Schneider Electric

Sisustussuunnittelija Milla Alftan: ”Kauniit pistorasiat ovat kuin koruja”

Jaa
Terästä ja antrasiittia yhdistävät Exxact-sähkökalusteet maustavat Milla Alftanin kakkoskodin sisustusta. Kodin sisälle mustia yksityiskohtia ei haluttu liikaa, vaikka itse talo on väritykseltään musta.
Terästä ja antrasiittia yhdistävät Exxact-sähkökalusteet maustavat Milla Alftanin kakkoskodin sisustusta. Kodin sisälle mustia yksityiskohtia ei haluttu liikaa, vaikka itse talo on väritykseltään musta.
  • Terästä ja tummanpuhuvaa antrasiittia yhdistävät Schneider Electricin Exxact-sähkökalusteet ovat näyttäviä, sisustuksellisia yksityiskohtia.
  • Sähkökalusteisiin on integroitu myös älykkäitä toiminnallisuuksia, joiden avulla kotiin voi luoda esimerkiksi erilaisia valaistustilanteita.
  • Wiser-älykotijärjestelmän ohjaus onnistuu asukkailta helposti mobiilisovelluksen kautta. Järjestelmän käyttö on maksutonta.

Sisustussuunnittelija Milla Alftanin perheen kakkoskodissa sähkökalusteet, kuten pistorasiat ja kehykset tuovat sisustukseen kontrastia ja tyyliä. Kodin yleisilmettä muuten hallitsevat pehmeät puuterinsävyt ovat saaneet rinnalleen Schneider Electricin Exxact-sarjan hopeanharmaita teräskehyksiä ja antrasiitin värisiä pistorasioita.

– Halusimme, että sähkökalusteet tukevat tyylillisesti kokonaisuutta, mutta yksityiskohdilla on tavoiteltu myös arjen luksusta. Kauniit pistorasiat ovat kuin koruja, Alftan sanoo.

Perheen kakkoskodissa Hämeenlinnassa Exxactin näyttäviä pistorasioita on asennettu muun muassa järvimaiseman suuntaan avautuvien isojen ikkunoiden yläpuolelle. Ratkaisulla on ajateltu erityisesti joulusesongin valaistustarpeita.

– Jokaisen viiden ikkunan yläpuolella on pistorasia valoja varten. Ratkaisu on paitsi kaunis myös siisti, kun jatkojohtoja ei tarvitse viritellä.

Wiser-älykotijärjestelmän avulla tunnelmaa ja turvaa kotiin

Sisustussuunnittelijana Milla Alftan nostaa valaistussuunnittelun tärkeään rooliin. Monipuolisella valaistuksella tilaan pystyy luomaan erilaisia tunnelmia sekä toisaalta tukea arjen sujuvuutta.

– Kun rakentaa tai remontoi, kannattaa miettiä miten teknologia voisi maustaa arkea ja tuoda siihen luksusta sekä helppoutta. Teknologia on kodeissakin tätä päivää.

Schneider Electricin älykkään Wiser-kotiautomaation avulla asukkaat voivat itse luoda räätälöityjä valaistusratkaisuja. Älykodissa valaistusta ohjataan mobiilisovelluksen, ääniohjauksen tai sähkökalusteiden avulla.

– Televisiota katsellessa voi valoja ohjata sovelluksen kautta himmeämpään tunnelmaan, kun taas vaikkapa siivouspäivänä valoa on hyvä olla tarjolla enemmän. Pimeään vuodenaikaan valoa tarvitaan muutenkin eri tavalla arjen toimintoihin, Alftan muistuttaa.

Valaistuksen voi yhdistää myös liiketunnistimiin, jolloin valot syttyvät automaattisesti tilaan tultaessa. Älykotiratkaisu tuo mukanaan myös mielenrauhaa ja turvaa, sillä Wiser-järjestelmään kuuluvista ovi- ja ikkunatunnistimista sekä kodin toimintoja seuraavista kameroista saa tiedot suoraan puhelimeen.

– Turvalaitteiden avulla voidaan toteuttaa myös automaatioita. Jos esimerkiksi ovi aukeaa hämärän aikaan, voidaan terassin valot ohjelmoida syttymään tai jos valvontatilaan asetettu kamera havaitsee kotona liikettä, se ottaa valokuvan ja lähettää sen käyttäjän puhelimeen, kertoo tuotepäällikkö Juhani Hallamaa Schneider Electriciltä.

Lisätietoja:

Juhani Hallamaa, tuotepäällikkö, Schneider Electric, juhani.hallamaa@se.com

Milla Alftan, sisustussuunnittelija, milla@alftan.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Terästä ja antrasiittia yhdistävät Exxact-sähkökalusteet maustavat Milla Alftanin kakkoskodin sisustusta. Kodin sisälle mustia yksityiskohtia ei haluttu liikaa, vaikka itse talo on väritykseltään musta.
Terästä ja antrasiittia yhdistävät Exxact-sähkökalusteet maustavat Milla Alftanin kakkoskodin sisustusta. Kodin sisälle mustia yksityiskohtia ei haluttu liikaa, vaikka itse talo on väritykseltään musta.
Lataa
Sisustussuunnittelija Milla Alftanille Schneider Electricin sähkökalusteet ovat tuttuja pitkältä ajalta.
– Schneiderilla on hyvä valikoima puhuttelevia tuotteita, Alftan sanoo.
Sisustussuunnittelija Milla Alftanille Schneider Electricin sähkökalusteet ovat tuttuja pitkältä ajalta. – Schneiderilla on hyvä valikoima puhuttelevia tuotteita, Alftan sanoo.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Schneider Electric
Schneider ElectricTietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Vilpe vaihtoi öljyn maalämpöjärjestelmään – älykäs rakennusautomaatio käyttää hukkalämmönkin hyödyksi ympäri vuoden30.12.2021 14:17:04 EET | Tiedote

Vaasalainen Vilpe Oy investoi maalämpövoimalaan, jossa yhdistyvät tuotantolaitteiden jäähdytys sekä kiinteistön viilennys ja lämmitys. Voimalan toimintaa seurataan ja optimoidaan Schneider Electricin toimittaman modernin rakennusautomaation avulla. Automaation älykäs ohjaus avaa reaaliaikaisen näkymän kiinteistön tapahtumiin. Uudistuksen ansiosta tuotannosta syntyvä hukkalämpö saadaan otettua talteen ja maalämpöjärjestelmää voidaan käyttää myös tilojen jäähdyttämiseen. Ilmanvaihto- ja erikoiskattotarvikkeita Vaasassa valmistava Vilpe Oy on siirtynyt öljystä maalämpöjärjestelmään Mustasaaren tehtaallaan. Vilpelle suunnitellun maalämpöjärjestelmän avulla kiinteistön ja tuotannon energiankäyttöä pyritään kierrättämään mahdollisimman tehokkaasti kaikissa eri tilanteissa vuodenaikojen vaihtelut huomioiden. Suurinvestoinnin ansiosta koko tuotannon energiatehokkuus paranee ja järjestelmän tekninen toteutus mahdollistaa tuotantokoneista syntyvän hukkalämmön merkittävästi paremman hyödyntämisen

Schneider Electric ja Asio-Data kehittivät älykkään ratkaisun mobiiliohjattuun sisäänpääsyyn15.12.2021 10:00:18 EET | Tiedote

Mobiiliohjaukseen ja tilojen älylukkojen lähiavaukseen perustuva ratkaisu nivoo yhteen Asio-Datan tilavarausjärjestelmän, Schneider Electricin EcoStruxure Security Expert -turvaratkaisun ja kulunvalvonnan HID-lukijat. Käyttäjä saa tilavarauksen tehtyään sähköpostiinsa matkapuhelimelle ladattavan mobiilitunnisteen, jota älylukkoon näyttämällä pääsy varattuun tilaan avautuu. Ratkaisun etuna on helppous: kulunvalvonnassa ei tarvita pääkäyttäjää eikä tilojen sisäänpääsyyn fyysisten avainten hallinnointia. Tilavaraukseen liittyvää ohjelmistokehitystä ja ohjelmistotuotteita tekevä kotimainen Asio-Data Oy ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric ovat kehittäneet kulunvalvontaan älykkään kokonaisratkaisun, jossa tilavarauksen tekijä saa kulkuun oikeuttavan mobiilitunnisteen suoraan älypuhelimeensa. – Asion kehittämä varausjärjestelmä toimii yhdessä Schneider Electricin Security Expert -kulunvalvonnan turvaratkaisun kanssa. Kun asiakas tekee Asion tilavarauspalvelussa tilavarau

Uuden RS Nordic -sarjan kirkas valkoinen väri sopii moderniin sisustamiseen14.12.2021 10:49:19 EET | Tiedote

ELKO-tuoteperheeseen lanseerataan sarja, joka on kirkkaan valkoista, skandinaavista muotoilua. RS Nordic -sarja sopii erinomaisesti asuntorakentamisen nykytrendeihin. ELKO-sarja esiteltiin jo yli 30 vuotta sitten ja se on säilyttänyt suosionsa vuosikymmenien ajan muun muassa hyvän asennettavuutensa vuoksi. Schneider Electric lanseeraa ELKO-tuoteperheeseen uuden RS Nordic -sarjan. Moderni RS Nordic sopii täydellisesti nykyajan koteihin: sarjassa yhdistyy RS16-sarjasta tuttu hyvä asennettavuus ja uusi kirkkaan valkoinen väri, joka on käytössä myös Exxact-sarjassa. RS Nordic on kehitetty vastaamaan nykyisiä rakentamisen suuntauksia ja väristandardeja. Se antaa entistä enemmän valinnanvaraa sekä pieniin että suuriin projekteihin. – Uutta RS Nordic -sarjassa on nimenomaan sen kirkkaan valkoinen väri. RAL 9003 vastaa listoissa, ovissa ja ikkunanpuitteissa vakiona käytettävää valkoista. Näin uuden sarjan tuotteet myötäilevät asuntorakentamisen nykysuuntauksia, joiden mukaan kalusteiden haluta

Uusi kehätie vähentänyt merkittävästi Lahden keskusta-alueen päästöjä ja läpiajoliikennettä1.12.2021 11:38:36 EET | Tiedote

Älytieratkaisut huolehtivat liikenteen sujuvuudesta Lahden kehätien pitkissä tunneleissa ja edistävät niiden ympäristöystävällisyyttä. Nodeon Finland Oy hyödynsi Schneider Electricin teollisuusautomaatiotuotteita kehätien liikenteen hallinnan ja tunneliturvallisuuden teknisten järjestelmien suunnittelussa ja toteutuksessa. Lahden kehätie on palkittu syksyn aikana kahdella rakennusalan palkinnolla. Uusi kehätie on vähentänyt noin 40 prosenttia keskustaan kohdistuvaa ja sieltä poistuvaa liikennettä. Raskaan liikenteen osalta puhutaan jopa yli 60 prosentin vähentymisestä. Schneider Electric Oy:n teollisuusautomaatiolaitteet ja käyttöliittymät takaavat Lahden kehätien kahden pitkän tunnelin turvallisuuden ja samalla valvovat niiden käyttöä. Nodeon Finland Oy toteutti kehätien ja sen sisältämien tunnelien teknisten järjestelmien automaatio-, sähkö- ja turvajärjestelmäsuunnittelua sekä toteutti hallintajärjestelmien ohjelmoinnin. Tunnelit ovat nykypäivänä paitsi haastavia tieosuuksia myös te

Valmiudet työelämään varmistetaan opintojen aikana – Opiskelijat tutustuvat älykkään sähköverkon käyttöön Oulussa30.11.2021 08:14:27 EET | Tiedote

Sähkö- ja automaatioalan tulevilta ammattilaisilta odotetaan sähköteknisen osaamisen lisäksi myös digitaalisen tekniikan hallintaa ja ohjelmisto-osaamista. Yhteistyö yritysten kanssa varmistaa, että nyt koulutettavat ammattilaiset ovat valmiita työelämän tulevaisuuden haasteisiin. Schneider Electric on toimittanut Oulun ammattikorkeakoulun hybridilaboratorioon muun muassa keskijännitekojeiston, teho- ja energiamittareita, katkaisijoita, sovitinlaitteita sekä ohjelmistoja. Energianhallinnan, sähkönjakelun ja automaation asiantuntija Schneider Electric on toimittanut Oulun ammattikorkeakoulun sähkö- ja automaatiotekniikan sekä energia- ja talotekniikan opiskelijoiden käyttöön älykkään sähköverkon rakentamisen ja valvonnan mahdollistavat laitteet sekä ohjelmistot. – Mittavat investoinnit ovat oppilaitoksille vaikeita toteuttaa, mutta yritysyhteistyön ansiosta opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua työelämässä vastaantuleviin laitteisiin jo opintojen aikana, kertoo sähkötekniikan lehtori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme