Siuntion tonttikauppa käy kuumana Rantaradan tuntumassa

Jaa

Omakotitontit viedään käsistä aseman vieressä sijaitsevalta Palonummen asuinalueelta. Luonto ja rauhallinen elämä houkuttelevat uusia siuntiolaisia.

Siuntion elinvoimapäällikkö Kalle Stenbäck kertoo, että Palonummenkaaren päästä on varattu monta tonttia.
Siuntion elinvoimapäällikkö Kalle Stenbäck kertoo, että Palonummenkaaren päästä on varattu monta tonttia.

Aivan Siuntion aseman edestä alkaa Palonummen vehreä omakotitaloalue. Palonummentie kiertää alueen kaartaen aina Billskogin pienteollisuusalueelle asti. Palonummen aluelle on rakennettu kuutisenkymmentä omakotitaloa vuodesta 2008 lähtien. Alueella on jo eloisa yhteisö ja tontteja riittää uusille tulijoille.

Nyt alueella on käynnistymässä uusi rakennusbuumi. Koronaepidemia on parantanut ihmisten etätyöskentelymahdollisuuksia, ja tontinkyselijät soittavat elinvoimapäällikkö Kalle Stenbäckille vähän väliä.

– Tonttivarauksia on tehty enemmän kuin moniin vuosiin, Stenbäck sanoo tyytyväisenä.

Lisää tontteja tulossa

Palonummella on vielä noin 30 vapaata tonttia. Stenbäck toteaa, että mikäli tonttikauppa jatkuu koko vuoden yhtä kuumana, edessä on positiivinen ongelma. Tontit uhkaavat käydä vähiin. Palonummen alueelle onkin kaavoitettu lisää tontteja ja suunnitelu tien ja kunnallistekniikan rakentamiseksi Palonummenkujan alueelle on jo työn alla.

– Tarkoitus on aloittaa kunnallistekniikan rakentaminen tämän syksyn aikana, toteaa kaavoituspäällikkö Timo Onnela.

Uusia tontteja tulee 17, ja niiden koko on 857–1 301 neliömetriä.

Palonummelle suunnitellaan myös leikkipaikkaa.

Edullisia tontteja

Vaikka Siuntio sijaitsee aivan pääkaupunkiseudun kupeessa, tontit ovat edullisia. 757 neliömetrin tontti maksaa 31 400 euroa ja 1 400 neliömetrin tontti 50 000 euroa. Joitakin tontteja on nykyään mahdollista myös vuokrata.

Siuntioon muuttavat hakevat luonnonläheisyyttä ja rauhallisempaa elämänrytmiä. Palonummen alueen suurena etuna on, että juna-asema on kävelymatkan päässä. Palonummentien vieressä kulkee myös pyörätie. Työmatkalla saa siis halutessaan liikuntaa ja raitista ilmaa.

Palonummen alueelta lapset voivat turvallisesti kävellä tai pyöräillä suomen- ja ruotsinkielisiin kouluihin, jotka sijaitsevat kuntakeskuksessa. Kuntakeskuksesta löytyvät myös muun muassa suomen- ja ruotsinkieliset päiväkodit, terveyskeskus, hammashoitola, kirjasto, kauppa, apteekki, ravintolat, kunnantalo, palloiluhalli ja urheilukenttä.

Kuntakeskukseen rakennetaan uutta sivistys- ja hyvinvointikampusta, joka valmistuu noin vuoden päästä. Alueelle suunnitellaan myös uutta sotekeskusta.

Siuntiosta löytyy tontteja myös Karlsåkerin alueelta Palonummen naapurista sekä Sunnanvikista ja Slussenin alueelta. Siuntion tonttitarjontaan voit tutustua osoitteessa www.siuntiontontit.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kalle Stenbäck
elinvoimapäällikkö
Siuntion kunta
puh. 0443861100
kalle.stenback@siuntio.fi

Kuvat

Siuntion elinvoimapäällikkö Kalle Stenbäck kertoo, että Palonummenkaaren päästä on varattu monta tonttia.
Siuntion elinvoimapäällikkö Kalle Stenbäck kertoo, että Palonummenkaaren päästä on varattu monta tonttia.
Lataa
Tämä tontti on jo myyty, ja raivaus on käynnissä.
Tämä tontti on jo myyty, ja raivaus on käynnissä.
Lataa
Yhä useamman tontin myyntikyltti on saanut lisäyksen tänä keväänä.
Yhä useamman tontin myyntikyltti on saanut lisäyksen tänä keväänä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Rantarata-hankehttps://rantarata.info/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rantarata-hanke

Raaseporissa tähdätään vähäpäästöiseen tulevaisuuteen ja suunnitellaan kestävämpää liikkumista14.5.2021 12:45:53 EEST | Uutinen

Liikenne nojaa vielä vahvasti fossiilisiin polttoaineisiin ja koko Suomen kasvihuonepäästöistä liikenteen osuus on noin viidennes. Raaseporin kaupunki on vuodesta 2013 asti ollut HINKU-kunta, eli osa ilmastonmuutoksen edelläkävijöiden verkostoa, jotka ovat sitoutuneet kunnianhimoisiin päästövähennyksiin ja tavoitteisiin. Raasepori haluaa mahdollistaa ja motivoida liikkumaan alueella muillakin tavoin kuin henkilöautolla parantamalla mm. matkaketjujen sujuvuutta sekä lisäämällä kävelyn ja pyöräilyn houkuttelevuutta, sujuvuutta ja turvallisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme