yhteistilojen suurista ikkunoista näkyy kaunis järvimaisema.
• Ovisyvennykset tekevät käytävistäkin viihtyisät ja tuovat lisätilaa.
• Yhteisöllisyys: Viereisen päiväkodin iloinen energia säteilee hoivakotiin ja alakerran ravintolatila tuo talon asukkaat yhteen paikallisten ihmisten kanssa. Myös oman läheisen kanssa voi piipahtaa ravintolaan syömään vierailun yhteydessä.

Tervetuloa vierailemaan Lohjan Asuntomessujen Attendo-kotiin!


Lisätietoja antaa mielellään aluepäällikkö Anu Räikkönen p. 044 494 4032 tai sähköposti: anu.raikkonen@attendo.fi.

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoivapalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoivapalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa. Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja vammautuneille ihmisille sekä mielenterveyskuntoutujille. Tuotamme myös lastensuojelu- ja terapiapalveluita. Attendolla on kaikkiaan noin 24 000 työntekijää yli 700 toimipisteessä Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Lue lisää: www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Attendolla huomattava nousu mainetutkimuksessa: Toimii aiempaa avoimemmin ja läpinäkyvämmin24.9.2021 08:28:06 EEST | Tiedote

Attendo teki huomattavan mainenousun T-Median Luottamus & Maine -tutkimuksessa. Olemme edelleen viiden huonomaineisimman yrityksen joukossa, mutta tuloksemme parani kaikilla tutkimuksen osa-alueilla. Lisäksi mielikuvat Attendon hallinnon avoimuudesta ja läpinäkyvyydestä parantuivat enemmän kuin yhdenkään muun yrityksen kohdalla koko tutkimuksen yhdeksänvuotisen mittaushistorian aikana.

Tuhannet jäävät ilman hoivakotipaikkaa, jollei hoitajapulaa ratkaista6.9.2021 08:22:20 EEST | Tiedote

Attendo toivoo valtiolta nopeita ja vaikuttavia toimenpiteitä hoitajapulan ratkaisemiseksi. Hoitajamitoituksena kansalaisille tunnetuksi tullut vanhuspalvelulain muutos koskee ympärivuorokautisia hoivakoteja, joissa tällä hetkellä on oltava 0,55 hoitajaa yhtä asukasta kohti kolmen viikon ajanjaksolla. Mitoitus nousee 1.4.2023 mennessä asteittain tasolle 0,7. Tavoitteeseen on mahdotonta päästä, jos hoitajapulaa ei ratkaista ensin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme