Basam Books

SIVISTY ETÄNÄ - kirjoja juuri tähän hetkeen

Jaa

Aikana, jolloin arki pysähtyy, on mahdollisuus ajatella syvemmin ja sivistyä. Basam Books on aina ollut ajanhermolla ja ehkä jopa sen edellä. Kustantamo on julkaissut polttavan ajankohtaisia teoksia, jotka ottavat kantaa, tuovat raikkaita näkökulmia ja herättävät ajattelemaan myös käsillä olevaa tilannetta uusista näkökulmista. Erityisessä roolissa ovat ihmisten väliset suhteet, inhimilliset resurssit ja uusi ote yhteiskunnallisiin käytäntöihin.

Muutoksentekijä - kohti lempeyden vallankumousta ilmestyi viime lokakuussa. Kirja käsittelee ekokriisin, eriarvoisuuskehityksen ja hyvinvointivaltion olemassaolon haasteita ketterästi, eri tasoilla liikkuen. Erityisesti naisvaltaisen hoiva-alan merkitys yhteiskunnallista hoivaa ja huolenpitoa toteuttavana toimijana on kirjan keskiössä. Yhteiskuntatieteilijä

Johanna Linner Matikan (s. 1979) kirja on pysäyttävä analyysi ihmisarvoisen elämän säilyttämisen puolesta ekofeministisellä otteella. Kirja innostaa pohtimaan kansalaisen paikkaa ja osallisuutta yhteiskunnassa ja toimimaan muutoksentekijänä ekososiaalisesti kestävän huomisen puolesta. Kirjaan on haastateltu Pirkko Fihlmania, Aulikki Kananojaa, Vappu Taipaletta ja Sirkka Ahosta. Kirjan alkusanat ovat Arto O. Saloselta ja loppusanat Kaarina Kailolta.

Lisätietoja
Johanna Linner Matikka
p. 050 3738 506

Yhtä ja kaikki — Näe ja ole maailma ilmestyi tammikuussa. Kirja on tietokirjailija Heikki Peltolan ajankohtainen uutuus maapallon tilasta ja sen tulevaisuudesta. Kirjan mukaan ihmiskunta tarvitsee uuden kartan mielestä. Peltola esittää, että David Bohmin oivallukset auttavat meitä toteuttamaan YK:n Agenda 2030:n kunnianhimoiset tavoitteet. Ensin on kuitenkin nähtävä maailma oikein ja tajuttava, että emme ole erillisiä maailmasta. Toiseksi pitää ymmärtää, tämä muutos ajattelussa tapahtuu nyt tai ei koskaan. ”Me olemme maailma, joten vain me voimme ratkaista sen kriisin.”

Lisätietoja
Heikki Peltola
p. 0400 602404

Sivistys vaurautena - Radikaalisti, mutta lempeästi kohti kestävää yhteiskuntaa ilmestyy ensi viikolla. Maria Joutsenvirran ja Arto O. Salosen teoksessa päivitetään käsityksiä sivistyksestä, vauraudesta ja edistyksestä. Yhteiskunnan kehitystä ja yksilön onnistumista on totuttu mittaamaan materiaalisen vaurauden ja kulutusmahdollisuuksien lisääntymisellä. Ainutkertaista elämää elävä ihminen tarvitsee kuitenkin ylväämmän tarinan elämälleen. Tarinan, jossa sivistys on uutta vaurautta.

Kirjan julkistuswebinaari keskiviikkona 6.5.2020 klo 14-16 : https://www.paijathameenkesayliopisto.fi/koulutukset/1694-sivistys-vaurautena-millainen-on-tavoittelemisen-arvoinen-tulevaisuus-ja-kuinka-sita-tehdaan-todeksi-/?fbclid=IwAR28sfhIUqqtBblMkN4gOeB3c6BxUZRAYR6PQbOGGuRa0Bz7qqpyfSPHS3M

Lisätietoja:
Arto O. Salonen
p. 050 359 0613

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Arvostelukappaleet, haastattelupyynnöt:
Pike Hilakari
pike@basambooks.fi

Myynti:
Jarkko Mali
jarkko@basambooks.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Meritullinkatu 21
00170 HELSINKI

040 500 8695, asiakaspalvelu@basambooks.fihttps://basambooks.fi

Helsinkiläinen erikoiskustantamo Basam Books on palannut juurilleen filosofian, kaunokirjallisten klassikkojen, runojen ja suurten hahmojen elämäkertojen pariin. Vanha kunnon Basam Books jatkaa tutulla laadusta tinkimättömällä linjallaan ja kustantamon puikkoihin on palannut yli 20 vuotta alalla toiminut kustannusjohtaja Batu Samaletdin. Jatkossa kustannusohjelmaamme kuuluvat vahvasti myös äänikirjat, tavoitteena on tuoda kaikki Basam Booksin mestariteokset kuunneltavaksi myös äänikirjoina!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Kovalla kädellä - psykologinen jännäri vallan väärinkäytössä läheisissä ihmissuhteissa26.5.2020 14:07:26 EESTTiedote

Liisa Näsin Kovalla kädellä (Basam Books 2020) on psykologinen jännäri, jonka teemana on vallan väärinkäyttö läheisissä ihmissuhteissa. Väkivalta ei katso sukupuolta: hakkaaja voi olla kuka tahansa, hakattu voi olla kuka tahansa. Mikä saa ihmisen alistumaan henkiselle, taloudelliselle ja fyysiselle väkivallalle? Miksi tappaminen on joillekin helpompaa kuin tapaaminen?

Kirjoituksia antiikin pahimman pandemian ajalta15.5.2020 07:30:00 EESTTiedote

Antiikin maailma koki pahimman pandemiansa keisari Marcus Aureliuksen aikana, kun ”suuri rutto” surmasi miljoonia ihmisiä eri puolilla Rooman valtakuntaa. Vaikka uuden koronaviruksen tappavuus on vain murto-osa tuon historiallisen pandemian tuhovoimasta, poikkeustilan aiheuttama pelko, huoli ja epävarmuus yhdistävät meitä yli 1800 vuoden takaisiin tapahtumiin. Nykytilanne antaa uutta perspektiiviä tuona aikana syntyneisiin kirjoituksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme